Eetspiratie » Poffertjes salade
Poffertjes salade

Poffertjes salade

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Poffertjes salade, niet mijn recept maar die van mijn jongste dochter. Veel fruit, poffertjes en een drizzle honing of ahornsiroop, ik keur het goed! Dit is een perfect zondags ontbijt of een leuk feestelijk gerechtje. Zeg nou eerlijk, op de foto ziet het er heerlijk en kleurrijk uit!

Niet iedereen heeft standaard een poffertjespan in huis. Je kunt ook kleine pannenkoekjes bakken en deze serveren zoals deze ‘poffertjessalade’. Smaakt een beetje hetzelfde en het ziet er net zo lekker uit.

Poffertjes salade

De poffertjes bak ik wel in een speciale poffertjespan. Heb je niet zo’n pan dan kun je altijd nog kleine pannenkoekjes bakken als alternatief. Of grote pannenkoeken bakken en deze in reepjes snijden. Het poffertjesrecept kun je hier vinden. Heb je nog fruit op je fruitschaal liggen wat op moet? Dan is dit een handig recept om je restjes fruit op te maken. Je kunt ook prima diepvriesfruit toevoegen dat je licht hebt laten ontdooien. Er is niet echt een ‘recept’ dus laat je creativiteit er lekker op los. Naast fruit kun je ook nog andere toppings toevoegen zoals, kokosrasp, fijngehakte noten of crunchy granola. Een beetje yoghurt of slagroom is ook een lekkere optie. De stukjes appel heb ik even licht aangebakken om verschillende texturen en smaken te combineren.


Ocina Poffertjespan Set XL 30 Poffertjes

Ocina Poffertjespan Set XL 30 Poffertjes

Op zoek naar een poffertjespan waarmee je de lekkerste poffertjes kunt bakken? Maak kennis met de Ocina XL poffertjesmaker! Deze onverwoestbare gietijzeren pan is geschikt voor iedere warmtebron en eenvoudig in gebruik. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je er ook een uitgebreide accessoireset én een poffertjes-receptenboek bij.

Poffertjes salade

Poffertjes salade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Ontbijt, Brunch, LunchKeuken: HollandsNiveau: Makkelijk
Hoeveelheid

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

40

minuten

Een salade met fruit en poffertjes, bedacht door mijn dochter. Lekker als zondagsontbijtje of bij een feestelijke gelegenheid zoals Pasen of Kerst.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • poffertjes volgens dit recept

  • 2 appels, in partjes gesneden

  • 1 banaan, in plakjes gesneden

  • klein trosje druiven

  • 8 aardbeien, gehalveerd

  • 4 eetlepels blauwe bessen

  • 1 eetlepel kokosrasp

  • 1 eetlepel ahornsiroop

  • 4 eetlepels yoghurt of kokosslagroom

BEREIDING

  • Snijd 2 appels in partjes en verwarm een grillpan. Leg de appelpartjes op de grillpan en drizzle er1 eetlepel ahornsiroop overheen. Zorg dat ze mooie bruine grillstrepen krijgen. Zet ze even apart.
  • Maak het beslag voor de poffertjes en bak tot het beslag op is. Je kunt de poffertjes zowel warm als koud eten.
  • Snijd 8 aardbeien en het trosje druiven in stukjes en 1 banaan in plakjes.
  • Maak het bord op met eerst de poffertjes, daarna de gegrilde appeltjes en de rest van het fruit. Garneer met een beetje kokosrasp en drizzle er nog wat ahornsiroop overheen. Serveer er yoghurt of kokosslagroom bij.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!