Knoflookbroodjes waar je niet vanaf kunt blijven omdat ze verslavend lekker zijn. Een goede knoflooksmaak, kruiden en zacht luchtig brood, wie is daar nu niet gek op? Deze schattige broodjes worden ook wel ‘garlic knots’ (knoflook knopen) genoemd. Je legt letterlijk een knoop in het deeg, vandaar de naam ‘knots’. […]
Bijgerechten
Ontdek de lekkerste bijgerechten om je maaltijd compleet te maken. Van frisse groentegerechten en krokante aardappelgerechten tot klassieke stoofpeertjes en huisgemaakte pickles (zoetzuur).
Jus voor stamppot en aardappels
Jus voor stamppot en aardappels, onmisbaar als je het mij vraagt. Hoe maak je een smaakvolle jus zonder vlees? Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast en een doosje (kastanje)champignons kom je al een heel eind. Daarnaast nog een beetje geduld en je jus kan niet mislukken.
Zilvervliesrijst koken in de Crock-Pot Express multicooker
Zilvervliesrijst koken in de Crock-Pot Express multicooker, dit werkt weer net iets anders als ‘gewone’ witte rijst koken. Deze rijst heeft iets langer nodig dan de witte variant en ook de verhouding water/rijst kan iets verschillen. Omdat ik veel vragen kreeg over hoe je ‘bruine rijst’ in de multicooker kookt, […]
8 makkelijke recepten met paddenstoelen
8 makkelijke recepten met paddenstoelen, gewoon omdat ze superlekker zijn! Champignons, oesterzwammen, portobello en shiitake zijn paddenstoelen die wij hier thuis het vaakst eten. Ze zijn veelzijdig, makkelijk te bereiden en ze passen bij veel verschillende gerechten. Ter inspiratie maakte ik een overzicht van 8 gerechten met onder andere kastanjechampignons […]
Lalab tomat Indonesische tomatensalade
Lalab tomat Indonesische tomatensalade met ketjap en knoflook. Hou je van tomaten en van ketjap, dan wordt deze tomatensalade je nieuwe favoriet! Het is een hele makkelijke salade om te maken. Je snijdt tomaten in plakken, legt ze op een mooi bord, maakt de dressing en je bent klaar. Een […]
Recept voor een snelle pindadressing
Recept voor een snelle pindadressing, geen pindasaus, maar een koude dressing. Wat is het verschil precies? Een pindasaus is dikker en voller en eet je meestal warm. Een dressing is dunner (meer vloeibaar) en dus geschikt om koud over een gerecht te ‘drizzelen’. Regelmatig maak ik een salade of een […]
Champignons met knoflookboter en sojasaus
Champignons met knoflookboter en sojasaus, een simpel en lekker gerecht. Je hebt niet veel nodig om een smaakvol gerecht op tafel te zetten. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten voor dit recept zelfs al in huis. Dit gerecht kun je ook makkelijk omtoveren tot een plantaardig gerecht. Je hoeft alleen […]
Lontong koken in de slowcooker
Lontong koken in de slowcooker, ik doe het nooit meer anders! Lontong is een soort kussentje van gekookte kleefrijst die je na het bereiden in blokjes snijdt. Je eet dit warm of koud bijvoorbeeld in een soep (soto) of je serveert het bij gado gado (salade). Normaal gesproken kook je […]
Gekarameliseerde uien uit de slowcooker
Gekarameliseerde uien uit de slowcooker, zacht en zoet van smaak en te gebruiken in allerlei recepten en gerechten. Net als ingelegde rode uien is het ook een goed idee om een voorraadje gekarameliseerde uien in je koelkast te hebben staan. Er is namelijk altijd wel een gerecht waar je deze […]
Chinese hete mosterd
Chinese hete mosterd, hou je van een beetje pit? Dan is dit recept voor jou! Soms kom je hele simpele en interessante recepten tegen. Zo liep ik tegen dit ‘Chinese hot mustard’ recept aan. Na wat onderzoek blijkt dit een dipsaus te zijn die ze serveren bij loempia’s en dumplings […]
Aardappels koken in de Crock-Pot Express multicooker
Aardappels koken in de Crock-Pot Express multicooker, hoe doe je dat? Deze vraag wordt zo vaak gesteld dat het tijd werd om er een artikel over te schrijven. En inderdaad, het is heel handig om te weten hoe je dat doet in de multicooker want dit apparaat is er perfect […]
Ingelegde rode kool (rode kool pickle)
Ingelegde rode kool (rode kool pickle), dit wil je maken! Persoonlijk vind ik dat je bij ‘bijna’ elk gerecht een pickle (zoetzuur of zuurgoed) kan serveren. Het geeft je gerechten kleur en een lekkere verfrissende smaak. Je kunt van allerlei soorten groente een pickle maken. Met een beetje azijn, water […]
Hele geroosterde bloemkool
Hele geroosterde bloemkool, een lekkere manier om groente te bereiden. Ik eet gerust in mijn eentje een hele stronk broccoli op en zelfs een kleine bloemkool lukt me ook nog wel. Bloemkool uit de oven is veel lekkerder dan de gekookte variant, vind ik persoonlijk. Het geeft toch net wat […]
Oosterse koolsalade met pittige chili dressing
Oosterse koolsalade met pittige chili dressing, een verrassend lekkere en simpele salade. Wil je ook wel een keer iets anders dan sla? Dan is deze salade voor jou! Dit recept is zo eenvoudig en het past bij verschillende Oosterse gerechten. Ook is het een prima lunch of topping op een […]