Pompoen pannenkoekjes, ontdek de heerlijke smaak van deze luchtige pannenkoekjes gemaakt met pompoenpuree. De puree zorgt voor een lekkere subtiele zoete smaak en maakt ze tegelijker tijd ook luchtig. Een goed vullend ontbijt, lunch of tussendoortje. Voeg er specerijen aan toe zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. En het leuke is je kunt ze gewoon het hele jaar door maken, en niet alleen in de herfst. Hoe? Dat lees je in dit artikel.
Als je aan de herfst denkt, denk je aan pompoenen. Ze zijn volop verkrijgbaar van september tot november. Daarna kun je op een koele plek tot een paar maanden bewaren. Maar je kunt ook pompoen eten in de zomer. Je kunt pompoen zelf invriezen of het hele jaar door bevroren kopen in blokjes in de supermarkt. Als je het invriest heb je er in de zomermaanden dus ook nog plezier van.
Een andere optie zijn potjes babyvoeding. Ja, je leest het goed! In de supermarkt kun je potjes biologische pompoenpuree kopen. Je vindt dit in het babyvoedingschap. Deze potjes zijn 125 gram per stuk en bestaan voor 100% uit pompoenpuree zonder verdere toevoegingen en dat is precies wat je nodig hebt om deze pannenkoekjes te maken.
Pompoen pannenkoekjes
Er zijn ook andere manieren om pompoenpuree te maken. Je kunt de pompoen koken maar ook bereiden in de slowcooker. De pompoen is zo zacht dat je de puree er zo uit kunt scheppen. Als je in dit recept plantaardige melk en plantaardige boter gebruikt, zijn deze pannenkoekjes vegan. Pannenkoekjes bak ik het liefst in mijn kleine koekepan, dit is het perfecte formaat voor dit soort recepten.