Pompoensoep, een lekkere voedzame soep voor als het buiten kouder wordt. Als het september wordt zie je overal weer lekkere pompoenrecepten verschijnen. Pompoenen zijn lekker, gezond en ideaal om een soep van te maken. Dit soeprecept is simpel en heeft een kleine Aziatische touch.
In het najaar zijn er volop verse pompoenen te koop. Ze verschillen nogal in prijs. Vaak koop je ze per stuk maar soms ook op gewicht. Daarnaast is er ook voorgesneden pompoen te koop. Deze blokjes zijn kant en klaar voor gebruik, het scheelt een hoop werk als je geen zin hebt om een pompoen te snijden. Soms is het wel handig voor mensen (zoals mijn moeder) die de kracht niet hebben om te snijden. Zelf koop ik graag de biologische diepvriesvariant. Dit is zelfs goedkoper dan een biologische verse pompoen. Van een zak van 450 gram kun je een lekkere pan soep maken.
Pompoensoep recept
Gebruik je een hele pompoen? In dit artikel geef ik een aantal tips over hoe je het beste een pompoen kunt schillen. De schil van de Hokkaido pompoen en de flespompoen kun je trouwens prima eten. Persoonlijk schil ik mijn pompoen het liefst. Voor het maken van deze soep hoef je de blokjes niet zo fijn of mooi te snijden want op het laatst wordt alles gepureerd met een staafmixer. Als je bevroren pompoenblokjes gebruikt blijft de bereiding gewoon hetzelfde. Daarom is bevroren pompoen een prima ‘low budget’ optie.

Rooster je pompoen voor meer smaak
Wil je de pompoensoep nog meer smaak geven? Rooster dan de pompoenblokjes op 200 graden samen met ui, knoflook, grof gesneden appel en stukken winterpeen voor 30 minuten in de oven. Schep daarna alles over in een soeppan en voeg de rest van de ingrediënten zoals aangegeven in het recept toe. Laat dit zachtjes koken en pureer het met een staafmixer om er een gladde soep van te maken. Serveer de soep met brood en kruidenboter.



