Vegetarische recepten

Ontdek smakelijke vegetarische recepten bij Eetspiratie! Zonder vlees en vis, maar vol heerlijke groenten, peulvruchten en vleesvervangers zoals paddenstoelen, noten en creatieve plantaardige ingrediënten. Perfect voor voedzame en smaakvolle maaltijden.

Zwarte bonensoep uit de slowcooker

Zwarte bonensoep uit de slowcooker

Zwarte bonensoep uit de slowcooker, een goedgevulde eiwitrijke soep met Mexicaanse smaken. Soepen met bonen zijn ideaal om te bereiden in de slowcooker, zo ook deze zwarte bonensoep. Dit soort soepen kun je gerust 6 tot 8 uur op low laten staan en je hebt er geen omkijken naar. Gebruik […]

Chow mein gebakken noedels

Chow mein – gebakken noedels

Chow mein – gebakken noedels uit de wok. Een gerecht dat makkelijk te maken is en bij veel mensen in de smaak valt. Dit Aziatische gerecht is vergelijkbaar met de Indonesische variant, bami goreng. Groenten en/of vlees, tofu of garnalen, je kunt eraan toevoegen wat je lekker vindt. Ook zijn […]

Geraspte zoetzure komkommersalade

Geraspte zoetzure komkommersalade

Geraspte zoetzure komkommersalade, mijn favoriete pickle bij de nasi goreng. Deze salade is voor mij onmisbaar bij een bord Indofood. De combinatie van gebakken rijst met de friszure smaak van de geraspte komkommer is heel erg lekker. Ook is de structuur verrassend en het is weer eens iets anders dan […]

Snelle en makkelijke kikkererwtensalade

Snelle en makkelijke kikkererwtensalade

Snelle en makkelijke kikkererwtensalade, lekker als lunch of bijgerecht. Deze salade staat binnen 15 minuten op tafel. En als je snel kunt snijden misschien wel in 10 minuten. Deze salade eet ik met geroosterd brood of in een pita als lunch. Ook is het lekker als bijgerecht met gebakken aardappeltjes […]

Gezond beleg tomatensalade met kikkererwten

Gezond broodbeleg – tomatensalade met kikkererwten

Gezond broodbeleg – tomatensalade met kikkererwten, dit at ik tijdens mijn vakantie bijna dagelijks. Het is een ‘campingrecept’ uit de losse pols gemaakt met de ingrediënten die ik op dat moment voorhanden had. Het is zo lekker dat ik het thuis nog steeds wekelijks maak. Daarnaast is het een eenvoudig […]

Tempeh sambal

Tempeh sambal

Tempeh sambal, een sambal gemaakt met stukjes gebakken gekruide tempeh. Dit is niet hetzelfde als het populaire gerecht sambal goreng tempeh, de variant met sticky reepjes omhult met ketjap manis. Deze sambal eet je als bijgerecht met rijst, nasi goreng of als topping op soep of zelfs een boterham met […]

Lotek Indonesisch groentegerecht met pindasaus

Lotek – Indonesisch groentegerecht met pindasaus

Lotek – Indonesisch groentegerecht met pindasaus, niet te vergelijken met gado gado en petjel. Ook dit zijn twee salades bomvol groenten, maar totaal anders dan lotek. Bij gado gado wordt de dressing of de saus ‘erover’ geserveerd. Bij petjel en lotek meng je de saus ‘door’ de geblancheerde groenten. Voor […]

Jackfruit ketjap

Jackfruit ketjap

Jackfruit ketjap, een verrassend lekker Oosters gerecht met young pulled jackfruit. Je eet dit gerecht met rijst en groenten. Maar je kunt het ook prima serveren op een broodje, bao bun of in een wrap. Je kunt er dus alle kanten mee op en het is ook heel makkelijk en […]

Broodje met groenten en tzatziki

Gezond beleg – broodje met groenten en tzatziki

Gezond beleg – broodje met groenten en tzatziki. Een heerlijk broodje voor de lunch of een licht zomers gerecht voor een warme dag. De tzatziki is fris en romig en je kunt het met van alles combineren. Dit broodje kun je maken en beleggen zoals jij het lekker vindt. Tzatziki […]

Snelle peper pickle

Snelle peper pickle

Snelle peper pickle, om al je gerechten een kick te geven. Sojasaus, citroensap en azijn, deze ingrediënten kunnen ervoor zorgen dat je eten nog lekkerder wordt. Dit soort ingrediënten worden ook wel ‘condimenten’ genoemd, een ander woord voor smaakmakers of smaakverrijkers. Dat is deze peper pickle ook, het zure en […]

Koreaans bijgerecht spinazie met knoflook en sesam

Spinazie recept – Koreaanse banchan met knoflook

Spinazie recept – Koreaanse banchan met knoflook, sigeumchi namul. Een lekker en simpel gerecht van geblancheerde spinazie, die op smaak wordt gebracht met onder andere sojasaus en sesamolie. Heerlijk bij rijst, maar ik at het ook (totaal niet traditioneel) op geroosterd brood met tofu scramble. Je eet het als koud […]

Gebakken knoflook (bawang putih goreng)

Gebakken knoflook (bawang putih goreng)

Gebakken knoflook (bawang putih goreng), dé smaakmaker voor elk gerecht. Net als gebakken uitjes – die je bij bijna elk Indisch gerecht serveert – mogen krokante knoflookstukjes ook niet ontbreken. Ze geven elk gerecht een smaakboost en een lekker crunchy accent. Het leuke van dit recept is dat je er […]

Pittige komkommersalade

Pittige komkommersalade

Pittige komkommersalade met een dressing van sojasaus, chilivlokken en knoflook. Omdat ik in mijn moestuin een komkommeroverschot heb, moest ik een aantal manieren vinden om deze te verwerken. Ik schreef al een uitgebreid ‘groente – inspiratie’ artikel met allerlei komkommer recepten en deze pittige salade met komkommer kan weer aan […]

Hete friet van oma sambal

Hete friet van Oma Sambal

Hete friet van Oma Sambal, dit recept mag niet ontbreken op Eetspiratie! Dit gerecht dat mijn moeder – die door mijn kinderen ‘Oma Sambal’ genoemd wordt – vroeger altijd maakte, is hier thuis nog steeds favoriet. Friet, opgebakken met sambal, ui en een paar lekkere smaakmakers zoals djeroek poeroet. Zij […]