Eetspiratie » Alle recepten » Pagina 6

Alle recepten

Kun je niet kiezen? In deze categorie vind je alle recepten van Eetspiratie. Laat je inspireren door het grote aanbod van recepten op deze website.

Linzen tofu

Tofu van linzen

Tofu van linzen met maar twee ingrediënten, namelijk rode linzen en water. Ik vertel het al jaren op mijn blog, linzen zijn niet oubollig! Linzen zijn lekker, gezond en veelzijdig. Van een simpel pakje gedroogde linzen kun je allerlei gerechten maken en zelfs wraps, eiwitrijke broodjes dus ook tofu. Het […]

Appelcake van boekweitmeel vegan en glutenvrij

Appelcake met boekweitmeel – vegan en glutenvrij

Appelcake met boekweitmeel – vegan en glutenvrij. Omdat ik inmiddels al bijna 5 jaar plantaardig eet, probeer ik van de bestaande recepten op mijn blog ook vegan varianten te maken. Dit is naast een uitdaging voor mezelf ook een leuk experiment om te kijken of de plantaardige versies lukken en […]

Kokosballetjes met aardbei - coconut laddoo

Kokosballetjes met aardbei – coconut laddoo

Kokosballetjes met aardbei – coconut laddoo, een zoete lekkernij die je heel eenvoudig kunt maken met maar 3 ingrediënten. Deze zoete kokosballetjes worden vaak gegeten in de Indiase en Surinaamse keuken. Het hoofdingrediënt is gecondenseerde melk gecombineerd met kokosrasp. Een heerlijke snack, zoete traktatie of feestelijk hapje. Deze kokosballetjes kun […]

Airfryer haricots verts met sesam en knoflook

Airfryer haricots verts met sesam en knoflook

Airfryer haricots verts met sesam en knoflook: het ultieme bijgerecht én een onweerstaanbare snack, klaar in 8 minuten. Zelfs als je normaal niet van groenten houdt, zullen deze dunne sperziebonen je misschien op andere gedachten brengen. Deze groene bonen zijn snel en eenvoudig te bereiden en door ze te bakken […]

De lekkerste Indonesische salade recepten

De lekkerste Indonesische salade recepten

De lekkerste Indonesische salade recepten die je geproefd moet hebben! Bij de Indonesische keuken denk je misschien aan de klassiekers zoals rendang, heerlijke geroosterde saté of een lekker bordje nasi goreng. Maar deze veelzijdige keuken heeft nog veel meer te bieden, namelijk; heerlijke salades. Van gado gado tot een zoetzure […]

Zelf pretzelbroodjes maken - makkelijk recept

Zelf pretzelbroodjes maken – makkelijk recept

Zelf pretzelbroodjes maken – makkelijk recept. Ik hou van pretzels, een hartig broodje met een snufje grof zout. In plaats van ‘echte pretzels’ maakte ik een simpelere variant, namelijk pretzels in de vorm van een broodje. Dus de pretzelsmaak, maar dan in een andere vorm. Deze broodjes worden ook pretzel […]

Hoe maak je vegan eiersalade zonder ei

Hoe maak je vegan eiersalade zonder ei

Hoe maak je vegan eiersalade zonder ei? Een heerlijke nostalgische salade voor op brood, bagels of op een toastje. Deze plantaardige versie van eiersalade lijkt qua uiterlijk – maar ook qua smaak en structuur – op ‘de echte’. Het ei wordt vervangen door tofu en de ‘eismaak’ komt van een […]

Maak instant noedels voedzamer met een simpele noedel meal prep

Maak instant noedels voedzamer met een simpele noedel mealprep

Maak instant noedels voedzamer met een simpele noedel mealprep. Dat een pakje instant noedels niet het meest gezond is, dat is wel duidelijk. Maar met een paar kleine aanpassingen kun je dit soepje wel net iets voedzamer maken. Deze mini noedel mealprep pas ik hier thuis toe. Omdat ik twee […]

Vergeet knoflooksaus - maak Libanese toum

Vergeet knoflooksaus – maak Libanese toum

Vergeet knoflooksaus – maak Libanese toum! Toum is wat mij betreft de ultieme knoflooksaus. Hierbij valt de simpele saus – zoals wij die hier in Nederland kennen – in het niet. Deze Libanese saus heeft een intense knoflooksmaak, is romig en eenvoudig te maken met maar 4 ingrediënten. Dit is […]

Kue mangkok - Indonesische gestoomde cakejes met bloem en gist

Kue mangkok – Indonesische gestoomde cakejes met bloem en gist

Kue mangkok – Indonesische gestoomde cakejes met bloem en gist. Deze ‘cupcakes’ openen tijdens het stomen als een bloem. Naast dat ze lekker en luchtig zijn, zien ze er ook nog eens heel mooi uit. Je kunt ze maken met verschillende kleuren en smaken. Pandan, vanille en chocolade zijn populaire […]

Vegan sloppy Joe uit de stoofpan of slowcooker

Vegan Sloppy Joe uit de stoofpan of slowcooker

Vegan Sloppy Joe uit de stoofpan of slowcooker, een eiwitrijke plantaardige variant van dit heerlijke broodje. Sloppy Joe is een gerecht dat je niet kunt eten zonder te knoeien. Het is een kruidige tomatensaus met gehakt die qua uiterlijk iets wegheeft van Bolognesesaus. Je serveert deze ‘gehaktsaus’ op een broodje. […]

Zoetzure gemarineerde kikkererwten met artisjok dille en augurk

Zoetzure gemarineerde kikkererwten met artisjok, dille en augurk

Zoetzure gemarineerde kikkererwten met artisjok, dille en augurk. Een lekker bijgerecht, side salad, mezze of topping. Kikkererwten, één van de meest veelzijdige peulvruchten die er zijn. Ze zijn een perfecte basis voor heerlijke gerechten. Daarnaast zijn ze lekker, betaalbaar en eiwitrijk. Dit recept voor zoetzure gemarineerde kikkererwten is spontaan ontstaan […]

Aubergine bakken in de airfryer

Aubergine bakken in de airfryer

Aubergine bakken in de airfryer, snel, makkelijk en je hebt bijna geen olie nodig. Ik ben gek op aubergine en deze staat ook regelmatig bij ons op het menu. Alleen is er één nadeel, aubergines slurpen olie op. In plaats van de aubergine te bakken in een pan, bak ik […]