Indische en Indonesische recepten

In de categorie Indische en Indonesische recepten vind je een mix van authentieke en moderne gerechten uit beide keukens. Van klassieke rendang en gado gado tot snelle en toegankelijke recepten die iedereen thuis kan maken.

Nasi goreng tuna (tonijn)

Nasi goreng tuna (tonijn)

Nasi goreng tuna (tonijn), een lekker en makkelijk gebakken rijstgerecht voor drukke doordeweekse dagen of een lui weekend. Zo kun je met dat verdwaalde blikje tonijn achter in je voorraadkast een simpel en smaakvol gerecht maken. Samen met wat basis ingrediënten zet je snel iets lekkers op tafel. Serveer er […]

Aardbeien sambal

Sambal stroberi (aardbeien sambal)

Sambal stroberi (aardbeien sambal). Ja, je leest het goed! Sambal met aardbeien. Soms probeer je weleens wat en deze sambal leek me wel zoet, pittig en fris. Lekker bij zomerse gerechten en bij de barbecue. Aardbeien sambal is niet iets wat ik heb verzonnen. Het bestaat echt maar je komt […]

5 x Indische gerechten met ei

5 x Indische gerechten met ei

5 x Indische gerechten met ei. Lijstjes zijn handig! Ben je op zoek naar een Indisch gerecht met ei in de hoofdrol? Ik heb een handig overzichtje voor je gemaakt, hoef je alleen nog maar te kiezen. Deze gerechten zijn niet allemaal volledig vegetarisch maar met een kleine aanpassing wel […]

Satésaus/pindasaus zonder pinda's

Satésaus/pindasaus zonder pinda’s

Satésaus/pindasaus zonder pinda’s. Waarom zou je een satésaus/pindasaus zonder pinda’s willen maken? Nou heel simpel, mijn dochter kan vanwege een allergie geen pinda’s eten. Maar ze is wel gek op saté en ik wilde haar graag laten proeven hoe dat smaakt met satésaus. Laatst aten we gado gado en ook […]

Mijn ultieme rendang

Mijn ultieme rendang recept

Mijn ultieme rendang recept. Dit recept heeft me wat bloed, zweet en tranen gekost. Ik kreeg zoveel vragen over het maken van een droge rendang dat ik me helemaal verdiept heb in dit gerecht. Uiteindelijk na veel onderzoek, tips van mijn moeder, veel lezen en uitproberen heb ik eindelijk de […]

Ajam paniki

Ajam paniki (snel en pittig gerecht met kip)

Ajam paniki, een van de lievelingsgerechten van mijn moeder. Een Indisch kipgerecht dat én snel klaar is én geen ingrediëntenlijst heeft van 3 pagina’s. Natuurlijk kun je dit recept zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar ik heb geleerd van mijn moeder dat je met weinig ingrediënten ook een […]

Sambal goreng boontjes met tempeh

Sambal goreng boontjes met tempeh

Sambal goreng boontjes met tempeh, een lekker, makkelijk en eiwitrijk gerecht. Pittige sperzieboontjes gebakken met ui, sambal en knoflook en licht gefrituurde blokjes tempeh. Heerlijk met rijst en een zoetzure komkommersalade. Een ideaal gerecht voor drukke doordeweekse dagen.

Kerrie telor (eieren in kerriesaus)

Kerrie telor (eieren in kerriesaus)

Kerrie telor (eieren in kerriesaus). In de Indische en Indonesische keuken zijn eieren eigenlijk onmisbaar. Met eieren kun je zoveel lekkere (bij)gerechten maken. Gewoon simpel geserveerd met rijst en groenten kan het ook prima als een volledige maaltijd gegeten worden. Kerrie telor is een fijn gerecht om in je kookrepertoire […]

Pittige uiensoep met ketjap

Pittige uiensoep met ketjap

Pittige uiensoep met ketjap, een variatie op de bekende Franse uiensoep. Ik heb altijd uien in huis want ik gebruik ze dagelijks. Een ui (samen met knoflook) is de basis voor veel van mijn gerechten. Bij de lokale volkstuin hadden ze hele mooie grote uien te koop en ik kon […]

Indische smoor van bloemkool vega(n)

Smoor van bloemkool

Smoor van bloemkool, een variatie gemaakt met een groente gebaseerd op het bekende ‘smoor’ gerecht uit de Indische keuken. Twee bekende en geliefde Indische gerechten zijn smoor kip of daging smoor (gestoofd rundvlees). Kip of vlees gestoofd in een saus van zoete ketjap en specerijen. Ik bedacht een recept voor […]

Hete friet met stoofvlees van kip

Hete friet met stoofvlees (van kip)

Hete friet met stoofvlees (van kip). Een frietje stoofvlees gaat er altijd wel in. Lekkere dikke frieten met stoofvlees en een frisse salade is het ultieme comfortfood als je het mij vraagt. Stoofvlees maak je normaal gesproken met rundvlees. Maar omdat ik een snellere variant wilde maken koos ik voor […]

Noedels

Welke noedels moet ik gebruiken?

Welke noedels moet ik gebruiken? Noedels, er zijn zoveel verschillende soorten te koop dat je soms niet weet welke noedel nu het beste bij je gerecht past. Ik maakte daarom een overzicht met de noedels die ik het meest in mijn recepten gebruik. Van woknoedels tot udon noedels, eiermie en […]

Oosterse borrelplank

Oosterse borrelplank

Als er iets te vieren valt dan is het eerste wat mijn jongste dochter vraagt, ‘gaan we dan borrelen’? Euh, je bent veel te jong om te borrelen! Maar volgens haar is borrelen een dienblad vol lekkere hapjes minus de alcohol, bij voorkeur aan de salontafel kijkend naar een film. […]