Champignons met knoflookboter en sojasaus, een simpel en lekker gerecht. Je hebt niet veel nodig om een smaakvol gerecht op tafel te zetten. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten voor dit recept zelfs al in huis. Dit gerecht kun je ook makkelijk omtoveren tot een plantaardig gerecht. Je hoeft alleen […]
Lunch
Op zoek naar inspiratie voor de lunch? In deze categorie vind je zowel koude als warme lunchgerechten, van frisse salades en soepen tot belegde broodjes en hartige tussendoortjes. Ideaal voor een snelle, voedzame en lekkere maaltijd.
Tofu scramble – vegan roerei
Tofu scramble – vegan roerei, wat moet je je daarbij voorstellen? Ik was zelf ook sceptisch over dit gerecht maar nu ik het recept helemaal naar mijn eigen smaak heb gemaakt, ben ik er fan van. Elke zondagochtend staat er een bagel of broodje met tofu scrmable op het menu. […]
Hoe bak je de lekkerste champignons?
Hoe bak je de lekkerste champignons? Goeie vraag! Ik heb dit zelf een tijdje geleden ontdekt en nu bak ik mijn champignons nooit meer anders. Ik dacht altijd dat ik het goed deed, maar het resultaat was meestal een grijze massa dat wel iets weg had van snot. De smaak […]
Vegan courgettesoep met kokosmelk
Vegan courgettesoep met kokosmelk, een snel en romig soepje met een vleugje citroen. Vaak wordt er in soep room gebruikt en ik ben hier zelf geen fan van. Kokosmelk is een lekker, romig en plantaardig alternatief. Met een paar simpele ingrediënten uit mijn koelkast en kruidenlade maakte ik binnen een […]
Labneh (yoghurtdip met kruiden)
Labneh, een yoghurtdip met kruiden. Een kruidige dip van uitgelekte yoghurt geserveerd met een drizzle olijfolie en gedroogde of verse kruiden waaronder sumak. Zelf labneh maken is echt heel makkelijk. Het belangrijkste onderdeel van dit gerecht is de uitgelekte yoghurt dat je misschien ook wel kent als hangop. Je maakt […]
Eieren koken in de airfryer
Eieren koken in de airfryer? Ja, dit lees je goed! Ik had ook mijn twijfels bij deze bijzondere bereidingswijze, maar dit blijkt dus echt te kunnen. Degene die dit heeft uitgevonden is geniaal! Er gaat namelijk niks boven een perfect gekookt ei. Maar hoe kook je een ei in de […]
Firecracker chicken (kip in pittige saus)
Firecracker chicken, kip in een pittige firecracker sauce. Een tijdje terug deelde ik het recept voor deze popilaire pittige saus al. Het is een recept dat afkomstig is van een Aziatisch restaurant en veel mensen maken hier hun eigen copycat versie van. Er is ook een gerecht dat bij deze […]
Dumplingsoep
Dumplingsoep, een krachtige bouillon met heerlijke gevulde Aziatische deegpakketjes. Hier thuis is iedereen gek op wontons, dumplings, gyoza, dimsum en alles wat daarmee te maken heeft. Wij eten regelmatig dumplings. Dumplings zijn mooi gevouwen deegpakketjes met een vulling van bijvoorbeeld kip, garnalen of een vega/plantaardige vulling. De pakketjes worden gestoomd, […]
Mini mealprep – ontbijt en lunch voorbereiden voor een week
Mini mealprep – ontbijt en lunch voorbereiden voor een week. Het leven is al chaotisch genoeg, dus moeten we het onszelf zo makkelijk mogelijk maken. Hoe handig is het als je al iets klaar hebt staan in de koelkast voor het ontbijt. Of iets dat je ‘ready to go’ uit […]
Pittige tonijn bowl
Pittige tonijn bowl, omdat gerechten lekkerder smaken uit een bowl (schaaltje of kom) dan wanneer je het eet van een bord. Een bekend gerecht uit Hawaii is de poké bowl. Een combinatie van groenten (rauwe) vis en rijst geserveerd in een kom. Deze bowl met tonijn is een prima lunch […]
Broodje pulled oesterzwam
Broodje pulled oesterzwam, een vegan/plantaardig alternatief voor een broodje ‘pulled pork’. De oesterzwam is een veelzijdige paddenstoel. Je kunt er de meest heerlijke gerechten mee maken. Oesterzwammen zijn makkelijk te bereiden in een pan, oven of in de airfryer. Je scheurt/pulled ze in reepjes waardoor ze een vleesachtige textuur krijgen. […]
Thaise salade met tonijn
Thaise salade met tonijn, een lekker en makkelijk recept. Ideaal als lunch of maaltijdsalade. Saladerecepten kun je nooit genoeg hebben, en deze is handig om aan je kookrepertoire toe te voegen. Je hoeft voor dit recept ‘bijna’ niet eens te koken, het is een kwestie van ingrediënten samenvoegen.
Pho Ga (Vietnamese kippensoep)
Pho Ga (Vietnamese kippensoep), een heerlijke kruidige soep met sterke smaken. Deze soep is gevuld met rijstnoedels, verse kruiden en smaakmakers zoals sojasaus, vissaus en limoensap. Pho maak je door een bouillon te trekken van ui, knoflook, gember en specerijen. Deze worden eerst aangebakken zodat alle smaken goed vrijkomen. Dit […]
Snelle (lunch) salade met kip
Deze snelle (lunch) salade met kip eet ik regelmatig. Een salade is (naast soep) mijn favoriete lunch. Een stukje gekruide kip erbij maakt het nog lekkerder. Ik heb altijd een potje met zelfgemaakte kipkruiden op voorraad zodat ik deze salade heel snel op tafel kan zetten. Met mijn handige tips […]
