Eetspiratie » Desserts » Pagina 4

Desserts

De lekkerste (Oosterse) desserts en nagerechten vind je hier. Van romige rijstepap en bastogneparfait tot frisse zelfgemaakte yoghurt en andere zoete verwennerijen.

Poffertjes salade

Poffertjes salade

Poffertjes salade, niet mijn recept maar die van mijn jongste dochter. Veel fruit, poffertjes en een drizzle honing of ahornsiroop, ik keur het goed! Dit is een perfect zondags ontbijt of een leuk feestelijk gerechtje. Zeg nou eerlijk, op de foto ziet het er heerlijk en kleurrijk uit!

Koekiedeeg vierkantjes

Cookie dough bites

Cookie dough bites, een lekker tussendoortje van havermout en dadels. Deze lekkere snack is heel eenvoudig te maken. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig. De ingrediënten meng je in een hakmolentje, vervolgens maak je er vierkantjes, repen of balletjes van en drizzle je er gesmolten chocolade overheen. Dit […]

Kokos ananas smoothie

Kokos ananas smoothie

Kokos ananas smoothie, lekker en verfrissend. Zoals bij zoveel recepten is deze combinatie ‘per ongeluk’ ontstaan. Ik wilde iets lekkers maken en keek wat ik nog in huis had. Ik had nog een halve verse ananas en bevroren blauwe bessen in de vriezer. In de koelkast vond ik nog een […]

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecakes maar dan ‘raw’. Je hebt geen oven nodig om deze aardbeientaartjes te maken. Twee belangrijke ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn ongezouten cashewnoten en kokosolie. Dit samen met gepureerde aardbeien is de basis van deze raw en vegan cheesecakes.

Broodpudding van appel en kaneel

Broodpudding van appel en kaneel

Broodpudding van appel en kaneel, een lekker gerecht om restjes brood mee op te maken. Gooi daarom nooit oud brood weg want je kunt er heel veel lekkere dingen van maken. Mijn moeder at vroeger graag pudding roti (broodpudding). De smaken en de geur doen haar denken aan vroeger. Het […]

Simpel bananenijs

Simpel bananenijs

Simpel bananenijs, ijs wat je maakt van een stel bruine bananen die maar zielig op je fruitschaal liggen. Gooi dus nooit je bruine bananen weg. Je kunt hier het allerlekkerste (soft)ijs van maken. En het leuke is, je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig. Dit ijs wordt ook […]

Kokosslagroom

Kokosslagroom

Kokosslagroom is echt een geniale uitvinding! Kun je bijvoorbeeld geen slagroom eten, omdat je geen lactose verdraagt, eet je plantaardig of heb je een vegan leefstijl? Dan word je heel blij van deze slagroom! Met een blikje vette kokosmelk die je een nachtje in de koelkast hebt laten staan, klop […]

Taartbodem van amandelmeel

Amandelmeel taartbodem

Amandelmeel taartbodem, een simpel en glutenvrij alternatief voor een traditionele taartbodem. Gemalen amandelen hebben een lichtzoete smaak en een zachte textuur. Het meel wordt gebruikt voor zowel zoete als hartige taarten. Het bevat veel eiwitten en vezels. Daarnaast heeft dit meel ook gezonde vetten waardoor je baksels een lekkere vochtige […]

Mug cake

Mug cake uit de oven

Mug cake uit de oven, handig voor als je geen magnetron hebt of liever je oven gebruikt. Soms heb je gewoon zin in chocoladecake maar je hebt geen tijd en zin om een hele cake te gaan bakken. Deze mug cake is dan een uitkomst! Je doet een aantal ingrediënten […]

Appelmoes trifle

Appelmoes trifle

Appelmoes trifle, een ontbijt, tussendoortje of dessert van laagjes yoghurt met granola (of koekkruimels) en natuurlijk appelmoes. Iedereen heeft wel een quilty pleasure op het gebied van eten (dat denk ik tenminste). Hiermee bedoel ik dat iedereen wel eens iets eet wat een beetje ‘gek’ of vreemd is, maar dat […]

Bastogne parfait

Bastogneparfait

Bastogneparfait, het perfecte dessert om een etentje mee af te sluiten. Ik ben zelf niet zo van de toetjes maar voor deze maak ik een uitzondering. Bastogne koeken waren vroeger mijn lievelings. Toen ik in een restaurant een keer bastogneparfait geproefd had, wist ik dat ik dit thuis ook moest […]

Chocoladetopping van dadels

Chocoladetopping van dadels

Chocoladetopping van dadels, een plantaardige (vegan) topping voor op een taart, (cup)cake of pannenkoeken. Een lekker en makkelijk recept wat je snel kunt maken. Het is zelfs een lekkere pasta voor op brood. Gepureerde dadels maken deze chocoladetopping zoet, stevig en ook romig. Hierdoor is het makkelijk smeerbaar en loopt […]

Speltpoffertjes

Speltpoffertjes

Speltpoffertjes, lekkere luchtige poffertjes die je eet met een beetje boter en stroop. Soms wil je weleens iets anders dan pannenkoeken en wat bak je dan? Poffertjes natuurlijk. Ooit kocht ik in een gekke bui een poffertjespan en ik gebruik hem niet wekelijks, maar ik vind het handig om in […]

Brownie

Brownie

Brownie of nog beter brownies! Voor dit lekkere chocoladecakeje zijn genoeg recepten te vinden op internet. Maar deze heeft een verrassend ingrediënt. Het is een alternatief voor ‘witte’ suiker die normaal gesproken in de meeste brownie recepten zit. Suikervrije brownies zou ik ze niet noemen want in dat slimme ingrediënt […]