Visburger, iets wat je zelf heel eenvoudig kunt maken. Vaak koop je een visburger kant en klaar in bevroren toestand. Dat is makkelijk en je hoeft ze alleen nog maar te bakken. Deze visburger is makkelijk te maken. Eerder vond ik dit altijd een gedoe omdat ik voor dit soort burgers mijn foodprocessor tevoorschijn moet halen. Als je het vergelijkt, is het net zoveel werk als het draaien van gehaktballetjes. Dus het valt in werkelijkheid reuze mee.
Het fijnste is om voor dit recept verse witte vis te gebruiken. Diepvries vis kan ook maar dan heb je een belangrijk hulpmiddel nodig namelijk: heel veel keukenpapier! Als je de vis fijn hebt gemalen, druk/dep je hem daarna zo veel mogelijk droog met keukenpapier. Als het vochtig is, wordt het moeilijk om er burgers van te vormen. Met verse vis heb je dit probleem niet.

Magimix – Mini Plus – Foodprocessor
Kleine foodprocessor, ook geschikt voor het maken van boemboes!
Visburger
Deze visburger kun je eten op een broodje, maar ze smaken ook heerlijk met gebakken (zoete) aardappelfrietjes en een salade. Een lekker sausje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Knoflooksaus past hier perfect bij. Voor een Aziatisch tintje neem je chilisaus of sriracha. Besprenkel met een kneepje citroen of limoen voor een fris accent.
Visburger
4
porties20
minuten20
minuten40
minutenMaak met een paar ingrediënten de lekkerste visburgers.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
500 gram witte vis
1 ei
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 biologische citroen (rasp en sap)
1 theelepel knoflookpoeder
1 snufje chilivlokken
1 snufje zout en peper
2 eetlepels olie
BEREIDING
- Doe 500 gram witte vis samen met 1 ei, 2 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, rasp van een halve citroen en een snufje chilivlokken samen in een foodprocessor en maal het fijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het mengsel met een spatel uit de foodprocessor op een bord. Per burger heb je ongeveer 2 eetlepels van het mengsel nodig. Neem het mengsel in je handen en knijp eventueel overtollig vocht eruit.
- Vorm er met je handen 4 tot 5 burgers van. Laat de burgers eventueel 15 minuten opstijven in de koelkast.
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten bruin en krokant. Serveer de andere helft van de citroen bij de vis. Snijd deze in partjes en besprenkel de visburgers met citroensap.
AANTEKENINGEN
- Een Indisch gestoofde vis is ook een lekker en simpel gerecht om te maken. Kijk hier voor het recept.