Sinds ik mijn saté barbecue heb ben ik heel actief aan de slag gegaan verschillende soorten recepten. Roosteren op een saté barbecue werkt veel makkelijker en sneller dan zo’n grote barbecue. Vroeger vond ik barbecueën altijd een heel gedoe, nu draai ik mijn hand er niet meer voor om. In plaats van de geliefde Indische sateetjes, maakte ik dit keer iets compleet anders: varkensspiesjes met een dry rub en zelfgemaakte barbecuesaus.
Als je naar de ingrediëntenlijst van dit recept kijkt schrikt het je misschien een beetje af. Maar dit is totaal niet nodig! Je mengt een aantal kruiden en specerijen uit je voorraadkast en maakt een barbecuesaus met ingrediënten die je waarschijnlijk gewoon standaard in huis hebt. Daarna is het een kwestie van het vlees met het kruidenmengsel (de dry rub) inwrijven, rijgen en roosteren. De spiesjes lak je tijdens het roosteren af met de barbecuesaus.

Normaal gesproken snijd je vlees voor saté in blokjes, maar bij deze spiesjes gebruiken we repen. Deze rijg je in een golvende of zig zaggende beweging op de satéprikker. Scheelt een beetje snijwerk, het eet lekker en het vlees gaart gelijkmatig. Blijf er tijdens het roosteren wel bij en keer de spiesjes regelmatig. Schep een eetlepel van de saus in een apart schaaltje (in verband met voedselveiligheid) en gebruik deze specifiek om de spiesjes tijdens het roosteren een aantal keer te bestrijken. De saus die je overhebt serveer je er bij.




