Simpele eiersalade, zoals mijn moeder hem maakt. Waarom een kant en klare salade kopen als je deze heel makkelijk zelf kunt maken? De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Eiersalade heeft iets nostalgisch voor mij, mijn moeder maakte dit altijd standaard op woensdagmiddag. Als ik uit school kwam stond er een mooie gedekte tafel klaar met boterhammen en eiersalade, en onmisbaar: augurken!
Een van de eerste recepten die ik leerde van mijn moeder waren eiersalade en makreelsalade. Deze salades aten wij vroeger wekelijks. Ik kon mezelf daar altijd erg op verheugen en ik denk nog vaak aan die tijd terug. De reden dat deze salades zo lekker waren was omdat er een royale hoeveelheid mayonaise in ging. En ja, mayonaise maakt veel dingen lekkerder! Een klein aanpassing die ik heb gedaan is een deel van de mayonaise in het recept vervangen voor yoghurt. Mijn moeder heeft de salade geproefd en gelukkig goedgekeurd. Op haar makreelsalade heb ik ook een lekkere variatie gemaakt, romige artisjok salade.

Eiersalade recept
Mijn eieren kook ik meestal in de multicooker of airfryer omdat ik dit het handigst vind. Je kunt ook makkelijk grote hoeveelheden tegelijk koken en ze lukken eigenlijk altijd op deze manier. Het gaat natuurlijk prima ouderwets in een pannetje met water, alhoewel ik dan vaker kapotte eieren heb. En als ik iets vervelend vind zijn het eieren die niet goed te pellen zijn. Ik leerde van mijn oma een handig trucje om eieren te pellen, bekijk de tip hier.
Wil je graag eiersalade maken maar dan in een vegan/plantaardige variant? Ik heb een heerlijk recept voor vegan eiersalade met tofu. Je zult verrast zijn hoeveel deze versie op ‘de echte’ eiersalade lijkt. Door één bijzonder ingrediënt heeft deze salade de smaak en geur van ei. Bekijk hier het recept.