Hete ketjapsambal, een pittige rauwe sambal met een fris accent. Rauw wil zeggen dat er geen pan bij dit recept aan te pas komt. Je hoeft dus niks aan te bakken of te koken. Het enige wat je nodig hebt is een staafmixer of foodprocessor om de pepers, sjalotjes en […]
Indische en Indonesische recepten
In de categorie Indische en Indonesische recepten vind je een mix van authentieke en moderne gerechten uit beide keukens. Van klassieke rendang en gado gado tot snelle en toegankelijke recepten die iedereen thuis kan maken.
Pangsit goreng met gehakt en garnaal
Pangsit goreng met gehakt en garnaal. Ben je ook zo gek op Indische hapjes? Van alle hapjes is pangsit goreng toch wel mijn favoriet. Deze krokante deegpakketjes eet je met een lekkere dip zoals chilisaus of een ketjapsausje. Eerder deelde ik al een pangsit recept met kip en bieslook. Deze […]
Salade met gebakken tempeh
Salade met gebakken tempeh, lekkere groenten met stukjes knapperige, sticky tempeh. Mijn liefde voor tempeh is ontstaan toen ik klein was. Oma had standaard een pot met sambal goreng tempeh op de keukentafel staan om uit te snoepen. Naast dat het lekker is, is tempeh ook nog eens een goede […]
Gebakken uitjes (bawang goreng)
Gebakken uitjes (bawang goreng). Bij de meeste Indische gerechten eten wij gebakken uitjes. Deze krokante stukjes ui maken elk gerecht nog lekkerder. Ze gaan ook prima door als snack. Gebakken uitjes zijn onmisbaar in mijn keuken en toen ik een keer misgreep in mijn voorraadkast heb ik ze zelf gebakken.
Sambal tomaat
Sambal tomaat (sambal tomat) is niet té pittig, niet té zoet maar precies goed. Wil je zelf een keer een speciale sambal maken, dan is dit een goed recept om mee te beginnen. Je bepaalt zelf hoe pittig je de sambal maakt. Het lekkerste is om voor dit recept een […]
Mihoen met kip en groenten
Mihoen, een gerecht wat best in de spotlights gezet mag worden. Nasi en bami goreng zijn toch wel de meest populaire en gegeten gerechten. Mihoen goreng (of bihun) is een gerecht wat je misschien kent van je lokale Chinese restaurant. Dunne witte sliertjes met hier en daar een stukje ei […]
Pangsit goreng met kip en bieslook
Ik ben gek op dim sum, dumplings, gyoza en pangsit goreng. Heerlijke gebakken, gestoomde en gefrituurde deegpakketjes met een lekkere vlees, kip en/of garnalen vulling, die je eet met een dipsausje. Pangsit goreng is een Chinees hapje wat ook in de Indische keuken geserveerd wordt. Het is vertaald: gebakken wonton. […]
Noedelsoep met kip uit de slowcooker
Noedelsoep met kip uit de slowcooker, een gerecht wat hier wekelijks op tafel staat. Als er één gerecht is dat ik elke week wel kan eten dan is dat noedelsoep of zoals wij het hier thuis noemen: bamisoep of Indomie. En dan bedoel ik niet een pakje waar je alleen […]
Indische pasteitjes
Indische pasteitjes, een snelle versie met kant en klaar deeg. Pasteitjes maken is niet moeilijk maar het kan wel een beetje tijd kosten. Je maakt een deeg en een vulling en deze voeg je samen tot een pasteitje. Maar soms heb je minder tijd, zin of wil je snel iets […]
Indisch gekruide saucijzen
Indisch gekruide saucijzen, niet te verwarren met Indische saucijzenbroodjes. Ik heb met dit recept out of the box gekookt. Oftewel, ik heb als basis een Indisch recept genomen en hier een grote Eetspiratie twist aan gegeven. Uiteindelijk is het recept qua ingrediënten en bereiding totaal anders geworden dan het eigenlijk […]
Sambal goreng udang
Sambal goreng udang, pittige gebakken garnalen. Een gerecht wat snel op tafel staat. Ik ben gek op garnalen, maar ik kook er veel te weinig mee. Eerlijk gezegd vind ik ze gewoon te duur. Ik zie het meer als een luxe product, as ik het eet geniet ik er ook […]
Spekkoekparfait
Spekkoekparfait, een dessert geïnspireerd op mijn recept voor bastogne parfait. Ik liep al een tijdje met het idee in mijn hoofd voor dessert met spekkoek. Op mijn website zijn allerlei gerechten uit de Indische keuken te vinden, maar een dessert met spekkoek nog niet. Een parfait valt bij iedereen meestal […]
Ajam smoor djawa
Ajam smoor djawa een heerlijk recept uit het prachtige boek Spice Wise Too. Sommigen van jullie kennen het boek misschien wel. Fans van slowcooking, liefhebbers van kruiden en specerijen en foodies hebben dit boek misschien zelfs al in huis. In dit boek staan naast recepten ook heerlijke kruidenmengsels voor allerlei […]
Semoor labu (smoor van pompoen)
Semoor labu (smoor van pompoen). Koken is leuk en helemaal als je veel mensen kent die er net zo gek op zijn als ik. Praten over eten, koken, recepten delen en ideeën uitwisselen daar word ik blij van. Het is dan ook leuk een recept van iemand te delen die […]