Gehaktballetjes in zigeunersaus (slowcooker). Ken je het nog, zigeunersaus? Ik ken het als iets wat ik vroeger at tijdens het gourmetten of steengrillen. Er waren toen nog niet zoveel verschillende soorten sauzen als tegenwoordig. Maar deze kruidige rode saus is heel erg lekker en ik kreeg het idee om er een slowcooker gerecht mee te maken. Je kunt het eten met rijst, brood, pasta en aardappelpuree.
Ik heb gekozen voor gehaktballetjes omdat deze makkelijk te maken zijn en de meeste mensen vinden het lekker. Je doet wat hak en snijwerk, maakt de saus, draait de balletjes, even aanbraden en de slowcooker doet de rest. Het verschil met andere rode sauzen is dat er in deze kleine augurkjes zitten. Dit geeft het een frisse smaak en een lekkere crunch.
Gehaktballetjes in zigeunersaus (slowcooker)
Ik ga ongetwijfeld de vraag krijgen of alles ook direct in de slowcooker kan en of de balletjes er rauw in kunnen. Natuurlijk kan het, maar het heeft niet mijn voorkeur. Ook al gebruik je een slowcooker, je bent natuurlijk nog steeds aan het koken. Ik bak (bijna) altijd het vlees aan voordat ik het in de slowcooker doe. Dat is mijn persoonlijke smaak en keuze. Ook wil ik graag proeven wat ik in de slowcooker doe zodat ik bijvoorbeeld de saus nog naar smaak kan aanpassen.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)