Voeding en inspiratie

In de categorie Voeding en inspiratie vind je alles wat verder gaat dan recepten. Ontdek achtergrondinformatie over ingrediënten, kooktechnieken, gezonde voeding, persoonlijke verhalen, boek- en restaurantreviews en handige tips voor in de keuken. Dé plek voor verdieping en inspiratie naast de dagelijkse recepten.

Recepten met sumak

Recepten met sumak

Recepten met sumak. Wat kun je ermee maken, waar gebruik je het bij en wat is het? Sumak is een friszurig besje met de smaak van citroen dat veel gebruikt wordt in het Midden-Oosten. Deze donkerrode/paarse gedroogde en gemalen specerij koop je in de Turkse of Marokkaanse winkel of gewoon […]

Indostok

Review Indostok – Vanja van der Leeden

Review Indostok – Vanja van der Leeden. Aduh Indostok! Het ultieme ABC van de lekkerste saté! En dan niet sateej maar sáteh. Na het gouden kookboek van 2019 ‘Indorock’ is er nu ook Indostok met maar liefst 36 verschillende soorten satés. Want wie is er nu niet gek op een […]

Review Alle Indische keukengeheimen Jeff Keasberry

Review Alle Indische keukengeheimen – Jeff Keasberry

Review Alle Indische keukengeheimen – Jeff Keasberry. Als je gek bent op de Indische keuken dan heb je vast weleens van de naam Keasberry gehoord. Ik ben zelf namelijk al jaren op zoek naar het kookboekje van oma Keasberry. Dit boekje is een echt collectors item en ik hoop steeds […]

Persoonlijke update

Persoonlijk (update) Ik stop!

Persoonlijk (update) Ik stop! Sorry voor de spannende titel van dit artikel, hopelijk ben je niet geschrokken. Het is niet gelogen. Ik stop, maar niet met Eetspiratie! In maart 2020 schreef ik een persoonlijk artikel (lees hier) en vandaag deel ik een update! De weken zijn voorbij gevlogen. Het ‘gewone’ […]

Hoe werkt de Crock-Pot Express multicooker

Hoe werkt de Crock-Pot Express multicooker?

Hoe werkt de Crock-Pot Express multicooker? Toen ik in 2013 begon met bloggen op Eetspiratie.nl kreeg ik mijn eerste slowcooker als cadeautje en vele recepten voor de slowcooker volgden. Ik schreef er uitgebreide blogs over en probeerde iedereen enthousiast te maken voor het fenomeen slowcooking. Maar nu jaren later is […]

5 x Indische gerechten met ei

5 x Indische gerechten met ei

5 x Indische gerechten met ei. Lijstjes zijn handig! Ben je op zoek naar een Indisch gerecht met ei in de hoofdrol? Ik heb een handig overzichtje voor je gemaakt, hoef je alleen nog maar te kiezen. Deze gerechten zijn niet allemaal volledig vegetarisch maar met een kleine aanpassing wel […]

Review Bijbel van de Indonesische keuken - Maureen Tan

Review De bijbel van de Indonesische keuken – Maureen Tan

Review De bijbel van de Indonesische keuken – Maureen Tan. Jullie weten dat ik boeken met Oosterse recepten verslind en al helemaal met recepten uit de Indonesische keuken. En nu is daar ‘de bijbel’! En als ik zeg bijbel dan verwacht je een soort van ‘heilige graal’. Ik was daarom […]

Basisvoorraad kruiden en specerijen voor de slowcooker

Basisvoorraad kruiden en specerijen voor de slowcooker

Basisvoorraad kruiden en specerijen voor de slowcooker. Je hebt een slowcooker aangeschaft en nu? Welke kruiden en specerijen ‘moet’ je nu in huis hebben om al die lekkere gerechten te kunnen maken? Niet iedereen heeft een keukenkast vol met kruidenpotjes of een aparte diepvrieslade gevuld met Oosterse ingrediënten. Daarom heb […]

Persoonlijk Eetspiratie.nl

Persoonlijk

Dit keer geen recept maar een iets persoonlijker artikel op Eetspiratie. Ik moest een titel bedenken voor dit artikel maar ik kwam er voor het eerst in jaren niet uit. Op dit moment gaat het maar over één ding, namelijk: corona.

Review Indorock Vanja van der Leeden

Review Indorock – Vanja van der Leeden

Review Indorock – Vanja van der Leeden. Het Gouden kookboek van 2019, Indorock! Maar waar moet ik beginnen? Ik ben natuurlijk geen officiële boek recensent, maar gewoon Simone van Eetspiratie die Indorock een heel gaaf boek vindt. Ik heb Vanja (schrijvend kok en foodstylist) leren kennen via Instagram en toen […]

Review Basisboek Indonesisch Francis Kuijk

Review Basisboek Indonesisch – Francis Kuijk

Review Basisboek Indonesisch – Francis Kuijk. Toen dit boek uitkwam was ik erg nieuwsgierig! Ik kende de auteur (Francis Kuijk) van het programma ‘Heel Holland bakt’. Ze kan dus én bakken én lekker koken. Toen ik op haar Instagram account las dat ze een kookboek met Indonesische recepten ging uitbrengen, […]

Noedels

Welke noedels moet ik gebruiken?

Welke noedels moet ik gebruiken? Noedels, er zijn zoveel verschillende soorten te koop dat je soms niet weet welke noedel nu het beste bij je gerecht past. Ik maakte daarom een overzicht met de noedels die ik het meest in mijn recepten gebruik. Van woknoedels tot udon noedels, eiermie en […]

Verschillende soorten sambal

Verschillende soorten sambal

Verschillende soorten sambal, welke gebruik je bij welk gerecht? Er zijn zoveel sambals, van zoet tot pittig en tot extreem heet. Wat is een gangbare sambal voor bij een rijsttafel en wat is het verschil tussen een rauwe sambal en een gebakken sambal? In dit artikel leg ik het allemaal […]