Eetspiratie » Bijgerechten » Pagina 4

Bijgerechten

Ontdek de lekkerste bijgerechten om je maaltijd compleet te maken. Van frisse groentegerechten en krokante aardappelgerechten tot klassieke stoofpeertjes en huisgemaakte pickles (zoetzuur).

Salade - een basisrecept die bij elke maaltijd pas

Salade – een basisrecept dat bij elke maaltijd past

Salade – een basisrecept dat bij elke maaltijd past. In mijn recepten verwijs ik vaak naar een salade als bijgerecht. Maar hoe maak je nu een simpele salade die je ‘in principe’ óveral bij kunt serveren? In dit artikel leg ik uit hoe ik mijn salade maak en geef ik […]

Turkse rode kool salade rauwkost

Turkse rode kool salade (rauwkost)

Turkse rode kool salade (rauwkost), een heerlijk knapperig en kleurrijk bijgerecht. Vergeet de romige coleslaw met mayonaise en maak deze frisse crunchy salade. Heerlijk als bijgerecht of topping op broodjes, burgers, sandwiches in pita’s of naan. Weinig ingrediënten, makkelijk te maken en ook nog eens gezond. Heerlijk bij een BBQ […]

Geroosterde kikkererwten uit de airfryer

Krokante kikkererwten uit de airfryer (salt & vinegar)

Krokante kikkererwten uit de airfryer (salt & vinegar), een lekkere krokante snack of topping. Deze krokant gebakken peulvruchten hebben wel iets weg van een borrelnoot. Je kunt ze maken met kikkererwten uit blik of van de gedroogde variant die je zelf hebt gekookt. Je strooit ze over een salade, eet […]

Quinoa salade met geroosterde groenten

Quinoa salade met geroosterde groenten

Quinoa salade met geroosterde groenten, lekker en gezond! Ben je nu geen quinoa liefhebber dan kun je dit vervangen door couscous of bulgur. Je roostert een berg groenten in de oven, snijd er nog een paar verse ingrediënten bij en maakt een simpele dressing. Je kunt deze salade ook goed […]

Geglaceerde wortels een heerlijk bijgerecht uit de slowcooker

Geglaceerde wortels – een heerlijk bijgerecht uit de slowcooker

Geglaceerde wortels – een heerlijk bijgerecht uit de slowcooker. Wortels zijn ideaal om te bereiden in de slowcooker. Het is een harde groente die je gerust een paar uurtjes ‘alleen’ kan laten. En alhoewel ik van de hartige gerechten ben, krijgt dit zoete gerecht zeker een plekje in mijn vaste […]

Romige vegan aardappelpuree

Romige vegan aardappelpuree

Romige vegan aardappelpuree, een lekker en makkelijk recept. Aardappelpuree heeft helemaal niet veel nodig. Juist die pure aardappelsmaak is wat de puree zo lekker maakt. Met een paar basis ingrediënten zet je snel een lekkere aardappelpuree op tafel. En met wat kleine simpele aanpassingen is deze geheel vegan.

Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter, een lekker en makkelijk recept. Plantaardige kruidenboter is heel eenvoudig te maken. Je vervangt de boter door een plantaardige variant. Voeg verse en/of gedroogde kruiden toe die je lekker vindt en bewaar de boter in een bakje in de koelkast of vries hem in. Altijd handig om in […]

Knoflookchampignons

Knoflookchampignons

Knoflookchampignons, een heerlijk en eenvoudig gerecht bomvol smaak. Als je een knoflookliefhebber bent dan is dit recept een aanrader. Hartige champignons, gebakken met knoflook en kruiden. Een simpel gerechtje met weinig ingrediënten. Als je eenmaal weet hoe je champignons goed kunt bereiden dan ga je ze vaker gebruiken in je […]

Vegan aardappelgratin met cashewroom

Vegan aardappelgratin met cashewroom

Vegan aardappelgratin met cashewroom, een plantaardige versie van dit heerlijke nostalgische vengerecht. Cashewnoten worden in de plantaardige keuken vaak gebruikt om sauzen romiger te maken. Ze zijn zelfs geschikt om cheesecake of kaas van te maken. Daarom is het in dit aardappelgratin recept het ideale ingrediënt als vervanger van room.

Geraspte zoetzure komkommersalade

Geraspte zoetzure komkommersalade

Geraspte zoetzure komkommersalade, mijn favoriete pickle bij de nasi goreng. Deze salade is voor mij onmisbaar bij een bord Indofood. De combinatie van gebakken rijst met de friszure smaak van de geraspte komkommer is heel erg lekker. Ook is de structuur verrassend en het is weer eens iets anders dan […]

Snelle en makkelijke kikkererwtensalade

Snelle en makkelijke kikkererwtensalade

Snelle en makkelijke kikkererwtensalade, lekker als lunch of bijgerecht. Deze salade staat binnen 15 minuten op tafel. En als je snel kunt snijden misschien wel in 10 minuten. Deze salade eet ik met geroosterd brood of in een pita als lunch. Ook is het lekker als bijgerecht met gebakken aardappeltjes […]

Tempeh sambal

Tempeh sambal

Tempeh sambal, een sambal gemaakt met stukjes gebakken gekruide tempeh. Dit is niet hetzelfde als het populaire gerecht sambal goreng tempeh, de variant met sticky reepjes omhult met ketjap manis. Deze sambal eet je als bijgerecht met rijst, nasi goreng of als topping op soep of zelfs een boterham met […]

Snelle peper pickle

Snelle peper pickle

Snelle peper pickle, om al je gerechten een kick te geven. Sojasaus, citroensap en azijn, deze ingrediënten kunnen ervoor zorgen dat je eten nog lekkerder wordt. Dit soort ingrediënten worden ook wel ‘condimenten’ genoemd, een ander woord voor smaakmakers of smaakverrijkers. Dat is deze peper pickle ook, het zure en […]

Koreaans bijgerecht spinazie met knoflook en sesam

Spinazie recept – Koreaanse banchan met knoflook

Spinazie recept – Koreaanse banchan met knoflook, sigeumchi namul. Een lekker en simpel gerecht van geblancheerde spinazie, die op smaak wordt gebracht met onder andere sojasaus en sesamolie. Heerlijk bij rijst, maar ik at het ook (totaal niet traditioneel) op geroosterd brood met tofu scramble. Je eet het als koud […]