Tomatenrijst uit de multicooker, maak binnen een half uurtje dit heerlijke rijstgerecht. Bak de ingrediënten vooraf even aan, en de multicooker doet de rest. Terwijl de rijst kookt, kun je de rest van het gerecht voorbereiden. Na een klein half uurtje heb je heerlijke warme tomatenrijst op tafel staan. Lekker als bijgerecht, bij een burrito bowl, als vulling voor bijvoorbeeld paprika’s of bij een Spaanse of Mexicaanse maaltijd.
Mijn multicooker gebruik ik dagelijks en één ding dat ik er het meest in bereid is: rijst! Ik vind het leuk om allerlei rijstrecepten uit te proberen en dus ook dit recept voor tomatenrijst. Inmiddels heb ik al redelijk wat ‘multicook’ en ‘rijstkook’ ervaring, dus bedacht ik dit makkelijke recept. Ik serveerde het bij een burrito bowl, samen met gehakt (van sojastukjes), een frisse mangosalsa en lekkere toppings.

Tomatenrijst recept
Je kunt op verschillende manieren tomatenrijst maken. Er zijn diverse recepten te vinden en iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik heb een versie gemaakt speciaal voor de multicooker, want dat is de enige pan waar ik mijn rijst in bereid. Denk je erover na om een rijstkoker aan te schaffen? Overweeg dan eens een multicooker, want dat is wat mij betreft de beste rijstkoker die er is. In dit artikel leg ik daar alles over uit en zet ik de twee apparaten naast elkaar voor een vergelijking.

Bij het koken van rijst in de multicooker gebruik ik altijd mijn rijstcup. Hierin meet ik de rijst en het water af. Ik gebruik 2 rijstcups rijst en 2 rijstcups water voor dit recept. Heb je geen rijstcup? Gebruik dan een koffiekopje, dat werkt ook prima. Als je het in grammen zou afwegen, kom je uit op 280 gram ongekookte rijst en 320 milliliter water. Dit is genoeg voor 6 porties. Ik gebruik voorgekookte rijst uit een pak, zoals bijvoorbeeld de bekende Lassie toverrijst. Dit wordt ook wel snelkookrijst genoemd.





