Eetspiratie » Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen
Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen, een compleet gerecht wat je eet met rijst. Het staat snel op tafel en zit vol met groenten en zelfs bonen. De kip zet je in de marinade van onder andere sojasaus en ondertussen snijd je de groenten. Daarna alles in een wok, je kookt rijst en voor je het weet staat het op tafel.

Wokgerechten zijn ideaal voor een drukke doordeweekse dag of voor dagen dat je niet zoveel zin hebt om uitgebreid te koken. Dit kleurrijke gerecht is vrij simpel en daarom valt het ook bij veel mensen in de smaak. De zwarte boontjes geven het gerecht een mooie kleur en smaak en daarnaast zijn ze ook nog eens erg gezond. Het maakt dit gerecht extra eiwitrijk.

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Je begint met het maken van een simpele marinade voor de kip. Door de maïzena toe te voegen wordt de kip zacht en mals. Je kunt de kip ook vervangen voor plantaardige kipstukjes (op basis van soja-eiwit) of blokjes tofu. Vervang dit gewoon één op één. Verder hoef je niks aan te passen en kun je het recept gewoon volgen zoals beschreven.


Onmisbaar in de Aziatische keuken
Blackwell Wadjan Wokpan - Gietijzer - 32 cm - Zwart

Blackwell Wadjan Wokpan – Gietijzer – 32 cm – Zwart

Geschikt voor alle warmtebronnen.

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Categorie: HoofdgerechtKeuken: ChineesNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

40

minuten

Een lekker en makkelijk wokgerecht uit de Chinese keuken met kip, groente en zwarte bonen. Serveer met rijst, ringetjes bosui en sesamzaadjes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • voor de marinade
  • 1 eetlepel rijstazijn

  • 3 eetlepels sojasaus

  • halve theelepel zwarte peper

  • halve eetlepel maïzena

  • 1-2 theelepels sesamolie

  • voor de wokschotel
  • 500 gram kipfilet

  • 1 rode paprika, in grove stukken gesneden

  • 1 gele paprika, in grove stukken gesneden

  • 1 ui, in grove stukken gesneden

  • 10 kastanjechampignons, in plakjes

  • 3 tenen knoflook, fijngehakt

  • 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden

  • 2 centimeter verse gember, geraspt

  • 200 gram zwarte bonen, afgespoeld

  • gedroogde chilivlokken naar smaak

  • sesamzaadjes

  • 1 eetlepel neutrale olie

  • snufje zout

BEREIDING

  • Maak in een ruime kom een marinade van 1 eetlepel rijstazijn, 3 eetlepels sojasaus, een halve theelepel zwarte peper, een halve eetlepel maïzena en 1 tot 2 theelepel sesamolie naar smaak. Roer dit tot en geen klontjes meer zichtbaar zijn. Zet de marinade apart.
  • Snijd 500 gram kip in kleine blokjes en meng deze met de marinade. Dek de kom af en laat dit even intrekken. Giet 200 gram zwarte bonen onder de kraam af en spoel ze onder koud water tot het schuim verdwenen is. Zet dit apart. Ondertussen ga je de groenten snijden.
  • Snijd 2 paprika’s in grove stukken, 10 kastanjechampignons in plakjes, 2 bosuitjes in ringetjes en snijd de ui in grove stukken. Rasp 2 centimeter verse gember en hak 3 tenen knoflook fijn.
  • Verhit een eetlepel olie in een wok of diepe pan en bak de kip bruin en gaar. Schep de kip uit de pan over op een bord.
  • In dezelfde hete pan bak je de paprika met de ui en een snufje zout aan. Schep dit goed om. Voeg vervolgens de gember en knoflook toe en bak dit mee. De champignons mogen er ook bij, bak deze mee tot ze zacht zijn.
  • Voeg de gebakken kip en zwarte bonen toe aan de wok. Schep alles goed om. Breng het gerecht op smaak met chilivlokken en een extra scheutje sojasaus.
  • Serveer de wokschotel rijst en kroepoek. Garneer met ringetjes bosui en eventueel sesamzaadjes.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!