Spinazie recept – Koreaanse banchan met knoflook, sigeumchi namul. Een lekker en simpel gerecht van geblancheerde spinazie, die op smaak wordt gebracht met onder andere sojasaus en sesamolie. Heerlijk bij rijst, maar ik at het ook (totaal niet traditioneel) op geroosterd brood met tofu scramble. Je eet het als koud bijgerecht en het is ook lekker lekker als een groentegerecht op zichzelf. Een verrassende manier om spinazie te eten.
Bij een Koreaanse maaltijd worden traditioneel kleine bijgerechtjes geserveerd: banchan. Ze worden altijd gegeten bij rijst en soep. Namul is één type banchan: gestoomde of geblancheerde groenten die op smaak worden gebracht met onder andere sesamolie en knoflook. Andere banchan zijn bijvoorbeeld kimchi en jeon, zoals groentepannenkoekjes yachajeon of courgettepannenkoekjes hobak jeon. Als banchan, een Koreaanse tafel vol kleine bijgerechten, wordt sigeumchi namul vaak geserveerd om samen te delen. Je eet dit soort bijgerechtjes met rijst en bij soep.
Spinazie met sesam en knoflook
Dit soort simpele smaakvolle groentegerechten zijn bij mij echt favoriet. Met zo min mogelijk ingrediënten, iets heel lekkers maken. Je kunt dit gerecht met verschillende soorten groene bladgroenten maken. Snijbiet, boerenkool en paksoi zijn hier allemaal voor geschikt. Je hebt er wel een redelijke hoeveelheid van nodig, want het slinkt enorm. Persoonlijk kan ik de hoeveelheid van dit recept makkelijk in mijn eentje op. Ik ben nu eenmaal gek op groenten. Het is een portie voor 2 personen of 4 kleinere porties als bijgerechtje. Wil je een grotere hoeveelheid maken, verdubbel dan de ingrediënten.
HI NATURE™ Vergiet Opvouwbaar set van 2 stuks
Inklapbaar Siliconen Vergiet – 1 Groot en 1 Klein – 100% BPA Vrij – Vaatwasbestendig – Hittebestendig.
Ik ben altijd op zoek naar manieren om groenten lekker te bereiden en dit soort gerechten passen precies in mijn straatje. Je moet wel een beetje een knoflookliefhebber zijn, maar het is zo simpel en heel smaakvol. Sesamolie is ook een van mijn favoriete smaakmakers. Ik gebruik het bijna dagelijks. Het geeft gerechten een nootachtige diepe Aziatische smaak. Deze olie gebruik je niet om iets in te bakken, maar je voegt dit later toe aan je gerecht om het op smaak te brengen. Ik koop sesamolie bij de toko of supermarkt. Kies voor geroosterde sesamolie en lees altijd even het etiket. Het enige ingrediënt hoort sesamolie te zijn zonder andere toevoegingen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden. Lees verder onder de afbeelding.
Koreaans bijgerecht – spinazie met knoflook en sesam
Spinazie recept – Koreaanse banchan met knoflook, sigeumchi namul. Een lekker en simpel gerecht van geblancheerde spinazie, die op smaak wordt gebracht met onder andere sojasaus en sesamolie. Serveer met rijst of bij soep. Een heerlijk en smaakvol Koreaans bijgerecht (banchan).
Kookmodus
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
500gramverse spinazie
1teenknoflook, fijngehakt
1-1,5eetlepelsojasaus
halveeetlepelsesamolie (of meer naar smaak)
1theelepelgeroosterde sesamzaadjes
snufje zout
1literwater
BEREIDING
Was 500 gram spinazie onder de kraan. Breng 1 liter water met een snufje zout aan de kook.
Blancheer de spinazie voor ongeveer 1 tot 2 minuten in het kokende water.
Giet de spinazie af in een vergiet en spoel het goed koud af onder de kraan.
Knijp de spinazie met je handen tot een bal en knijp het overtollige vocht eruit. Je hebt nu een compacte bol spinazie.
Snijd met een mes nu de bol doormidden en nogmaals tot je vier stukken krijgt.
Doe de spinazie in een schaal. Hak de teen knoflook zo fijn mogelijk en voeg deze aan de spinazie toe samen met 1 tot 1,5 eetlepel sojasaus en een halve eetlepel sesamolie. Meng met je handen (gebruik eventueel keukenhandschoentjes) alles goed door elkaar en maak de spinazie een beetje ‘los’.
Bestrooi de spinazie met 1 theelepel geroosterde sesamzaadjes. Proef of de smaak naar wens is en voeg indien nodig eventueel extra sesamolie of sojasaus toe. Serveer met rijst of bij soep.
Hoi, ik ben Simone!
Op Eetspiratie vind je meer dan 900 recepten, van Indische en Indonesische gerechten tot slowcooker-, multicooker- en eiwitrijke vegan maaltijden.
Mijn recepten zijn geïnspireerd op mijn Indonesische roots en internationale smaken, met een persoonlijke twist.
Ik wil jou laten zien dat koken leuk en toegankelijk is, of je nu wilt experimenteren met Indische smaken, tofu of groenten.
Zoek je makkelijke recepten, slowcooking tips of inspiratie? Je vindt het allemaal hier.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.