Kruidige couscous met biefstuk, een snelle en simpele maaltijd met aromatische smaken, verse kruiden en een vleugje sinaasappel. Dit gerecht kun je ook prima eten als lunch en het is zowel warm als koud erg lekker. Een fris gerecht voor een zomerse dag. Fluffy couscous met munt, peterselie en bosui gecombineerd met stevige smaken van biefstukreepjes gemarineerd in sojasaus, met korianderzaadjes en sinaasappel. Een verassende en lekkere combinatie.
De meest simpele gerechten zijn meestal het allerlekkerst. Met een paar goede smaakmakers kom je al een heel eind. Korianderzaadjes geven dit gerecht een heerlijke citrus smaak en de sinaasappel zorgt voor een zoet accent. Korianderzaadjes smaken totaal anders dan verse koriander. Dus als je geen korianderliefhebber bent dan kun je deze zaadjes met een gerust hart proberen. Je koopt deze gewoon in de supermarkt, toko of Turkse supermarkt.
Kruidige couscous met biefstuk
In dit gerecht gebruik je lekkere luchtige couscous. Je kunt als alternatief ook volkoren couscous gebruiken maar ook bulgur is een lekkere optie. Per persoon is 80 gram ruim voldoende. Als je meer kleur aan dit gerecht wilt toevoegen kun je er veldsla doorheen mengen. Zo krijg je ook nog een beetje groen binnen. Voor extra bite zijn kikkererwten ook een lekkere aanvulling. Spoel kikkererwten uit blik af onder de kraan en voeg ze direct toe aan de couscous. En voor een extra kleurrijk bord kun je nog een paar granaatappelpitjes toevoegen. Met dit gerecht kun je dus veel variëren en je creativiteit erop loslaten.

Koock Amsterdam® Skillet gietijzeren koekenpan
Geschikt voor alle warmtebronnen, ook inductie!
Kruidige couscous met biefstuk
2
porties20
minuten15
minuten35
minutenJe biefstuk een keer eten op een andere manier? Serveer er dan kruidige couscous bij.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.
INGREDIËNTEN
170 gram couscous
2 biefstukjes
1 bosui in ringetjes gesneden
1 rode peper fijngesneden
2 eetlepels vers gehakte peterselie
3 takjes verse munt
sap en rasp van een (biologische) sinaasappel
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 theelepel korianderzaadjes gevijzeld
1 theelepel zwarte peperbolletjes gevijzeld
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels olijfolie (om in te bakken en om mee te besprenkelen)
BEREIDING
- Haal de biefstuk uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de bosui in ringetjes en hak rode peper, knoflook en peterselie fijn. De muntblaadjes mag je heel laten. Doe de couscous ondertussen in een grote schaal.
- Doe de korianderzaadjes en de peperbolletjes in een vijzel en kneus ze. De stukjes mogen best grof van structuur zijn.
- Snijd de biefstuk in blokjes of reepjes en doe deze in een kom samen met 3 eetlepels sojasaus, 1 theelepel van het koriander/pepermengsel, de fijngehakte knoflook en de rode peper. Laat het vlees hierin kort marineren en verhit alvast een koekenpan met 1 tot 2 eetlepels olie.
- Bak het vlees ongeveer 4 minuten. Haal het uit de pan en laat het even rusten in aluminiumfolie.
- Rasp nu de schil van de sinaasappel boven de pan waar je de biefstuk in gebakken hebt en knijp het sap eruit. Zet het vuur hoog tot het bubbelt en schenk dit vervolgens over de gare couscous.
- Meng de gehakte peterselie, blaadjes munt en ringetjes bosui door de couscous en leg de biefstuk hierboven op. Bestrooi met een klein snufje van het koriander/pepermengsel. Besprenkel met een beetje olijfolie en garneer met extra ringetjes bosui.
AANTEKENINGEN
- Waarschijnlijk heb je nog couscous over. Met dit restje kun je een heerlijke salade (tabouleh) maken. Ideaal om mee te nemen als lunch. Klik hier voor het recept.