Eetspiratie » Doperwtenpuree
Doperwtenpuree

Doperwtenpuree

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Doperwtenpuree, een fris groen bijgerecht dat je binnen 10 minuten op tafel zet. Diepvriesdoperwten zou je altijd in huis moeten hebben want je kunt er allerlei lekkere gerechten mee maken. Ze worden echt onderschat want ze zijn én betaalbaar, gezond, eiwitrijk en ook nog eens lekker. 

Als ik aan erwten denk dan krijg ik flashbacks naar vroeger van grijze erwtjes en worteltjes in een pot. Maar van frisgroene velderwtjes of doperwten wordt ik wel weer blij. ik heb ze standaard in huis. Ideaal om toe te voegen aan soepen, stoofschotels, curry’s en rijstgerechten.

Puree van doperwten

Deze puree wordt vaak geserveerd bij een stukje vis. Maar eigenlijk is het een bijgerecht dat je overal bij kunt eten. Het is mooi van kleur, voedzaam en makkelijk te bereiden. Erwten zijn heerlijk in combinatie met verse munt. Pureer een paar verse blaadjes mee voor een lekkere en subtiele muntsmaak. De puree kun je het beste pureren met een staafmixer. Maar de puree zo grof of fijn als je zelf lekker vindt.


Blend als een pro met deze staafmixer
KitchenLove Staafmixer - 800W - 6 Snelheden + Turbo - Zwart/RVS

KitchenLove Staafmixer – 800W – 6 Snelheden + Turbo – Zwart/RVS

Deze KitchenLove staafmixer is de perfecte keukenhulp voor elke thuiskok.

Door plantaardige boter te gebruiken in plaats van roomboter maak je dit recept heel eenvoudig vegan/plantaardig. De puree is heerlijk met gebakken aardappeltjes of zoete aardappelfriet. Geef het een beetje pit met een drizzle crispy chili olie.

Doperwtenpuree

Doperwtenpuree

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: BijgerechtKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

15

minuten

Doperwtenpuree, fris, groen, voedzaam en eiwitrijk. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten. Een heerlijk en simpel bijgerecht.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram diepvriesdoperwten

  • 1 theelepel roomboter

  • halve biologische citroen (sap en rasp)

  • zout en versgemalen zwarte peper

  • 1 eetlepel water

  • verse muntblaadjes (optioneel)

BEREIDING

  • Laat 1 theelepel roomboter smelten in een steelpan en voeg 250 gram bevroren doperwten toe samen met het sap en rasp van een halve biologische citroen, een snuf zout en peper, en 1 eetlepel water.
  • Laat dit zacht worden op een laag vuur tot het een puree wordt. Schep tussendoor een keertje om.
  • Als de erwten volledig zacht zijn schep je ze over in een hoge beker, voeg een paar verse muntblaadjes toe en pureer het met de staafmixer.
  • Breng eventueel op smaak met extra zout, peper en citroensap. Serveer direct.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!