Eetspiratie » Krieltjes met knoflook en kruiden uit de slowcooker
Krieltjes met knoflook en kruiden uit de slowcooker

Krieltjes met knoflook en kruiden uit de slowcooker

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Krieltjes met knoflook en kruiden uit de slowcooker, een lekker en makkelijk (bij)gerecht. Maar waarom zou je aardappeltjes willen bereiden in de slowcooker? Het simpele antwoord is, omdat je er geen omkijken naar hebt. Je doet de aardappeltjes in de slowcooker, voegt knoflook en kruiden toe, sluit de deksel en laat de pan het werk doen. Omdat aardappeltjes vrij stevig zijn, kun je best een tijdje ‘alleen’ laten. Je kunt er niet veel verkeerd aan doen.

Dit gerecht met krieltjes kun je natuurlijk prima maken in een pan of de oven. Maar het gaat om het gemak en je hebt er geen omkijken naar. Ideaal als je bijvoorbeeld een etentje geeft of je hebt een kleine slowcooker en je wilt een aantal bijgerechten maken, bijvoorbeeld voor het kerstdiner.


CrockPot Slowcooker 2,4 liter - kleine slowcooker - digitaal

CrockPot Slowcooker 2,4 liter – kleine slowcooker – digitaal

Deze kleine slowcooker met een inhoud van 2,4 liter is ideaal voor het maken van bijvoorbeeld een linzenstoof, curry of saus. Geschikt voor 2-3 personen.

Aardappeltjes bereiden in de slowcooker

Voor dit recept heb ik biologische krieltjes in de schil gebruikt. Op stand high in de slowcooker hebben de krieltjes ongeveer 2,5 uur nodig en op stand low 4 tot 4,5 uur. Het hangt ook een beetje af hoe groot ze zijn. Check tussendoor de gaarheid en beslis dan of je de kooktijd wilt verlengen of niet.

Kruid de krieltjes naar eigen smaak. Ik gebruik knoflookpoeder, uienpoeder en een mix van gedroogde Italiaanse kruiden. Ook voeg ik een beetje olijfolie toe en een kleine hoeveelheid water om stoom in de pan te creeëren. Het voorkomt ook dat de onderste aardappeltjes aanbakken.

Schep tussentijds de krieltjes een keertje om, zodat ze gelijkmatig garen. Garneer met verse peterselie en een snuf grof zout. Heerlijk met zelfgemaakte mayonaise.

Je kunt de krieltjes ook goed vooraf bereiden, laten afkoelen en later even opbakken met een beetje boter in een koekenpan. Zo worden ze crispy van buiten en zijn ze lekker zacht van binnen.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Krieltjes met knoflook en kruiden uit de slowcooker Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Krieltjes met knoflook en kruiden uit de slowcooker

Krieltjes met knoflook en kruiden uit de slowcooker

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: BijgerechtKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

6

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd ( high)

2

uren 

30

minuten
Totale tijd

2

uren 

40

minuten

Heerlijke krieltjes met knoflook en kruiden. Een handig bijgerecht dat je kunt bereiden in de slowcooker waar je geen omkijken naar hebt. Gaar ze in 2,5 op stand high tot 4,5 uur op stand low en serveer met een snufje grof zout en verse peterselie. Een lekker en simpel gerecht dat je met veel andere gerechten kunt combineren.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 kilo (biologische) krieltjes in de schil

  • 2 theelepels gemengde Italiaanse kruiden

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel uienpoeder

  • 2 eetlepels water

  • 1 eetlepel olijfolie

  • zout en peper

  • 2 eetlepels vers gehakte peterselie

BEREIDING

  • Was 1 kilo krieltjes goed onder de kraan, halveer ze en snijd grotere exemplaren in 3 stukken. Doe ze in de slowcooker.
  • Voeg 1 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel uienpoeder, 2 theelepels gemengde Italiaanse kruiden, een snuf zout en 1 eetlepel olijfolie toe. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en schud de pan op en neer zodat de krieltjes bedekt worden met de kruiden en olie.
  • Voeg vervolgens 2 eetlepels water toe. Sluit de deksel en zet de slowcooker op stand high voor 2,5 uur of 4,5 uur op stand low. Schep de krieltjes tussendoor een keer om. Als de kooktijd verstreken is, test je een krieltje op gaarheid door er met een mes in te prikken.
  • Breng de krieltjes op smaak met een snuf zout, garneer met verse peterselie en serveer direct.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!