Eetspiratie » Koreaanse bosui pannenkoek – pajeon
Koreaanse bosuipannenkoek pajeon

Koreaanse bosui pannenkoek – pajeon

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Koreaanse bosui pannenkoek – pajeon, een lekker en makkelijk recept. De beste manier om restjes groente te verwerken is om er soep van te maken of je verwerkt ze in pannenkoekjes. Zelf ben ik gek op groentepannenkoekjes. Ik eet ze als bijgerecht, lunch, snack of avondeten. Iets wat niet mag ontbreken bij dit soort hartige pannenkoekjes is een lekkere dip. Mijn favoriet is een combinatie van sojasaus met zoete chili en sesamzaadjes.

Eerder maakte ik Koreaanse groentepannenkoekjes, yachaejeon en courgettepannenkoekjes, hobak jeon. Dit keer maakte ik een versie met mijn lievelingsui: bosui oftewel pajeon. Als banchan, een Koreaanse tafel vol kleine bijgerechten, wordt pajeon vaak geserveerd om samen te delen.

Ik had in mijn koelkast nog een aantal bosuitjes die op moesten en dit is één van de lekkerste manieren om ze te verwerken. Normaal gesproken snijd ik mijn bosuitjes op de dag van aankoop direct in ringetjes. Ik bewaar ze in een bakje in de koelkast. Op deze manier blijven ze bijna een week groen en vers. In dit artikel kun je lezen hoe ik dat precies doe. Ideaal om snel toe te voegen aan soepen, wokgerechten, noedels en salades.

Voor het bakken van dit soort pannenkoekjes gebruik ik altijd mijn koekenpan met een doorsnede van 20 centimeter. Voor pannenkoekjes is dit het perfecte formaat.


Sola - Koekenpan - Ø 20 cm

Sola – Koekenpan – Ø 20 cm

Bak als een chef met de Sola Fair koekenpan – gemaakt van gegoten aluminium met Greblon antiaanbaklaag, geschikt voor alle warmtebronnen en energiebesparend tot wel 40%!

Koreaanse bosuipannenkoekjes

De meest gangbare manier om bosui te snijden, is in ringetjes. Voor dit recept snijd je ze in reepjes, dit geeft de pannenkoekjes een lekkere bite. Hiervoor snijd je de bosui in 3 stukken en die stukjes snijd je vervolgens in de lengte. Het hoeft niet allemaal zo precies, dat maakt voor deze pannenkoekjes niet zoveel uit. Het lekkerst is om ze te bakken in een goede lepel olie. Hier worden ze lekker crispy van. Serveer de pannenkoek gesneden in vierkantjes. Zo kun je ze makkelijk eten met chopsticks en dippen in je favoriete saus of crispy chili olie.

Omdat ik gek ben op bosui vind ik het lekker om er nog extra rauwe bosuitjes bij te serveren. Hier maak ik mooie krulletjes van. Dit ziet er mooi uit en het eet lekker weg samen met de stukjes pannenkoek. Je maakt deze krulletjes door een bosui julienne te snijden (in dunne reepjes als lucifers). Daarna vul je een schaaltje met (ijs)koud water en een paar ijsklontjes. Hier leg je de reepjes in voor een paar minuten. Ze krullen vanzelf op. Dep ze daarna droog met keukenpapier en serveer ze als topping bij allerlei Aziatische gerechten.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Koreaanse bosuipannenkoek pajeon Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Koreaanse bosui pannenkoek -pajeon

Koreaanse bosui pannenkoek -pajeon

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Bijgerecht, Lunch, HoofdgerechtKeuken: KoreaansNiveau: Makkelijk
Porties

3

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

30

minuten

Koreaanse bosui pannenkoek – pajeon een lekker en makkelijk recept. De beste manier om restjes groente te verwerken. Serveer ze gesneden in vierkantjes, eet ze met chopsticks en dip ze in je favoriete saus. Pajeon is een populaire banchan, een Koreaans bijgerecht.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 170 gram bosui, in reepjes gesneden

  • 125 gram bloem

  • 25 gram maïzena

  • 180 milliliter water

  • halve theelepel knoflookpoeder

  • halve theelepel uienpoeder

  • halve eetlepel groentebouillonpoeder

  • halve theelepel zout

  • 1 theelepel sesamolie

  • 3 eetlepel zonnebloemolie

BEREIDING

  • Snijd de kontjes en topjes van de bosuitjes, weeg ze af tot je ongeveer 170 gram hebt. Was ze goed onder de kraan en dep ze droog met een schone theedoek. Vervolgens snijd je ze in 3 stukken en die stukjes snijd je in reepjes. Zet apart tot gebruik.
  • In grote kom doe 125 gram, 25 maïzena , een halve theelepel knoflookpoeder, een halve theelepel uienpoeder, een halve eetlepel groentebouillonpoeder en een halve theelepel zout. Meng dit met een garde door elkaar.
  • Voeg 180 milliliter water en 1 theelepel sesamolie toe. Roer dit tot een glad beslag.
  • Vervolgens voeg je de gesneden bosui toe. Meng dit goed door het beslag met een spatel, zodat alle bosui bedekt is.
  • Neem een kleine koekenpan van 20 centimeter doorsnede. Verhit een eetlepel zonnebloemolie en pak met een keukentang een flinke schep van het mengsel en verdeel dit in de pan. Druk het aan met een spatel en verdeel het beslag goed over de bodem. Laat de pannenkoek 2 minuten bakken op een middelhoog vuur.
  • Draai daarna voorzichtig om en bak de pannenkoek aan de andere kant. Beide kanten mogen mooi goudbruin en crispy zijn.
  • Schep de pannenkoek uit de pan en laat deze uitlekken op een rekje en bestrooi met een snufje zout. Bak vervolgens de andere pannenkoeken (2 stuks).
  • Snijd de pannenkoekjes in repen en vervolgens in vierkantjes. Serveer met een dip. Restjes kun je bewaren in de koelkast. De volgende dag bak je ze even op in de koekenpan, maar koud smaakt het ook prima.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!