Quinoa sushi bowl, sushi maar dan zonder te rollen. Een bowl gevuld met allerlei lekkere dingen met de smaak van sushi. In plaats van rijst heb ik voor de afwisseling een keer quinoa gebruikt. Dit graan is lekker, voedzaam en bevat veel eiwitten en is een ideaal alternatief voor rijst.
Een sushi bowl kun je vullen met wat jij lekker vindt. Garnalen, vis uit een blikje, een paar plakjes gerookte zalm of stukjes gerookte kip, laat je fantasie erop los. In plaats van vis kun je ook voor een plantaardige eiwitbron zoals tofu kiezen.
Sushi bowl
Handige tip: tegenwoordig kun je in de supermarkt ook kleine verpakkingen kopen met bijvoorbeeld kant en klare rijst, quinoa en bulgur. Ik ben altijd een voorstander van zelf maken maar mijn dochter gebruikt dit soort zakjes om snel een salade te maken om mee naar werk te nemen. Dan is het wel handig als je het zo uit de kast kunt pakken. Builtjes quinoa zijn ook ideaal voor dit recept. Je hoeft dus niks af te wegen maar je doet het direct in de pan. Je kunt van een portie twee keer eten. Ook kun je het bewaren in de koelkast voor een andere dag of een ander recept.
Tokyo Design Studio – Nippon White – Goude Rand Kom 21×6.3cm 1100ml
Serveer stijlvol met de Tokyo Design Studio Nippon White kom – 21×6.3 cm, 1100 ml. Perfect voor soto of salade, met wit sterdesign en elegante gouden rand.
Quinoa sushi bowl
2
porties10
minuten10
minuten20
minutenGeen zin en tijd om zelf sushi te rollen? Maak dan deze eiwitrijke quinoa sushi bowl met avocado, garnalen en crispy norivel.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
2 builtjes quinoa (of 70 gram per persoon)
1 eetlepel azijn of sushi azijn
halve komkommer, in blokjes gesneden
1 rijpe avocado, in blokjes
1 bosui, in ringetejs
gekookte garnalen/tonijn/zalm
snufje gedroogde chilivlokken
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel wasabi pasta
2 theelepels citroensap
1 pakje nori ‘snack’, velletjes in stukjes geknipt
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
BEREIDING
- Maak een dressing van 1 eetlepel mayonaise en1 theelepel wasabi. Als de dressing te dik is voeg dan een klein scheutje water toe. Meng dit door elkaar en zet apart.
- Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de warme quinoa in een kom en meng er 1 eetlepel azijn erdoorheen. Laat het een beetje afkoelen.
- Snijd 1 avocado een halve komkommer in blokjes en 1 bosui in schuine ringetjes. Meng dit door de quinoa samen met een snufje chilivlokken.
- Knip een aantal nori velletjes in kleine stukjes.
- Voeg de garnalen, stukjes tonijn of gerookte zalm toe en meng dit ook door de quinoa. Breng op smaak met 2 theelepels citroensap en drizzle de wasabi dressing eroverheen.
- Schep de salade in een mooie bowl. Garneer met de stukjes nori vel, eventueel extra ringetjes bosui sesamzaadjes.
AANTEKENINGEN
- Ook gek op nori? Norivellen zijn niet alleen voor om de sushi maar je kunt er ook lekkere chips van maken. Klik hier voor een recept van krokante nori chips.
- Gek op dit soort bowls? Een lekkere variant is de pittige tonijn bowl. Klik hier voor het recept.