Gehaktballetjes in mangochutney, een gerecht van kruidige gehaktballetjes in een zoete pittige saus. Ik maak zoveel mogelijk zelf maar heel soms gebruik ik ook weleens iets uit een potje. Bijvoorbeeld producten als hoisinsaus, oestersaus of zwarte bonensaus kun je prima zelf maken, maar daar heb ik niet altijd tijd voor. Daarom is een kant en klaar flesje of potje af en toe ideaal. Soms moet je het jezelf makkelijk maken en dat is precies wat ik heb gedaan met dit recept.
Ik ben gek op mango en ook op mangochutney. Als je het nog nooit gegeten hebt zou ik het zeker eens proberen. Mangochutney is de perfecte combinatie van pittig, zoet en kruidig. Het is een heerlijk condiment bij allerlei gerechten en geeft het een kick. Als je van mango houdt dan is mijn recept voor mangoketchup wellicht iets dat je lekker zult vinden. Je maakt deze ketchup heel eenvoudig in de slowcooker.

6-Delige Maatlepel Set RVS
Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!
Makkelijk gehaktballetjes recept
Dit gerecht is zowel zoet als hartig. De gehaktballetjes breng je op smaak met een paar simpele ingrediënten en de mangochutney doet de rest. Voor een beetje pit voeg ik sambal toe en voor de kleur een scheutje ketjap manis. Serveer de gehaktballetjes met gele rijst en groenten zoals een zoetzure komkommersalade, peultjes of haricots verts uit de airfryer. Dit gerecht staat binnen no time op tafel. Ideaal als je minder tijd en zin hebt om te koken, of voor drukke doordeweekse dagen.
Gehaktballetjes in mangochutney
4
porties15
minuten15
minuten30
minutenDit recept voor gehaktballetjes in mangochutney is een handig recept voor drukke dagen. Draai gehaktballetjes, bak ze bruin en verwarm ze in de kruidige mangochutney. Heerlijk met gele rijst en groenten. Een gerecht dat binnen no-time op tafel staat. Ook lekker als borrelhapje.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
1 potje mangochutney (230 gram)
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel ketjap manis
500 gram half-om-half gehakt
2 eetlepels bieslook, fijngesneden
3 eetlepels paneermeel
4 eetlepels melk
1 theelepel knoflookpoeder
halve theelepel chilivlokken
peper en zout
1 eetlepel water
1 eetlepel olie
BEREIDING
- Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng in een grote kom 500 gram gehakt met 3 eetlepels paneermeel, 4 eetlepels melk, 1 theelepel knoflookpoeder, een halve theelepel chilivlokken, peper en zout.
- Draai er ongeveer 40 kleine balletjes van ter grootte van een walnoot. Verwarm 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
- Schep de balletjes uit de pan en leg ze even op een bord. Voeg de inhoud van het potje mangochutney toe aan dezelfde pan. Breng de chutney op smaak met 1 theelepel sambal oelek en 1 eetlepel ketjap manis. Verwarm de saus en leg de gehaktballetjes in de pan. Schep goed om zodat alle balletjes bedekt zijn met een laagje saus. Voeg indien nodig een eetlepel water toe om de saus wat losser te maken.
- Kook ondertussen rijst en bereid je groente. Serveer de gehaktballetjes met 2 eetlepels fijngesneden bieslook.



