Eetspiratie » Ciabatta met krokante aubergine en hoisinsaus
Ciabatta krokante aubergine met hoisinsaus

Ciabatta met krokante aubergine en hoisinsaus

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Ciabatta met krokante aubergine en hoisinsaus, een broodje geïnspireerd op de Japanse sandwich ‘katsu sando’. Wij eten minimaal twee keer week een goed belegd broodje als avondeten. De ene keer met sambal goreng tempeh of pittige tofu en één van onze favorieten is een ciabatta met krokante aubergine. In plaats van de aubergine te frituren, bereid ik deze heel eenvoudig in de oven. Heerlijk met sla, geroosterde paprika en hoisinsaus.

Als je even geen ‘eetspiratie’ hebt of geen zin om uitgebreid te koken, dan is een goed belegd broodje als avondeten een goede optie. Vaak kies ik voor Turks brood, harde volkoren broodjes of ciabatta. Een ciabatta is door zijn vorm makkelijk en royaal te beleggen. Daarnaast heeft hij een lekkere knapperige korst en is het brood luchtig van binnen.


Altijd de juiste hoeveelheden
6-Delige Maatlepel Set RVS

6-Delige Maatlepel Set RVS

Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!

Sandwich met krokante aubergine

In Japan is een katsu sando letterlijk een sandwich met gepaneerd vlees op witbrood. In dit geval heb ik ervoor gekozen om mijn brood te beleggen met mijn krokante aubergine schnitzels. Om het een Aziatisch tintje te geven gebruik ik hoisinsaus. Deze zoete saus past perfect bij dit broodje. Een lekker vegetarisch/vegan gerecht.

Qua groenten kun je kiezen voor dungesneden kool, zoals dit meestal bij katsu sando geserveerd wordt. Ik kies voor bij dit broodje voor gegrilde paprika (uit pot) en knapperige sla. Deze combinatie van zoet, knapperig, zout en crunchy is alles wat je wilt op een broodje.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Broodje krokante aubergine met hoisinsaus Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Ciabatta met krokante aubergine en hoisinsaus

Ciabatta met krokante aubergine en hoisinsaus

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Lunch, HoofdgerechtKeuken: FusionNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

50

minuten

Een goed belegd broodje met krokant gebakken aubergine, gegrilde paprika en zoete hoisinsaus. Een lekker vegetarisch/vegan gerecht voor een dag dat je even geen ‘eetspiratie’ of zin om te koken hebt.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 2 ciabatta ‘s

  • 2 aubergines, in plakken gesneden

  • 6 eetlepels bloem

  • 150 milliliter sojamelk

  • 8-10 eetlepels fijn paneermeel

  • 1 theelepel uienpoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • halve theelepel gerookt paprikapoeder

  • zout en peper naar smaak

  • 150 gram gemengde sla

  • 250 gram gegrilde paprika uit pot

  • hoisinsaus

  • olijfoliespray

  • 2 eetlepels mayonaise

BEREIDING

  • Maak een ‘paneerstation’. Zet 3 diepe borden op een rij, één met 6 eetlepels bloem, één met 150 milliliter sojamelk en één met 8 tot 10 eetlepels paneermeel. Voeg aan de bloem en de sojamelk een snufje peper en zout toe. Aan het paneermeel voeg je nog 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, een halve theelepel gerookt paprikapoeder toe, samen met een snuf zout en peper.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet nu alles op een rijtje. Eerst de bloem, dan de sojamelk, vervolgens het gekruide paneermeel en daarnaast de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Was vervolgens de aubergines, snijd het topje en een stukje van het kontje af. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een centimeter dik. Afhankelijk van de grootte van je aubergines haal je er in totaal ongeveer 8 tot 10 plakken uit.
  • Nu ga je de plakken paneren. Met je linkerhand druk je een plak aubergine in de bloem totdat hij volledig bedekt is aan beide kanten. Klop overtollig bloem eraf. Dompel hem vervolgens met je linkerhand volledig in de sojamelk zodat de plak vochtig is. Laat de plak even uitdruppelen en leg hem dan in het bord met paneermeel.
  • Met je rechterhand (je droge hand) strooi je er nu paneermeel overheen tot de plak helemaal bedekt is. Druk hem vervolgens goed aan en draai de plak om. Bestrooi nogmaals met paneermeel tot alle ‘natte’ plekjes bedekt zijn. Klop de plak voorzichtig af zodat het teveel aan paneermeel eraf valt en leg de schnitzel op de bakplaat. Herhaal dit proces tot alle plakken gepaneerd zijn.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Spray met de oliespray de bovenkant van alle plakken, ongeveer 2 keer sprayen per plak. Zet de bakplaat bovenin de oven voor 12 minuten zodat de schnitzels krokant kunnen worden.
  • Na 12 minuten haal je de bakplaat eruit, draai je alle schnitzels om en spray je ze in met olie zoals in stap 6. Zet ze terug en bak ze nogmaals voor 12 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Leg de laatste 10 tot 8 minuten van de baktijd 2 ciabatta ’s op een rooster erbij in de oven. Bak deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Laat de broden even licht afkoelen en snijd ze over de lengte open. Besmeer ze beide met een eetlepel mayonaise en verdeel de sla erover. Beleg de broden met de plakken aubergine en verdeel de gegrilde paprika erover. Drizzle er hoisinsaus overheen en leg de bovenste gedeelte van het brood erop.
  • Snijd de ciabatta ’s door de helft zodat je 4 broodjes hebt. Serveer er eventueel Franse frietjes bij om het gerecht wat uit te breiden.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!