3 recepten voor vegan chocolademousse. Drie verschillende chocolademousse recepten met verrassende ingrediënten. Stuk voor stuk makkelijke recepten die bijna geen tijd kosten en heel erg lekker zijn. De meeste ingrediënten voor deze mousse heb je misschien al wel in je voorraadkast staan. Lekker als ontbijtje, tussendoortje of dessert.
3 recepten voor vegan chocolademousse
Voor het maken van vegan chocolademousse heb je geen ingewikkelde ingrediënten nodig. Met goede donkere cacaopoeder en/of een reep pure chocolade kom je al een heel eind. Een rijpe avocado is zacht en romig en heerlijk om chocolademousse van te maken. Aquafaba (het vocht van een blik kikkererwten) kun je perfect opkloppen tot een mousse. En silken tofu (zijde zachte tofu) is voor desserts een populair en eiwitrijk ingrediënt.
JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter)
Hak moeiteloos alles van groenten tot ijs met de JAP Multi Chop Hakmolen – 400W kracht, 1.2L glazen kom en zesbladig titanium mes. Veilig, veelzijdig en vaatwasserbestendig voor ultiem gebruiksgemak!
Chocolademousse maak ik meestal in mijn hakmolentje of mini foodprocessor. De mousse van aquafaba moet worden opgeklopt. Dit kun je doen in een standmixer/keukenmachine of met behulp van een handmixer. Serveer de mousse in in leuke glaasjes, potjes of kleine koffiekopjes. Rasp er eventueel extra chocolade overheen of een beetje plantaardige yoghurt of slagroom.
Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden. Lees verder onder de afbeelding.
3 recepten voor vegan chocolademousse
1. Avocado chocolade mousse
Voor het maken van deze mousse heb je een goede rijpe avocado nodig. Met een onrijpe harde avocado zal dit recept niet lukken. Door een banaan toe te voegen krijgt de mousse een beetje body en het cacaopoeder geeft het een bruine kleur en chocoladesmaak. Je proeft de avocado niet. Deze avocado chocolademousse is een lekker ontbijtje, tussendoortje of dessert. Je maakt deze mousse eenvoudig in een mini foodprocessor of hakmolentje.
Gooi nooit het vocht weg van een blikje kikkererwten. Dit vocht heet aquafaba, oftewel bonenwater en dit is vloeibaar goud! Bewaar het in de koelkast of vries het in. Van dit vocht kun je namelijk een heerlijke plantaardige mousse maken. Door gesmolten (vegan) chocolade toe te voegen maak je er een lekkere luchtige vegan chocolademousse van. Het opkloppen doe je in een standmixer of met behulp van een handmixer. Als de mousse na het kloppen stevig is – en je de kom boven je hoofd kunt houden zonder dat de mousse eruit valt – dan is hij goed. Serveer de mousse in glaasjes of leuke kopjes als dessert of nagerecht.
Dit is van alle drie het meest makkelijke recept om te maken. Waarschijnlijk moet je er wel even voor naar de toko. Silken tofu verkopen ze namelijk (nog) niet in de supermarkt. Naast chocolademousse of pudding kun je met silken tofu ook vruchtenmousse maken. Dit gaat prima met bevroren fruit. Als je eenmaal ontdekt hebt hoe veelzijdig silken tofu is, ga je het misschien wel vaker gebruiken. Hier vind je het recept voor chocolademousse van silken tofu. Het is naast een lekker dessert of tussendoortje ook een prima eiwitrijk ontbijt. Je maakt het met behulp van een mini foodprocessor of een hakmolentje.
Hoi, ik ben Simone!
Op Eetspiratie vind je meer dan 900 recepten, van Indische en Indonesische gerechten tot slowcooker-, multicooker- en eiwitrijke vegan maaltijden.
Mijn recepten zijn geïnspireerd op mijn Indonesische roots en internationale smaken, met een persoonlijke twist.
Ik wil jou laten zien dat koken leuk en toegankelijk is, of je nu wilt experimenteren met Indische smaken, tofu of groenten.
Zoek je makkelijke recepten, slowcooking tips of inspiratie? Je vindt het allemaal hier.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functioneel
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.