Krieltjes met knoflook en kruiden uit de slowcooker, een lekker en makkelijk (bij)gerecht. Maar waarom zou je aardappeltjes willen bereiden in de slowcooker? Het simpele antwoord is, omdat je er geen omkijken naar hebt. Je doet de aardappeltjes in de slowcooker, voegt knoflook en kruiden toe, sluit de deksel en laat de pan het werk doen. Omdat aardappeltjes vrij stevig zijn, kun je best een tijdje ‘alleen’ laten. Je kunt er niet veel verkeerd aan doen.
Dit gerecht met krieltjes kun je natuurlijk prima maken in een pan of de oven. Maar het gaat om het gemak en je hebt er geen omkijken naar. Ideaal als je bijvoorbeeld een etentje geeft of je hebt een kleine slowcooker en je wilt een aantal bijgerechten maken, bijvoorbeeld voor het kerstdiner.
CrockPot Slowcooker 2,4 liter – kleine slowcooker – digitaal
Deze kleine slowcooker met een inhoud van 2,4 liter is ideaal voor het maken van bijvoorbeeld een linzenstoof, curry of saus. Geschikt voor 2-3 personen.
Voor dit recept heb ik biologische krieltjes in de schil gebruikt. Op stand high in de slowcooker hebben de krieltjes ongeveer 2,5 uur nodig en op stand low 4 tot 4,5 uur. Het hangt ook een beetje af hoe groot ze zijn. Check tussendoor de gaarheid en beslis dan of je de kooktijd wilt verlengen of niet.
Kruid de krieltjes naar eigen smaak. Ik gebruik knoflookpoeder, uienpoeder en een mix van gedroogde Italiaanse kruiden. Ook voeg ik een beetje olijfolie toe en een kleine hoeveelheid water om stoom in de pan te creeëren. Het voorkomt ook dat de onderste aardappeltjes aanbakken.
Schep tussentijds de krieltjes een keertje om, zodat ze gelijkmatig garen. Garneer met verse peterselie en een snuf grof zout. Heerlijk met zelfgemaakte mayonaise.
Je kunt de krieltjes ook goed vooraf bereiden, laten afkoelen en later even opbakken met een beetje boter in een koekenpan. Zo worden ze crispy van buiten en zijn ze lekker zacht van binnen.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden. Lees verder onder de afbeelding.
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Krieltjes met knoflook en kruiden uit de slowcooker
Heerlijke krieltjes met knoflook en kruiden. Een handig bijgerecht dat je kunt bereiden in de slowcooker waar je geen omkijken naar hebt. Gaar ze in 2,5 op stand high tot 4,5 uur op stand low en serveer met een snufje grof zout en verse peterselie. Een lekker en simpel gerecht dat je met veel andere gerechten kunt combineren.
Kookmodus
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
1kilo(biologische) krieltjes in de schil
2theelepelsgemengde Italiaanse kruiden
1theelepelknoflookpoeder
1theelepeluienpoeder
2eetlepelswater
1 eetlepelolijfolie
zout en peper
2 eetlepelsvers gehakte peterselie
BEREIDING
Was 1 kilo krieltjes goed onder de kraan, halveer ze en snijd grotere exemplaren in 3 stukken. Doe ze in de slowcooker.
Voeg 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 2 theelepels gemengde Italiaanse kruiden, een snuf zout en 1 eetlepel olijfolie toe. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en schud de pan op en neer zodat de krieltjes bedekt worden met de kruiden en olie.
Voeg vervolgens 2 eetlepels water toe. Sluit de deksel en zet de slowcooker op stand high voor 2,5 uur of 4,5 uur op stand low. Schep de krieltjes tussendoor een keer om. Als de kooktijd verstreken is, test je een krieltje op gaarheid door er met een mes in te prikken.
Breng de krieltjes op smaak met een snuf zout, garneer met verse peterselie en serveer direct.
Hoi, ik ben Simone!
Op Eetspiratie vind je meer dan 1000 recepten, van Indische en Indonesische gerechten tot slowcooker-, multicooker- en eiwitrijke vegan maaltijden.
Mijn recepten zijn geïnspireerd op mijn Indonesische roots en internationale smaken, met een persoonlijke twist.
Ik wil jou laten zien dat koken leuk en toegankelijk is, of je nu wilt experimenteren met Indische smaken, tofu of groenten.
Zoek je makkelijke recepten, slowcooking tips of inspiratie? Je vindt het allemaal hier.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.