Eetspiratie » Romige chocolade chiapudding
Chocolade chiapudding

Romige chocolade chiapudding

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Romige chocolade chiapudding, een heerlijk ontbijt, tussendoortje of toetje. Deze romige pudding is misschien nog lekkerder dan de ‘standaard’ chiapudding. Door de zaadjes te vermalen in de blender krijgt je pudding een heerlijke romige textuur, wat zelfs iets weg heeft van een mousse. Het is heel eenvoudig te maken met maar een paar ingrediënten. Een perfect onderdeel voor mealprep en het is een paar dagen houdbaar in de koelkast.

Elke zondag maak ik een aantal potjes overnight oats en chiapudding. Door dit te doen, heb ik de komende week ontbijtjes klaarstaan die iedereen zo uit de koelkast kan pakken. Nu heb ik nog een heerlijk recept dat ik aan mijn mealprep routine heb toegevoegd namelijk: chocolade chiapudding. Prima als ontbijtje met vers fruit en granola, maar ook een lekker tussendoortje, waar je heel erg blij van wordt. En het handige is dat je het een paar dagen in de koelkast kunt bewaren. Dus maak een klein voorraadje zodat je de hele week voorruit kunt.

Romige chocolade chiapudding

Dit recept maak je heel eenvoudig in een blender. Je hebt dus bijna geen afwas! Met dit recept maak ik 4 kleine puddinkjes in potjes van 200 milliliter per stuk. Bovenop de pudding doe ik nog een flinke schep (plantaardige) yoghurt en strooi ik er nog een paar chocolade druppels overheen. Op deze manier kun je het 3 tot 4 dagen bewaren in de koelkast. Als zoetmiddel gebruik ik verse medjoul dadels. Ik voeg er vier toe. Wil je graag een zoetere pudding dan kun je naar smaak meer dadels toevoegen. Deze eiwitrijke chocoladepudding maak ik met sojamelk en sojayoghurt, daardoor is deze chiapudding vegan. Je kunt ook prima gewone zuivel gebruiken als je dat lekkerder vindt. Je kunt met deze pudding dus alle kanten op.


Potjes voor desserts van 300 ml - 12 stuks

Potjes voor desserts van 300 ml – 12 stuks

Set van 12 glazen yoghurt- en dessertpotten – 300 ml per stuk. Ideaal voor yoghurt, desserts, conserven en snacks. Gemaakt van dik, transparant glas, vaatwasser-, koelkast- en vriezerbestendig.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Chocolade chiapudding
Romige chocolade chiapudding

Romige chocolade chiapudding

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 7 stemmen
Categorie: Ontbijt, Lunch, TussendoortjeKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Bereiding

15

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

15

minuten

Een heerlijke romige chocolade chiapudding, gezoet met dadels.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 75 gram chiazaad vermalen

  • 450 milliliter sojamelk

  • 3 eetlepels cacaopoeder (ongezoet)

  • 4 – 5 medjoul dadels (ontpit)

  • halve theelepel kaneel

  • 1 dopje vanille extract

  • snufje zout

  • 4 eetlepels sojayoghurt (optioneel)

  • 1 eetlepel pure chocolade druppels (optioneel)

BEREIDING

  • Doe 75 gram chiazaad in de blender samen met 450 milliliter sojamelk, 3 eetlepels cacaopoeder, 4 tot 5 ontpitte dadels, een halve theelepel kaneel, een dopje vanille extract en een snufje zout.
  • Blend dit tot een romige substantie. Pulseer een aantal keer om de dadels goed te vermalen. Schraap vervolgens de zijkanten van de blender schoon met een spatel en laat deze daarna op een lage stand draaien tot je een dikke romige pudding krijgt.
  • Verdeel de pudding over 4 potjes met een inhoud van minimaal 200 milliliter. Schep er optioneel per portie een eetlepel yoghurt op en bestrooi met chocolade druppels
  • Bewaar de potjes tot 4 dagen in de koelkast.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!