Eetspiratie » Udon noedels met kip
Udon noedels met kip

Udon noedels met kip

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Udon noedels met kip, een makkelijk en snel Aziatisch gerecht. Dikke zachte tarwenoedels die je kunt gebruiken in soepen, roerbakgerechten en salades. Je koopt ze al voorgekookt of je kookt ze zelf. Als je op zoek bent naar een simpel en smaakvol Oosters gerecht dan is dit een aanrader. Het is kleurrijk, vullend en de (wok) saus maak je met ingrediënten uit je voorraadkast.

Deze noedelsoort koop in de supermarkt en de toko. Bij de toko zijn ze in verhouding goedkoper omdat ze daar meer aanbod hebben. In dit artikel kun je lezen wat mijn favoriete toko producten zijn. En hier kun je een handige gratis toko boodschappenlijst downloaden en printen. Handig als je naar de toko gaat, zo kun je niks vergeten. Dit recept kun je ook heel makkelijk omtoveren in een plantaardige/vegan variant. Vervang de kip voor tofu, plantaardige kipstukjes op basis van soja-eiwit of gebruik verschillende soorten paddenstoelen in plaats van kip. Wil je extra eiwitten toevoegen, dan zijn edamame bonen een goede optie.

Udon noedels met kip

Dit gerecht is ideaal om restjes groente op te maken. Naast paprika en bosui kun je natuurlijk ook andere lekkere groenten toevoegen. Kijk wat je nog in huis hebt en verwerk het in dit gerecht. Reepjes wortel, komkommer, peultjes en paksoi zijn ook een lekkere toevoeging. Voor dit gerecht heb je de keuze uit twee soorten noedels. Je hebt ‘de ready to wok’. Dit zijn voorgekookte noedels die je rechtstreeks uit het pakje aan je gerechten kunt toevoegen. Ze zijn per portie verpakt. Maak ze eerst een beetje los met je handen want het is in het begin nogal een stevige plak. Naarmate ze verwarmd worden, worden komen ze los en zijn ze makkelijk te verwerken. Voeg ze toe aan soepen, wokgerechten of aan de hotpot (Oosterse bouillonfondue).


Het geheime wapen van elke keuken ninja
VDN Santokumes damaststaal - Elegance serie - VG-10 Japans damascus - 67 lagen staal

VDN Santokumes damaststaal – Elegance serie – VG-10 Japans damascus – 67 lagen staal

Voor als je op zoek bent naar een echt goed mes!

Ook kun je ongekookte udon noedels kopen. Deze zijn per portie afgemeten. Vergeet niet voor het koken het papiertje eraf te halen. Na het koken spoel je ze goed af met koud water zodat het gaarproces stopt en ze niet aan elkaar plakken. Het beste is om de noedels net voor het serveren te bereiden en toe te voegen, dan zijn ze het lekkerst. In dit artikel kun je lezen welke verschillende soorten noedels er zijn en welke je gebruikt in welk gerecht.

Udon noedels met kip

Udon noedels met kip

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.6 van 11 stemmen
Categorie: Hoofdgerecht, LunchKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Bereiding

20

minuten
Totale tijd

30

minuten

Op zoek naar de lekkere noedels die ze in een sushi restaurant serveren? Maak dan deze udon noedels met kip! Een snel en makkelijk gerecht dat je kunt maken met voorgekookte udon noedels.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 4 porties udon noedels (4 pakjes)

  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden

  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 rode ui, in halve maantjes gesneden

  • 2-3 kipfilets

  • 4 bosuitjes, in ringetjes gesneden

  • 3 eetlepels ketjap manis

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 snufje chilivlokken of theelepel sambal oelek

  • 1 flinke draai vers gemalen zwarte peper

  • 1 scheutje olie om in te wokken

  • optioneel: sesamzaadjes als garnering

BEREIDING

  • Kook 2 tot 3 kipfilets gaar in water met een beetje zout. Vul een pannetje met water, leg de kipfilets erin en kook ze tot ze wit en gaar zijn.
  • Snijd ondertussen de 2 paprika’s in dunne reepjes, 4 bosuitjes in schuine reepjes, hak 2 tenen knoflook fijn en de snijd de rode ui in halve maantjes. Zet dit apart tot gebruik.
  • Maak een sausje van 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels zoete chilisaus, 1 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel citroensap, een snufje zwarte peper en 1 theelepel sesamolie. Zet dit ook apart.
  • Als de kip gaar is haal je deze uit de pan, leg deze op een snijplank en snijd de filets in schuine plakken. Snijd vervolgens de plakken in dunne lange reepjes. Leg de kip apart tot gebruik.
  • Zet ondertussen een pan water op om de udon noedels in te koken. De noedels hebben ongeveer 10 minuten kooktijd nodig. Als je voorgekookte noedels gebruikt kun je ze rechtstreeks toevoegen aan de wok, doe dit als laatste net voor het serveren.Udon noedels
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en bak hierin de paprika en de rode ui met de knoflook totdat het zacht is. Schep dit daarna uit de pan en leg even apart op een bord.
  • Verhit in dezelfde pan een scheutje olie en voeg de reepjes gekookte kip toe. Schep goed en bak de reepjes lichtbruin. Voeg vervolgens de ketjapsaus toe. Voeg vervolgens de gewokte groenten toe en ook de ringetjes bosui. Door de bosui later toe te voegen blijft het mooi groen. Bewaar een beetje bosui voor de garnering.
  • Giet na 10 minuten koken de udon noedels af. Spoel ze goed af onder de koude kraan en doe ze direct in de wok bij de kip en de groenten. Meng het met een tang goed door elkaar laat het goed warm worden. Serveer direct. Garneer met extra bosui en sesamzaadjes en eet er komkommertjes en kroepoek bij. Serveer de noedels in een kommetje en eet het gerecht met stokjes!Udon noedels

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!