Krokante kipfilet met zoetzure saus (babi pangangsaus). Een lekker gerecht wat je op verschillende manieren kunt serveren. Dit recept bestaat uit twee delen, bereiden van de krokante kip en het maken van de saus. Het recept van de saus deelde ik al eerder. In dit artikel leg ik uit hoe je de kip lekker krokant kunt maken en geef ik extra serveertips.
Iedereen kent babi pangang saus. Deze saus gaat niet alleen goed samen met varkensvlees (babi) maar ook met kip (ajam of ayam). Ook is het heerlijk bij tofu, tempeh en gerechten met ei.
Als je dit recept wilt maken dan is het handig om eerst te beginnen met de saus. Het recept van de babi pangang saus kun je hier vinden. Je kunt deze saus prima van tevoren maken zodat je later alleen nog maar de kip hoeft te paneren en te bakken. Daarna voeg je alles samen en je gerecht is klaar.
- Serveer de krokante kip op een laagje atjar en voeg hier nog extra reepjes komkommer aan toe. Schenk er een laagje saus overheen, bestrooi met ringetjes bosui en eet er gekookte rijst bij.
- Krokante kip smaakt ook lekker op een broodje of in een tortilla wrap. Neem knapperige groenten zoals ijsbergsla, reepjes komkommer, ringetjes bosui en leg deze op het broodje of in de wrap. Drizzle er een beetje van de saus overheen.
- Doe reepjes kip in een salade en gebruik de zoetzure saus als dressing.
- Maak er loaded fries van, oftewel een bord frietjes met allerlei lekkere toppings. Begin met een laagje friet en beleg dit met gesneden komkommer, tomaatjes, rode ui en sla. Leg hierboven op de in reepjes gesneden krokante kip en drizzle hier de saus overheen.
Koekenpan Ø 32cm – Inductie – Anti-Aanbak – Alle Warmtebronnen – PTFE en PFAS vrij
Koekenpan Ø 32 cm – Inductie, anti-aanbak en PFAS-vrij. Perfect voor gezond bakken tot 400 °C. Aluminium pan met krasbestendige keramische coating en ergonomische koudgreep. Geschikt voor alle warmtebronnen en vaatwasmachinebestendig.