Ik heb me ooit laten verleiden op een warme zomerse dag om bij een bekende restaurantketen met een grote letter M een milkshake te bestellen. Wat ik eigenlijk van tevoren al wist is dat dit natuurlijk nooit naar vers fruit zou smaken. Het was zoals verwacht mierzoet en een grote teleurstelling. Sindsdien heb ik nooit meer een milkshake besteld, maar maak ik ze liever zelf.
Ik ben gek op limoen en citroen, dit staat ook in mijn lijstje van 10 ingrediënten die ik altijd in huis heb. Wel gebruik ik altijd de biologische variant want wat ik altijd doe is de schil raspen, want de schil van deze citrusvruchten is goud! Mijn citruspers is ook heilig, deze gebruik ik bijna dagelijks. Dit recept kun je heel makkelijk maken in een vegan variant. Neem dan plantaardige yoghurt en agave om de milkshake te zoeten.

HI NATURE™ Robuuste Kwaliteit Citroenpers
Met deze handmatige citruspers heb je binnen no-time heerlijk vers geperst sinaasappelsap, limoensap of citroensap.
En om citrusvruchten zoals citroen, limoen en sinaasappel goed te raspen is er eigenlijk maar één fijne rasp. Ook ideaal voor gember en knoflook. Deze rasp gaat als je er zuinig op bent een leven lang mee. Dus was hem altijd af met de hand en doe hem het liefst niet in de vaatwasser.

Microplane 46020 Premium Rasp zester
De beste rasp op de markt! Ergonomisch, extra scherp en gemaakt van roestvrij staal.
Limoenmilkshake
De bedoeling is om een dikke romige milkshake te maken. Door avocado en een bevroren banaan toe te voegen aan yoghurt wordt de shake lekker dik en koud. Wat niet mag ontbreken is natuurlijk de rasp en het sap van een limoen, de belangrijkste smaakmaker voor deze milkshake. Naar smaak kun je eventueel iets zoets toevoegen zoals bijvoorbeeld agavesiroop. Dit vind ik het lekkerste zoetmiddel voor in drankjes. Als je een krachtige blender hebt met een ice crush stand dan kun je ook nog een paar ijsblokjes mee fijnmalen, zodat je milkshake echt ijskoud is.
Limoenmilkshake
2
porties15
minuten15
minutenEen heerlijke frisse en romige limoenmilkshake met limoenrasp, limoensap en dikke (plantaardige) yoghurt.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
2 bevroren bananen, in stukjes gesneden
1 rijpe avocado
200-250 milliliter ongezoete (plantaardige) yoghurt
2 biologische limoenen (sap en rasp)
2 eetlepels agavesiroop (of ander zoetmiddel)
10 ijsblokjes (optioneel)
BEREIDING
- Rasp 2 biologische limoenen en pers het sap eruit.
- Doe het sap en rasp samen met 2 bevroren bananen, 1 rijpe avocado, 200 tot 250 milliliter (plantaardige) yoghurt en 2 eetlepels agavesiroop in de blender.
- Als je een krachtige blender hebt, blend je 10 ijsblokjes mee.
- Serveer de smoothie in 2 hoge glazen met eventueel een plakje limoen op de rand van het glas als garnering.