Eetspiratie » Salade met zalm en oosterse dressing
Salade met zalm en Oosterse dressing

Salade met zalm en oosterse dressing

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Salade met zalm en oosterse dressing, bomvol groenten en makkelijk te maken. Soms heb ik even geen eetspiratie en verzin ik ter plekke een gerecht. Zo ging het met deze zalmsalade. Ik sneed een berg groenten, bakte zalm en maakte een oosters getinte dressing. Het resultaat was een heerlijke maaltijd salade. Een makkelijk recept voor het weekend of op drukke doordeweekse dagen.

Er is niks makkelijker dan het maken van een salade. Je kunt allerlei groenten gebruiken, restjes opmaken en je creativiteit erop los laten. Neem een grote schaal, snijd alle groenten en kies een eiwitbron zoals kip, ei, tofu of vis. Maak een lekkere dressing en vergeet de crunchy topping niet. Meng alles door elkaar en je hebt binnen no-time een goedgevulde salade op tafel staan.


Een slacentrifuge waar je duizelig van wordt
OXO - Slacentrifuge

OXO – Slacentrifuge

Met een handige drukknop om de centrifuge te laten draaien!

Aziatische zalmsalade

Deze zalmsalade eet je lauwwarm. Bak de zalm op de huid en verdeel deze in stukjes over de salade. Met drie stukken zalm kom je al een heel eind. Zalm past goed bij Aziatische gerechten. Het is heerlijk gecombineerd met een dressing van sojasaus, limoensap en sesamolie. Vissaus geeft de dressing een kick.

Het is een redelijk complete maaltijd met voldoende eiwitten van de zalm en edamame boontjes, gezonde vetten en redelijk wat groenten. Eventueel kun je er brood of gebakken aardappeltjes bij serveren. Maar gekookte quinoa of couscous passen er ook prima bij.

Salade met zalm en oosterse dressing

Salade met zalm en oosterse dressing

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Lunch, HoofdgerechtKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

30

minuten

Een goedgevulde salade met gebakken zalm, groenten en een Aziatische dressing. Eiwitrijk, vol gezonde vetten en geschikt als maaltijdsalade. Ideaal als gerecht op drukke doordeweekse dagen of voor het weekend.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 3 stukken zalm met huid

  • 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden

  • 125 gram diepvries edamame boontjes, kort gekookt

  • 1 rode ui, in halve maantjes gesneden

  • halve komkommer, in stukjes

  • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 1 rode peper, in ringetjes

  • 2 bosuitjes, in ringetjes

  • 150 gram veldsla

  • 2 eetlepels ongezouten pinda’s, fijngehakt

  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

  • 1-2 eetlepels olie

  • zout en peper

  • voor de dressing
  • 2 eetlepels sojasaus

  • halve eetlepel vissaus

  • 1 theelepel sesamolie

  • 2 eetlepels zoete chilisaus

  • halve biologische limoen (sap en rasp)

  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt (optioneel)

BEREIDING

  • Begin met het maken van de dressing. Meng in een kom 2 eetlepels sojasaus, een halve eetlepel vissaus, 1 theelepel sesamolie, 2 eetlepels zoete chilisaus en het rasp en sap van een biologische limoen. Hak verse koriander fijn en meng dit door de dressing, dit is optioneel. Zet de dressing apart tot gebruik.
  • Haal de zalm alvast uit de koelkast. Zet dit apart tot gebruik.
  • Breng een steelpan met ruim water en een snufje zout aan de kook en kook hierin 125 gram diepvries edamame boontjes ongeveer 4 minuten. Giet ze af en spoel ze goed onder koud water. Zet apart.
  • Was 150 gram veldsla en draai deze droog in een slacentrifuge. Doe de sla in een ruime schaal, het liefst een schaal met een rechthoekige vorm.
  • Snijd de rode ui in halve maantjes, de halve komkommer in blokjes, halveer 8 cherrytomaatjes en snijd de rode peper en 2 bosuitjes in ringetjes. Doe de gesneden groenten en peper bij de sla in de schaal en hussel dit goed door elkaar met je handen.
  • Verwarm 1 tot 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak 3 stukken zalm beginnend met de huid naar boven. Laat dit goed aanbakken voor 2 tot 3 minuten tot je ziet aan de zijkant dat de zalm geleidelijk wit wordt. Draai daarna de zalm om op de huidkant en bak deze bruin en krokant. Als de zalm gaar is haal je deze uit de pan, leg je ze even op een bord en bestrooi met een snufje zout en peper. Laat de zalmstukken even rusten. Verwijder daarna met een tang de huid. Deze kun je even krokant bakken in de koekenpan en bij de salade serveren.
  • Snijd de avocado doormidden en schep er met een theelepel stukjes uit. Verdeel deze over de salade. Hak 2 eetlepels pinda’s fijn.
  • Verdeel vervolgens stukjes zalm over de salade en besprenkel royaal met de dressing. Garneer met de pinda’s en 1 eetlepel sesamzaadjes. Serveer direct.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!