Boontjes in kokossaus (sayur lodeh), ook wel bekend als sajoer boontjes. Sayur boontjes of sajoer boontjes is een bekend gerecht uit de Indische keuken. Een sayur is een ‘nat’ groentegerecht. Het zou ook een groentecurry genoemd kunnen worden. Je kunt dit gerecht met allerlei soorten groenten maken.
Alle recepten
Kun je niet kiezen? In deze categorie vind je alle recepten van Eetspiratie. Laat je inspireren door het grote aanbod van recepten op deze website.
Chocoladetopping van dadels
Chocoladetopping van dadels, een plantaardige (vegan) topping voor op een taart, (cup)cake of pannenkoeken. Een lekker en makkelijk recept wat je snel kunt maken. Het is zelfs een lekkere pasta voor op brood. Gepureerde dadels maken deze chocoladetopping zoet, stevig en ook romig. Hierdoor is het makkelijk smeerbaar en loopt […]
Fluffy pancakes
Fluffy pancakes, lekker dikke zachte pannenkoekjes die je eet met een beetje ahornsiroop (maple syrup). Op zondagochtend bak ik vaak een stapel van deze lekkere luchtige pannenkoeken. Meestal maak ik er een lekkere fruitsalade bij van fruit dat op moet. Daarnaast een flinke schep yoghurt en je hebt een heerlijk […]
Gremolata krieltjes
Gremolata krieltjes, gebakken aardappeltjes gemengd met citroenrasp, peterselie en knoflook. En laat ik deze drie ingrediënten nu superlekker vinden! Dit heerlijke frisse kruidige mengsel wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is perfect om simpele aardappeltjes snel veel smaak te geven.
Choco muffins
Choco muffins, cupcake’s, cakejes eigenlijk heb ik er helemaal niks mee. Maar af en toe wil ik iets gezelligs bakken met de kinderen en dan kom ik toch uit bij dit soort zoete baksels. Alhoewel, ze lusten net als ik graag hartige baksels zoals Indische saucijzenbroodjes. Deze choco muffins zijn […]
Kleine witte broodjes
Kleine witte broodjes doen me denken aan vroeger. Als kind bakte ik samen met mijn moeder en broertje regelmatig broodjes. Van vlechtwerkjes tot bolletjes, met een simpel pak broodmix konden we alle kanten op. Nu ben ik geen ster in bakken, ik ben niet van de taartjes, cakejes noem maar […]
Havermout met banaan
Havermout met banaan, een lekker vullend ontbijt of tussendoortje. Eerlijk is eerlijk, ik heb havermout leren eten. Nu heb ik een manier gevonden om het lekker romig te maken zonder dat het op behanglijm lijkt. Om de havermout(pap) te zoeten gebruik ik banaan. En natuurlijk mogen lekkere toppings niet ontbreken.
Indonesische rijstrolletjes met kip (lemper)
Indonesische rijstrolletjes met kip (lemper), een van de meest bekende snacks uit de Indonesische keuken. De juiste uitspraak voor deze rolletjes is: lumpur. Ik at deze rijstrolletjes eigenlijk alleen maar bij oma, mijn moeder maakte ze zelf nooit. Als ik vanuit school naar oma ging stelde ze me altijd de […]
Focaccia
Focaccia, een van de lekkerste broden die er bestaan. Heerlijk luchtig brood met kruiden en olijfolie, dat is moeilijk te weerstaan. Zelf een focaccia bakken is helemaal niet moeilijk. Dus vergeet de supermarktvarianten en bak zelf met een paar simpele ingrediënten dit heerlijke kruidige brood.
Snelle appeltaart met kruimeldeeg – appelscheptaart
Snelle appeltaart met kruimeldeeg – de appelscheptaart, een taart die je niet netjes hoeft te eten. Je hoeft er ook geen bakker voor te zijn want het is een kwestie van appels in stukjes snijden en een simpel kruimeldeeg maken. Er zijn ook maar weinig ingrediënten nodig voor deze lekkere […]
Rosbiefrolletjes
Rosbiefrolletjes, een lekker en simpel hapje met een Oosters tintje. Dit vleesbeleg tover je in no time om tot een borrelhapje. Het is ook geschikt als voorgerecht of een high tea en je kunt deze rolletjes zelfs toevoegen aan een salade. Het is ook geschikt als lichte lunch. Kortom, een […]
Krokante Indische gehaktballetjes
Krokante Indische gehaktballetjes, een perfecte snack, borrelhapje of lekkere variatie op de bekende bitterbal. Met pittige dips zoals chilisaus, mosterd of sambal mayonaise heb je een heerlijk Indisch hapje. Het is ook een lekkere aanvulling voor op een Oosterse borrelplank. Deze krokante balletjes zijn waarschijnlijk als eerste op.
Speltpoffertjes
Speltpoffertjes, lekkere luchtige poffertjes die je eet met een beetje boter en stroop. Soms wil je weleens iets anders dan pannenkoeken en wat bak je dan? Poffertjes natuurlijk. Ooit kocht ik in een gekke bui een poffertjespan en ik gebruik hem niet wekelijks, maar ik vind het handig om in […]
Bruine bonensoep
Bruine bonensoep zoals mijn moeder hem maakt! Met deze soep ben ik groot geworden. Elke week maakte mijn moeder een grote pan van deze soep, of het nu zomer of winter was. We aten het met rijst, sambal en gebakken uitjes. Het is een goed gevulde soep en de ingrediënten […]
