Eetspiratie » Desserts » Pagina 4

Desserts

De lekkerste (Oosterse) desserts en nagerechten vind je hier. Van romige rijstepap en bastogneparfait tot frisse zelfgemaakte yoghurt en andere zoete verwennerijen.

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes uit de slowcooker

Stoofpeertjes uit de slowcooker, zonder alcohol. In plaats van wijn gebruik ik sap van rood fruit. Dit geeft veel smaak en een mooie rode kleur aan de peertjes. Verder voeg ik geen suiker toe omdat het sap al zoet genoeg is van zichzelf. Door ze te bereiden in de slowcooker […]

Perenmoes en perensap

Perenmoes en perensap

Perenmoes en perensap, lekkerder dan appelmoes! Als ik moet kiezen is peer (naast mango) een van mijn favoriete fruitsoorten. Het liefst eet ik rijpe peren waar het sap nog net niet uitloopt. Bij peren denk ik altijd aan de winter, warme havermout ontbijtjes en perenmoes. Hoe je perenmoes en perensap […]

Crumble

Crumble

Crumble, ik ben er gek op. Een crumble is een krokante topping gemaakt van een deegje dat bestaat uit bloem en boter. Een goed voorbeeld is de appelkruimeltaart, een heerlijke taart met een krokante boterige bovenkant. Maar een crumble kun op veel meer manieren sereveren. Ik leg in dit artikel […]

Poffertjes salade

Poffertjes salade

Poffertjes salade, niet mijn recept maar die van mijn jongste dochter. Veel fruit, poffertjes en een drizzle honing of ahornsiroop, ik keur het goed! Dit is een perfect zondags ontbijt of een leuk feestelijk gerechtje. Zeg nou eerlijk, op de foto ziet het er heerlijk en kleurrijk uit!

Koekiedeeg vierkantjes

Cookie dough bites

Cookie dough bites, een lekker tussendoortje van havermout en dadels. Deze lekkere snack is heel eenvoudig te maken. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig. De ingrediënten meng je in een hakmolentje, vervolgens maak je er vierkantjes, repen of balletjes van en drizzle je er gesmolten chocolade overheen. Dit […]

Kokos ananas smoothie

Kokos ananas smoothie

Kokos ananas smoothie, lekker en verfrissend. Zoals bij zoveel recepten is deze combinatie ‘per ongeluk’ ontstaan. Ik wilde iets lekkers maken en keek wat ik nog in huis had. Ik had nog een halve verse ananas en bevroren blauwe bessen in de vriezer. In de koelkast vond ik nog een […]

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecakes maar dan ‘raw’. Je hebt geen oven nodig om deze aardbeientaartjes te maken. Twee belangrijke ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn ongezouten cashewnoten en kokosolie. Dit samen met gepureerde aardbeien is de basis van deze raw en vegan cheesecakes.

Broodpudding van appel en kaneel

Broodpudding van appel en kaneel

Broodpudding van appel en kaneel, een lekker gerecht om restjes brood mee op te maken. Gooi daarom nooit oud brood weg want je kunt er heel veel lekkere dingen van maken. Mijn moeder at vroeger graag pudding roti (broodpudding). De smaken en de geur doen haar denken aan vroeger. Het […]

Simpel bananenijs

Simpel bananenijs

Simpel bananenijs, ijs wat je maakt van een stel bruine bananen die maar zielig op je fruitschaal liggen. Gooi dus nooit je bruine bananen weg. Je kunt hier het allerlekkerste (soft)ijs van maken. En het leuke is, je hebt er niet eens een ijsmachine voor nodig. Dit ijs wordt ook […]

Kokosslagroom

Kokosslagroom

Kokosslagroom is echt een geniale uitvinding! Kun je bijvoorbeeld geen slagroom eten, omdat je geen lactose verdraagt, eet je plantaardig of heb je een vegan leefstijl? Dan word je heel blij van deze slagroom! Met een blikje vette kokosmelk die je een nachtje in de koelkast hebt laten staan, klop […]

Taartbodem van amandelmeel

Amandelmeel taartbodem

Amandelmeel taartbodem, een simpel en glutenvrij alternatief voor een traditionele taartbodem. Gemalen amandelen hebben een lichtzoete smaak en een zachte textuur. Het meel wordt gebruikt voor zowel zoete als hartige taarten. Het bevat veel eiwitten en vezels. Daarnaast heeft dit meel ook gezonde vetten waardoor je baksels een lekkere vochtige […]

Mug cake

Mug cake uit de oven

Mug cake uit de oven, handig voor als je geen magnetron hebt of liever je oven gebruikt. Soms heb je gewoon zin in chocoladecake maar je hebt geen tijd en zin om een hele cake te gaan bakken. Deze mug cake is dan een uitkomst! Je doet een aantal ingrediënten […]

Appelmoes trifle

Appelmoes trifle

Appelmoes trifle, een ontbijt, tussendoortje of dessert van laagjes yoghurt met granola (of koekkruimels) en natuurlijk appelmoes. Iedereen heeft wel een quilty pleasure op het gebied van eten (dat denk ik tenminste). Hiermee bedoel ik dat iedereen wel eens iets eet wat een beetje ‘gek’ of vreemd is, maar dat […]

Bastogne parfait

Bastogneparfait

Bastogneparfait, het perfecte dessert om een etentje mee af te sluiten. Ik ben zelf niet zo van de toetjes, maar voor deze maak ik een uitzondering. Bastogne koeken waren vroeger mijn lievelings. Toen ik in een restaurant een keer bastogneparfait had geproefd, wist ik dat ik dit thuis ook moest […]