Als je even geen ‘eetspiratie’ hebt of geen zin om uitgebreid te koken, dan is een goed belegd broodje als avondeten een goede optie. Vaak kies ik voor Turks brood, harde volkoren broodjes of ciabatta. Een ciabatta is door zijn vorm makkelijk en royaal te beleggen. Daarnaast heeft hij een lekkere knapperige korst en is het brood luchtig van binnen.

Sandwich met krokante aubergine
In Japan is een katsu sando letterlijk een sandwich met gepaneerd vlees op witbrood. In dit geval heb ik ervoor gekozen om mijn brood te beleggen met mijn krokante aubergine schnitzels. Om het een Aziatisch tintje te geven gebruik ik hoisinsaus. Deze zoete saus past perfect bij dit broodje. Een lekker vegetarisch/vegan gerecht.
Qua groenten kun je kiezen voor dungesneden kool, zoals dit meestal bij katsu sando geserveerd wordt. Ik kies voor bij dit broodje voor gegrilde paprika (uit pot) en knapperige sla. Deze combinatie van zoet, knapperig, zout en crunchy is alles wat je wilt op een broodje.




