Eetspiratie » Bijgerechten » Pagina 11

Bijgerechten

Ontdek de lekkerste bijgerechten om je maaltijd compleet te maken. Van frisse groentegerechten en krokante aardappelgerechten tot klassieke stoofpeertjes en huisgemaakte pickles (zoetzuur).

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes uit de slowcooker

Stoofpeertjes uit de slowcooker, zonder alcohol. In plaats van wijn gebruik ik sap van rood fruit. Dit geeft veel smaak en een mooie rode kleur aan de peertjes. Verder voeg ik geen suiker toe omdat het sap al zoet genoeg is van zichzelf. Door ze te bereiden in de slowcooker […]

Perenmoes en perensap

Perenmoes en perensap

Perenmoes en perensap, lekkerder dan appelmoes! Als ik moet kiezen is peer (naast mango) een van mijn favoriete fruitsoorten. Het liefst eet ik rijpe peren waar het sap nog net niet uitloopt. Bij peren denk ik altijd aan de winter, warme havermout ontbijtjes en perenmoes. Hoe je perenmoes en perensap […]

Pittige gestoofde boontjes (toemis boontjes)

Pittige gestoofde boontjes (toemis boontjes)

Pittige gestoofde boontjes (toemis boontjes), dit recept mag niet ontbreken op mijn blog! Dit gerecht is heel handig om in je kookrepertoire te hebben want het past namelijk bij ‘bijna’ alles. Op deze boontjes val ik ook vaak terug als ik even geen Eetspiratie heb. Lekker bij rijst of nasi […]

Hummus

Hummus

Hummus, onmisbaar in mijn keuken! Dat ik fan ben van kikkererwten dat mag duidelijk zijn. Op Eetspiratie zijn er verschillende recepten met deze peulvruchten te vinden. Ik heb het al eerder gezegd, als je kikkererwten in huis hebt kun je allerlei lekkere gerechten maken. Zorg dus dat je altijd een […]

Groene kruidensla

Turkse groene kruidensalade

Turkse groene kruidenslade of groene kruidensla, een salade die voor een groot deel uit verse kruiden bestaat. Peterselie, munt, basilicum en bieslook, je kunt ze allemaal in een kruidensalade verwerken. Het is verfrissend, kruidig en aromatisch en je vult de salade voor meer volume aan met bijvoorbeeld spinazie, rucola, veldsla […]

Wrap pizza

Wrap pizza

Wrap pizza, voor als je zin hebt in pizza maar geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan of een duur exemplaar te laten bezorgen. Oké, het is natuurlijk geen echte pizza maar het komt er qua smaak en uiterlijk een beetje bij in de buurt. Deze versie van […]

Pommes duchesse

Pommes duchesse (aardappeltoefjes)

Pommes duchesse, een sjiek woord voor aardappelrozetjes of aardappeltoefjes. Deze aardappeltjes doen het altijd goed bij een etentje, het is een lekker en leuk gerechtje voor de feestdagen of je maakt het als je een restje aardappelpuree over hebt. Ze lijken misschien moeilijk te maken, maar in werkelijkheid valt dat […]

Doperwtenspread

Frisse doperwtenspread

Frisse doperwtenspread, makkelijk te maken en lekker op brood, in pita’s en crackers. Je kunt van veel dingen een spread (of dip) maken. Denk aan bonen, kikkererwten en dus ook doperwten. Het handige is dat je voor dit recept diepvrieserwten gebruikt. Je hebt vast in je vriezer nog wel een […]

Appelmoes

Appelmoes

Appelmoes, daar kan ik zo een hele pot van opeten, vooral als deze lekker koud is! Het is een lekker bijgerecht, een makkelijk tussendoortje maar ook een slim ingrediënt in bijvoorbeeld baksels zoals een brownie. Het is ook een prima vervanger voor ei in vegan pannenkoeken. Je maakt appelmoes eenvoudig […]

Dukkah dip

Dukkah dip

Dukkah dip, een heerlijk krokant mengsel van geroosterde noten, kruiden en specerijen. Je eet het als ‘dip’ of strooit het als crunchy topping op allerlei gerechten. Het geeft je salade extra crunch of je broodje hummus net die pittige smaak. Geroosterde/gegrilde groenten, sandwiches of wraps worden nog lekkerder met een […]

Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Ingelegde gember (voor salades en sushi)

Ingelegde gember (voor salades en sushi). Deze pittige plakjes gember ken je misschien van je favoriete sushirestaurant. Er staat altijd een klein schaaltje op tafel naast je sushi. Maar waar dient dit voor? Gember wordt gebruikt om je smaak te neutraliseren. Omdat je bij het eten van sushi zoveel verschillende […]

Naanbroodjes

Naan – platbrood

Naan – platbrood, een heerlijk brood en simpel dat je kunt serveren bij allerlei gerechten. In Nederland noemen veel mensen dit Indiase brood, naanbrood maar dat klopt eigenlijk niet. In het Indonesisch noemen we dit brood, roti. Ook is flatbread een veel gebruikte naam. Hoe je het ook noemt, het […]

Hasselback aardappel

Aardappel uit de oven (Hasselback aardappel)

Aardappel uit de oven (Hasselback aardappel). Gebakken aardappels, wie is er niet gek op? Deze Zweedse Hasselback aardappel is een plaatje. Op je bord ziet het er spectaculair uit en het is ook nog eens erg lekker. Deze chique aardappel doet het altijd goed tijdens een etentje, maar kan ook […]

Visburger

Visburger

Visburger, iets wat je zelf heel eenvoudig kunt maken. Vaak koop je een visburger kant en klaar in bevroren toestand. Dat is makkelijk en je hoeft ze alleen nog maar te bakken. Deze visburger is makkelijk te maken. Eerder vond ik dit altijd een gedoe omdat ik voor dit soort […]