Massaman curry (Thaise curry), een gerecht met al mijn favoriete ingrediënten. De basis van elke curry is natuurlijk een currypasta of boemboe. Deze kun je makkelijk halen uit een pakje, maar nog lekkerder is om deze zelf te maken. Het gerecht vergt even wat tijd maar daar krijg je iets heerlijks voor terug.
Voor dit recept heb ik veel onderzoek gedaan. De conclusie is dat er heel veel verschillende recepten en bereidingswijzen bestaan voor massaman curry, net zoals bij bijvoorbeeld rendang. Dit recept bestaat uit een aantal onderdelen. Je hebt de droge ingrediënten, de kruiden en specerijen. En de verse ingrediënten zoals laos, sjalotjes en rode peper, deze vormen samen de currypasta. Bij recepten uit de Indonesische keuken noem je dit een boemboe.
Thaise currypasta
Wat ik altijd doe is een dubbele hoeveelheid currypasta maken, deze verdeel ik vervolgens in twee porties. Een helft gebruik ik direct en de andere helft vries ik in. Wil je de volgende keer weer een curry maken dan heb je al een vers gemaakte currypasta op voorraad. Deze kun je bijvoorbeeld invriezen in een siliconen ijsblokjesvorm.

Voor het maken van een currypasta heb je een vijzel of een nutribullet/keukenmachientje nodig. Een apparaat werkt net zo makkelijk en snel, maar wil je het traditioneel doen, dan kan het ook prima in een vijzel. De curry breng je pas aan het einde van de kooktijd op smaak. dit doe je door suiker, limoensap en Thaise vissaus toe te voegen. Serveer de massaman curry met rijst, groenten en een frisse komkommersalade.