Eetspiratie » Pompoen pannenkoekjes
Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Pompoen pannenkoekjes, ontdek de heerlijke smaak van deze luchtige pannenkoekjes gemaakt met pompoenpuree. De puree zorgt voor een lekkere subtiele zoete smaak en maakt ze tegelijker tijd ook luchtig. Een goed vullend ontbijt, lunch of tussendoortje. Voeg er specerijen aan toe zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. En het leuke is je kunt ze gewoon het hele jaar door maken, en niet alleen in de herfst. Hoe? Dat lees je in dit artikel.

Als je aan de herfst denkt, denk je aan pompoenen. Ze zijn volop verkrijgbaar van september tot november. Daarna kun je op een koele plek tot een paar maanden bewaren. Maar je kunt ook pompoen eten in de zomer. Je kunt pompoen zelf invriezen of het hele jaar door bevroren kopen in blokjes in de supermarkt. Als je het invriest heb je er in de zomermaanden dus ook nog plezier van.

Een andere optie zijn potjes babyvoeding. Ja, je leest het goed! In de supermarkt kun je potjes biologische pompoenpuree kopen. Je vindt dit in het babyvoedingschap. Deze potjes zijn 125 gram per stuk en bestaan voor 100% uit pompoenpuree zonder verdere toevoegingen en dat is precies wat je nodig hebt om deze pannenkoekjes te maken.

Pompoen pannenkoekjes

Er zijn ook andere manieren om pompoenpuree te maken. Je kunt de pompoen koken maar ook bereiden in de slowcooker. De pompoen is zo zacht dat je de puree er zo uit kunt scheppen. Als je in dit recept plantaardige melk en plantaardige boter gebruikt, zijn deze pannenkoekjes vegan. Pannenkoekjes bak ik het liefst in mijn kleine koekepan, dit is het perfecte formaat voor dit soort recepten.


Sola - Koekenpan - Ø 20 cm

Sola – Koekenpan – Ø 20 cm

Bak als een chef met de Sola Fair koekenpan – gemaakt van gegoten aluminium met Greblon antiaanbaklaag, geschikt voor alle warmtebronnen en energiebesparend tot wel 40%!

Pompoen pannenkoekjes

Pompoen pannenkoekjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Ontbijt, Lunch, BrunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

15

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

35

minuten

Met pompoenpuree bak je heerlijke luchtige, zoete pannenkoekjes. Perfect voor de herfst en winter en het allerlekkerst met een drizzle ahornsiroop.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram pompoenpuree (vers of uit een pot)

  • 400 gram bloem

  • halve eetlepel bakpoeder

  • 500-600 milliliter (plantaardige) melk

  • 1 theelepel speculaas of koekkruiden

  • 1 mespunt kaneel

  • 1 dopje vanille aroma

  • (plantaardige) boter

  • 1 eetlepel ahornsiroop (+ extra als topping)

  • halve biologische citroen (sap en rasp)

BEREIDING

  • Doe 400 gram bloem in een kom samen met een halve eetlepel bakpoeder, een mespunt kaneel, 1 theelepel speculaaskruiden en 1 dopje vanille aroma. Meng dit met een vork door elkaar.
  • Schenk er eerst 500 milliliter melk bij en roer het beslag met een garde. Voeg 250 gram pompoen puree en 1 de rasp en sap van een halve citroen toe en roer dit er goed doorheen. Als het beslag te dik is voeg je de 100 milliliter resterende melk toe.
  • Verhit een theelepel boter in een grote koekenpan. Schep met een juslepel een laagje beslag in de pan, zet het vuur ietsjes hoger en laat het pannenkoekje langzaam garen aan één kant. De pannenkoekjes hebben een grootte van ongeveer een schoteltje.
  • Als er bubbeltjes ontstaan aan de bovenkant en het beslag een beetje gestold is dan draai je hem om. Dit gaat het beste met een paletmes of spatel. Bak tot het beslag op is. Houd de pannenkoekjes warm op een afgedekt bord.
  • Serveer de pannenkoekjes met een schep yoghurt, pure chocoladekrullen en een drizzle ahornsiroop.Pompoen pannenkoekjes

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!