Salade met zalm en oosterse dressing, bomvol groenten en makkelijk te maken. Soms heb ik even geen eetspiratie en verzin ik ter plekke een gerecht. Zo ging het met deze zalmsalade. Ik sneed een berg groenten, bakte zalm en maakte een oosters getinte dressing. Het resultaat was een heerlijke maaltijd salade. Een makkelijk recept voor het weekend of op drukke doordeweekse dagen.
Er is niks makkelijker dan het maken van een salade. Je kunt allerlei groenten gebruiken, restjes opmaken en je creativiteit erop los laten. Neem een grote schaal, snijd alle groenten en kies een eiwitbron zoals kip, ei, tofu of vis. Maak een lekkere dressing en vergeet de crunchy topping niet. Meng alles door elkaar en je hebt binnen no-time een goedgevulde salade op tafel staan.

Aziatische zalmsalade
Deze zalmsalade eet je lauwwarm. Bak de zalm op de huid en verdeel deze in stukjes over de salade. Met drie stukken zalm kom je al een heel eind. Zalm past goed bij Aziatische gerechten. Het is heerlijk gecombineerd met een dressing van sojasaus, limoensap en sesamolie. Vissaus geeft de dressing een kick.
Het is een redelijk complete maaltijd met voldoende eiwitten van de zalm en edamame boontjes, gezonde vetten en redelijk wat groenten. Eventueel kun je er brood of gebakken aardappeltjes bij serveren. Maar gekookte quinoa of couscous passen er ook prima bij.