Quinoa sushi bowl, sushi maar dan zonder te rollen. Een bowl gevuld met allerlei lekkere dingen met de smaak van sushi. In plaats van rijst heb ik voor de afwisseling een keer quinoa gebruikt. Dit graan is lekker, voedzaam en bevat veel eiwitten en is een ideaal alternatief voor rijst.
Lunch
Op zoek naar inspiratie voor de lunch? In deze categorie vind je zowel koude als warme lunchgerechten, van frisse salades en soepen tot belegde broodjes en hartige tussendoortjes. Ideaal voor een snelle, voedzame en lekkere maaltijd.
Vegan linzencurry met zoete aardappel
Vegan linzencurry met zoete aardappel, een lekker recept voor doordeweekse dagen. Niets is makkelijker dan het maken van een curry. Een gerecht bomvol specerijen en eiwitrijke linzen. Serveer deze romige curry met rijst, naan en een frisse pickle van rode ui mag natuurlijk niet ontbreken.
Guacamole
Guacamole, een van mijn favoriete gerechtjes met avocado. Een romige dip of spread (want ik eet dit ook op toast) met rode ui, tomaatjes en specerijen. De tomaatjes en de uien geven deze saus een lekkere bite. Voor guacamole heb je goede rijpe avocado’s nodig. Gooi de pit niet weg […]
Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl
Rosbiefrolletjes Italiaanse stijl, een simpel maar chique hapje. Als je op zoek bent naar een hapje wat snel klaar is en waar je niet al teveel moeite voor hoeft te doen, je hebt hem gevonden! Het is een kwestie van ingrediënten klaar zetten en rollen maar. Je kunt deze rolletjes […]
Simpele erwtensoep
Simpele erwtensoep, geen uren koken maar gewoon snel een pan soep op tafel. Bij snert of soep denk ik altijd aan een pan die de halve dag op het gasfornuis staat, maar dat hoeft dus helemaal niet. Gewoon de erwten goed afspoelen in plaats van weken en je kunt aan […]
Turkse pizza (lahmacun)
Turkse pizza oftewel lahmacun. Een heerlijk platbrood met kruidig gehakt en sumac. Op het eerste oog ziet het er misschien uit als een pizza maar het is echt totaal niet vergelijkbaar. Er zit een heel subtiel laagje gehakt op het brood. Je bakt de lahmacun in de koekenpan en anders […]
Linzen pompoensoep
Linzen pompoensoep, een goed gevulde eiwitrijke verwarmende soep. Dit soeprecept was mijn eerste kennismaking met pompoen. Van thuis uit ken ik geen pompoenrecepten, we aten het vrijwel nooit. Inmiddels ben ik pompoenen erg gaan waarderen. Het is een mooie en veelzijdige seizoensgroente waar je heerlijke gerechten mee kunt maken. Daarnaast […]
Speltbrood
Speltbrood zelf maken is heel eenvoudig. Je hebt niet veel ingrediënten nodig om een lekker brood te maken. Niets ruikt lekkerder dan een versgebakken brood, een geur waar ik persoonlijk heel blij van word. Het is ook moeilijk om te wachten tot het brood is afgekoeld en je hem kunt […]
Ontbijtcake
Ontbijtcake, een kruising tussen ontbijtkoek en cake. Geen ingewikkeld recept maar gewoon een simpel baksel wat je even snel kunt maken en binnen een paar minuten in de oven hebt staan. Deze cake was eigenlijk een uitprobeersel en toevallig pakte het goed uit.
Poffertjes salade
Poffertjes salade, niet mijn recept maar die van mijn jongste dochter. Veel fruit, poffertjes en een drizzle honing of ahornsiroop, ik keur het goed! Dit is een perfect zondags ontbijt of een leuk feestelijk gerechtje. Zeg nou eerlijk, op de foto ziet het er heerlijk en kleurrijk uit!
Sesam dadelpasta
Sesam dadelpasta met de smaak van speculoos (een smeersel voor op brood met de smaak van speculaas). Deze vegan ‘speculoosachtige’ pasta heb ik eigenlijk gemaakt voor mijn jongste dochter. Zij kan geen pinda’s eten en ik zocht naar iets wat ik in plaats van pindakaas als afwisseling op haar brood […]
Avocado pannenkoekjes
Avocado pannenkoekjes, de oplossing voor zielige bruine avocado’s die niet meer mooi genoeg zijn voor guacamole. Deze groene vruchten zijn een soort mysterie. Je knijpt erin en ze zijn nog lang niet rijp. Je knippert een keer met je ogen en ze zijn ineens overrijp! Hoe dan? Daarom bewaar ik […]
Turkse groene kruidensalade
Turkse groene kruidenslade of groene kruidensla, een salade die voor een groot deel uit verse kruiden bestaat. Peterselie, munt, basilicum en bieslook, je kunt ze allemaal in een kruidensalade verwerken. Het is verfrissend, kruidig en aromatisch en je vult de salade voor meer volume aan met bijvoorbeeld spinazie, rucola, veldsla […]
Sandwich met pittige tonijnsalade
Sandwich met pittige tonijnsalade en bieslook. De standaard tonijnsalade ken je vast wel, maar wat dacht je van een pittige variant? Heerlijk op casinobrood, gedipt in bieslook en natuurlijk in een driehoekje gesneden. Lekker als lunch, bij een high tea of als hapje voor een picknick.
