Eetspiratie » Bieslook yoghurtdressing
Bieslook yoghurtdressing

Bieslook yoghurtdressing

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Bieslook yoghurtdressing, een dressing die iets weg heeft van ouderwetse slasaus. Je kunt het niet alleen gebruiken als een dressing maar ook als een dip voor groenten. Of als basis voor een frisse aardappelsalade of komkommersalade. Het is een licht en romig recept op basis van mayonaise en yoghurt.

Omdat ik bijna dagelijks een salade eet, ben ik altijd op zoek naar de lekkerste dressings. Vroeger at ik regelmatig slasaus, destijds was dat ook hetgeen wat je bij je salade deed. Deze romige licht zurige saus past goed bij frisse knapperige sla. Kropsla of botersla en Romaine sla zijn mijn favoriete slasoorten. Ik wilde iets maken wat op slasaus leek, en dat werd deze makkelijke dressing met yoghurt en bieslook.

Recept voor bieslook yoghurtdressing

Een dressing is eigenlijk best persoonlijk, en het is ook maar net waar je zin in hebt. Soms is een simpele vinaigrette lekker of heb je al genoeg aan een beetje olie, peper en zout. Maar bij knapperige slasoorten zoals Romaine sla en kropsla vind ik een fris accent juist erg lekker. Je kunt ook heel makkelijk variëren met dit recept. Voeg bijvoorbeeld extra verse kruiden toe zoals dille of peterselie. Ook is dit dressing recept makkelijk om te toveren in een plantaardige/vegan versie. Gebruik dan bijvoorbeeld sojayoghurt of een andere plantaardige yoghurt, plantaardige mayonaise en ahornsiroop.

Met het onderstaande recept maak je ongeveer 100 milliliter dressing. Dit is ruim voldoende voor één salade. Maar wil je liever meer dressing (wat wel aan te raden is) dan verdubbel je de ingrediënten. Restjes die je over hebt bewaar je in de koelkast in een glazen potje. Gebruik het restje bijvoorbeeld als dip, lekker met blaadjes Romaine sla of om stukjes komkommer of wortel in te dippen. Het geheim is om de bieslook zo fijn mogelijk te snijden en om de dressing op het eind te blenden met een staafmixer. Hierdoor wordt de smaak van de bieslook versterkt en wordt de dressing iets dunner. En het leukste is, de dressing wordt mooi groen van kleur!


Blend als een pro met deze staafmixer
KitchenLove Staafmixer - 800W - 6 Snelheden + Turbo - Zwart/RVS

KitchenLove Staafmixer – 800W – 6 Snelheden + Turbo – Zwart/RVS

Deze KitchenLove staafmixer is de perfecte keukenhulp voor elke thuiskok.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Bieslook yoghurtdressing
Frisse bieslook yoghurt dressing
Bieslook yoghurtdressing

Bieslook yoghurtdressing

Recept van Simone | Eetspiratie
4.4 van 35 stemmen
Categorie: Saus, IngrediëntKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

1

portie
Bereiding

10

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

10

minuten

Maak een dressing die lijkt op de ouderwetse slasaus van vroeger. Pureer yoghurt met een beetje mayonaise en bieslook tot een romige dressing en gebruik het bij verschillende soorten sla zoals kropsla, Romaine sla en veldsla. Ook lekker als dip voor groenten of bij gebakken aardappels.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt of sojayoghurt

  • 1 eetlepel (plantaardige) mayonaise

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 eetlepel honing of ahornsiroop

  • 1 eetlepel citroensap

  • een kwart theelepel zout

  • snufje (witte) peper

  • 25 gram fijngehakte bieslook (ongeveer 4 eetlepels)

BEREIDING

  • Doe 2 eetlepels Griekse of plantaardige yoghurt met 1 eetlepel (plantaardige) mayonaise, 1 eetlepel honing of ahornsiroop en 1 eetlepel citroensap in een maatbeker en meng dit goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens een halve theelepel knoflookpoeder, een kwart theelepel zout en een snufje (witte) peper toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Was de bieslook, dep de stengeltjes een beetje droog en snijd ze zo fijn mogelijk met een scherp mes.
  • Roer de bieslook door de dressing en blend het met de staafmixer rechtstreeks in de maatbeker tot een mooi groen en romig geheel.
  • Proef of de smaak naar wens is en voeg indien nodig nog iets extra’s toe van de bovengenoemde ingrediënten.
  • Bewaar de dressing 3 tot 5 dagen in de koelkast.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!