Doperwtenpuree, een fris groen bijgerecht dat je binnen 10 minuten op tafel zet. Diepvriesdoperwten zou je altijd in huis moeten hebben want je kunt er allerlei lekkere gerechten mee maken. Ze worden echt onderschat want ze zijn én betaalbaar, gezond, eiwitrijk en ook nog eens lekker.
Als ik aan erwten denk dan krijg ik flashbacks naar vroeger van grijze erwtjes en worteltjes in een pot. Maar van frisgroene velderwtjes of doperwten wordt ik wel weer blij. ik heb ze standaard in huis. Ideaal om toe te voegen aan soepen, stoofschotels, curry’s en rijstgerechten.
Puree van doperwten
Deze puree wordt vaak geserveerd bij een stukje vis. Maar eigenlijk is het een bijgerecht dat je overal bij kunt eten. Het is mooi van kleur, voedzaam en makkelijk te bereiden. Erwten zijn heerlijk in combinatie met verse munt. Pureer een paar verse blaadjes mee voor een lekkere en subtiele muntsmaak. De puree kun je het beste pureren met een staafmixer. Maar de puree zo grof of fijn als je zelf lekker vindt.

Door plantaardige boter te gebruiken in plaats van roomboter maak je dit recept heel eenvoudig vegan/plantaardig. De puree is heerlijk met gebakken aardappeltjes of zoete aardappelfriet. Geef het een beetje pit met een drizzle crispy chili olie.



