Koreaanse bosui pannenkoek – pajeon, een lekker en makkelijk recept. De beste manier om restjes groente te verwerken is om er soep van te maken of je verwerkt ze in pannenkoekjes. Zelf ben ik gek op groentepannenkoekjes. Ik eet ze als bijgerecht, lunch, snack of avondeten. Iets wat niet mag ontbreken bij dit soort hartige pannenkoekjes is een lekkere dip. Mijn favoriet is een combinatie van sojasaus met zoete chili en sesamzaadjes.
Eerder maakte ik Koreaanse groentepannenkoekjes, yachaejeon en courgettepannenkoekjes, hobak jeon. Dit keer maakte ik een versie met mijn lievelingsui: bosui oftewel pajeon. Als banchan, een Koreaanse tafel vol kleine bijgerechten, wordt pajeon vaak geserveerd om samen te delen.
Ik had in mijn koelkast nog een aantal bosuitjes die op moesten en dit is één van de lekkerste manieren om ze te verwerken. Normaal gesproken snijd ik mijn bosuitjes op de dag van aankoop direct in ringetjes. Ik bewaar ze in een bakje in de koelkast. Op deze manier blijven ze bijna een week groen en vers. In dit artikel kun je lezen hoe ik dat precies doe. Ideaal om snel toe te voegen aan soepen, wokgerechten, noedels en salades.
Voor het bakken van dit soort pannenkoekjes gebruik ik altijd mijn koekenpan met een doorsnede van 20 centimeter. Voor pannenkoekjes is dit het perfecte formaat.
Koreaanse bosuipannenkoekjes
De meest gangbare manier om bosui te snijden, is in ringetjes. Voor dit recept snijd je ze in reepjes, dit geeft de pannenkoekjes een lekkere bite. Hiervoor snijd je de bosui in 3 stukken en die stukjes snijd je vervolgens in de lengte. Het hoeft niet allemaal zo precies, dat maakt voor deze pannenkoekjes niet zoveel uit. Het lekkerst is om ze te bakken in een goede lepel olie. Hier worden ze lekker crispy van. Serveer de pannenkoek gesneden in vierkantjes. Zo kun je ze makkelijk eten met chopsticks en dippen in je favoriete saus of crispy chili olie.
Omdat ik gek ben op bosui vind ik het lekker om er nog extra rauwe bosuitjes bij te serveren. Hier maak ik mooie krulletjes van. Dit ziet er mooi uit en het eet lekker weg samen met de stukjes pannenkoek. Je maakt deze krulletjes door een bosui julienne te snijden (in dunne reepjes als lucifers). Daarna vul je een schaaltje met (ijs)koud water en een paar ijsklontjes. Hier leg je de reepjes in voor een paar minuten. Ze krullen vanzelf op. Dep ze daarna droog met keukenpapier en serveer ze als topping bij allerlei Aziatische gerechten.





 
