Eetspiratie » Aziatische wortelsalade met pinda – verslavend lekker
Aziatische wortelsalade met pinda verslavend lekker

Aziatische wortelsalade met pinda – verslavend lekker

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Aziatische wortelsalade met pinda – verslavend lekker! Ken je dat, dat je een gerecht maar blijft eten? Dat heb ik dus bij deze wortelsalade. Hij is lekker, simpel en binnen 10 minuten te maken. Ik eet het als tussendoortje of snack en het is ook een perfect bijgerecht bij een Aziatische maaltijd en zelfs bij de barbecue. Dus pak je dunschiller er alvast bij en maak deze lekkere verslavende salade, die ook nog eens bomvol vitamine A zit.

Oranje groenten zoals wortel zitten vol bètacaroteen, dat je lichaam omzet in vitamine A. Goed voor je ogen, huid en immuunsysteem. Oranje groenten en fruit zijn rijk aan vezels en antioxidanten. Het is goed om elke dag iets met een oranje kleur te eten, zoals wortels, zoete aardappelen, pompoen of oranje paprika. Ook fruitsoorten zoals mango, cantaloupe (meloen), mandarijn, abrikoos, nectarine en sinaasappel zijn lekker, gezond en makkelijk toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon. Als het oranje fruit niet in het seizoen is, kun je altijd nog de diepvries variant kiezen.

Dat het belangrijk is om meer kleur aan je eetpatroon toe te voegen, schreef ik al eerder in dit artikel over paarse groenten en groene bladgroenten.

Snelle Aziatische wortelsalade

Deze wortelsalade heb ik bijna dagelijks gegeten tijdens onze vakantie in Frankrijk. En nog steeds eet ik hem minimaal drie keer per week. Bij mijn wekelijkse boodschappen zit standaard een zak biologische winterpeen. Deze zak van 750 gram gaat elke week op. Ik gebruik ze voor allerlei recepten zoals soepen, curry’s, in pastasaus en stoofgerechten. In dit artikel kun je alles lezen over wortel en vind je er lekkere recepten, tips en inspiratie.


De perfecte tool voor moeiteloos schillen
OXO - Dunschiller - Y-model

OXO – Dunschiller – Y-model

Deze dunschiller van OXO Good Grips is perfect voor het schillen van aardappels, komkommers, appels, wortels en meer!

Om deze salade snel te maken, kun je het beste een dunschiller gebruiken. Zo’n schiller die je gebruikt voor het schillen van aardappels en het maken van komkommerlinten en courgettelinten. Vervolgens maak je een dressing, hak je pinda’s, snijd je een ui fijn en dan kun je de salade gaan samenstellen. Wat ik zelf een lekkere toevoeging vind aan deze salade zijn stukjes crispy norivel. In de winkel en toko kun je deze kopen onder de naam ‘nori snack’. Eet ze in combinatie met de salade of doe een beetje van de salade in een velletje en vouw hem dicht. Deze combinatie is echt heel lekker!

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Aziatische wortelsalade met pinda verslavend lekker Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Aziatische wortelsalade met pinda - verslavend lekker

Aziatische wortelsalade met pinda – verslavend lekker

Recept van Simone | Eetspiratie
0.0 van 0 stemmen
Categorie: Bijgerecht, Tussendoortje, LunchKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

2

porties
Bereiding

10

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

10

minuten

Een verslavend lekkere wortelsalade met een simpele Aziatische dressing, flinterdun gesneden rode ui en fijngehakte pinda’s. Optioneel zijn crispy norivellen voor erbij, deze geven een lekkere smaak en crunch aan deze salade.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 6 middelgrote biologische winterpenen

  • halve citroen (sap en rasp)

  • 1 rode ui, in halve maantjes gesneden

  • 2 eetlepels sojasaus

  • halve eetlepel ahornsiroop

  • 1-2 theelepels sriracha

  • 1 theelepel sesamolie

  • zwarte peper naar smaak

  • 2 eetlepels pinda’s, fijngehakt

  • 1 pakje nori ‘snack’ velletjes

  • optioneel: sesamzaad/chilivlokken

BEREIDING

  • Maak een dressing van het sap en rasp van een halve citroen, 2 eetlepels sojasaus, een halve eetlepel ahornsiroop, 1 tot 2 theelepels sriracha, 1 theelepel sesamolie en zwarte peper naar smaak.
  • Hak 2 eetlepels pinda’s fijn en snijd een rode ui in halve maantjes.
  • Boen 6 middelgrote winterpenen schoon en snijd ze in dunne linten met behulp van een dunschiller.
  • Doe de wortellinten in een schaal en schenk de dressing eroverheen. Voeg de rode ui en de fijngehakte pinda’s toe. Meng dit (met je handen) door elkaar tot de wortel bedekt is met de dressing.
  • Laat de salade 5 minuten staan. Je zult zien dat de wortel een beetje slinkt. Serveer de salade met de nori velletjes erbij. Garneer eventueel met sesamzaadjes en chilivlokken.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!