Eetspiratie » Simpele eiersalade
Simpele eiersalade

Simpele eiersalade

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Simpele eiersalade, zoals mijn moeder hem maakt. Waarom een kant en klare salade kopen als je deze heel makkelijk zelf kunt maken? De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis. Eiersalade heeft iets nostalgisch voor mij, mijn moeder maakte dit altijd standaard op woensdagmiddag. Als ik uit school kwam stond er een mooie gedekte tafel klaar met boterhammen en eiersalade, en onmisbaar: augurken!

Een van de eerste recepten die ik leerde van mijn moeder waren eiersalade en makreelsalade. Deze salades aten wij vroeger wekelijks. Ik kon mezelf daar altijd erg op verheugen en ik denk nog vaak aan die tijd terug. De reden dat deze salades zo lekker waren was omdat er een royale hoeveelheid mayonaise in ging. En ja, mayonaise maakt veel dingen lekkerder! Een klein aanpassing die ik heb gedaan is een deel van de mayonaise in het recept vervangen voor yoghurt. Mijn moeder heeft de salade geproefd en gelukkig goedgekeurd. Op haar makreelsalade heb ik ook een lekkere variatie gemaakt, romige artisjok salade.


Heb jij al een Crock-Pot Express?
CrockPot Express Pot Pressure, Slow & Multi Cooker 5,6L

CrockPot Express Pot Pressure, Slow & Multi Cooker 5,6L

Voor slowcooken en snelkoken! Ontdek deze 12-in-1 pan!

Eiersalade recept

Mijn eieren kook ik meestal in de multicooker of airfryer omdat ik dit het handigst vind. Je kunt ook makkelijk grote hoeveelheden tegelijk koken en ze lukken eigenlijk altijd op deze manier. Het gaat natuurlijk prima ouderwets in een pannetje met water, alhoewel ik dan vaker kapotte eieren heb. En als ik iets vervelend vind zijn het eieren die niet goed te pellen zijn. Ik leerde van mijn oma een handig trucje om eieren te pellen, bekijk de tip hier.

Wil je graag eiersalade maken maar dan in een vegan/plantaardige variant? Ik heb een heerlijk recept voor vegan eiersalade met tofu. Je zult verrast zijn hoeveel deze versie op ‘de echte’ eiersalade lijkt. Door één bijzonder ingrediënt heeft deze salade de smaak en geur van ei. Bekijk hier het recept.

Simpele eiersalade

Simpele eiersalade

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Lunch, BorrelhapjeKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

30

minuten

Eiersalade naar het recept van mijn moeder. Een lekker en makkelijk recept met een paar ingrediënten uit je voorraadkast. Heerlijk op brood, toast, crackertjes of een sandwich.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 6 hardgekookte eieren

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt

  • 1 theelepel pittige mosterd

  • 1 mespunt paprikapoeder

  • halve theelepel kerriepoeder

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook

  • zout en peper naar smaak

  • optioneel: stukjes augurk

BEREIDING

  • Kook 6 eieren hard en laat ze afkoelen. Haal het eigeel uit de eieren en leg het eiwit apart. Prak het eigeel in een schaaltje fijn met een vork. Snipper 1 ui zo fijn mogelijk en doe dit bij het eigeel.
  • Doe er 2 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 1 theelepel mosterd, 1 mespunt paprikapoeder, een halve theelepel knoflookpoederpoeder en een halve theelepel kerriepoeder bij. Schep dit voorzichtig door elkaar.
  • Snijd nu het eiwit in kleine blokjes en en snipper 1 eetlepel verse bieslook. Voeg dit samen aan het eimengsel toe. Meng alles voorzichtig door elkaar. Voeg als je dat lekker vindt een in blokjes gesneden augurk toe.
  • Breng de eiersalade royaal op smaak met zout en peper. Bewaar de salade in een afgesloten bakje in de koelkast. Op deze manier kun je hem ongeveer 5 dagen bewaren. Hij wordt ietwat waterig. Roer de salade daarom voor gebruik goed door.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!