Eetspiratie » Avocado pannenkoekjes
Avocado pannenkoekjes

Avocado pannenkoekjes

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Avocado pannenkoekjes, de oplossing voor zielige bruine avocado’s die niet meer mooi genoeg zijn voor guacamole. Deze groene vruchten zijn een soort mysterie. Je knijpt erin en ze zijn nog lang niet rijp. Je knippert een keer met je ogen en ze zijn ineens overrijp! Hoe dan? Daarom bewaar ik tegenwoordig mijn avocado’s in de koelkast. Zo ga je het rijpingsproces een beetje tegen en heb je minder snel kans op overrijpe exemplaren.

Je kunt pannenkoekjes bakken van banaan, pompoen en dus ook met gepureerde avocado. Vegan pannenkoeken (zonder ei), bak ik met appelmoes. Je kunt dus met verschillende gepureerde fruitsoorten pannenkoekjes bakken.

Avocado pannenkoekjes recept

Van dit recept kun je ongeveer 10 kleine pannenkoekjes bakken. En heb geduld, deze pannenkoekjes hebben een andere textuur dan pannenkoekjes die je van alleen meel of bloem bakt. Dus laat ze eerst goed gaar worden aan een kant voordat je ze omdraait. Misschien dat de eerste mislukt (zoals meestal bij pannenkoekjes), maar met een beetje geduld komt het goed. Ik gebruik voor pannenkoekjes mijn kleine koekenpan, dit is het ideale formaat voor dit soort recepten.


Sola - Koekenpan - Ø 20 cm

Sola – Koekenpan – Ø 20 cm

Bak als een chef met de Sola Fair koekenpan – gemaakt van gegoten aluminium met Greblon antiaanbaklaag, geschikt voor alle warmtebronnen en energiebesparend tot wel 40%!

Bak de pannenkoekjes niet te groot. Een juslepel beslag per pannenkoekje is voldoende. Wacht tot er bubbeltjes verschijnen en draai het pannenkoekje dan pas om. Ze smaken het lekkerst met honing of maple syrup (ahornsiroop).

Avocado pannenkoekjes

Avocado pannenkoekjes

Recept van Simone | Eetspiratie
4.6 van 7 stemmen
Categorie: Ontbijt, LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Totale tijd

20

minuten

Maak in plaats van bananen pannenkoekjes eens avocado pannenkoekjes. Deze pannenkoekjes zijn super zacht en heerlijk luchtig.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 rijpe avocado

  • 200 milliliter karnemelk

  • 2 eieren

  • 1 dopje vanille aroma

  • 100 gram bloem

  • 1 theelepel bakpoeder

  • halve biologische citroen (sap en rasp)

  • olie om in te bakken

  • snufje zout

BEREIDING

  • Doe de avocado, 200 milliliter karnemelk, 2 eieren, 1 dopje vanille aroma en het sap en rasp van de citroen in een blender of pureer alles met een staafmixer.
  • Meng 1 theelepel bakpoeder met 100 gram bloem en een snufje zout en voeg dit bij het avocado mengsel. Roer het geheel met een spatel goed door elkaar.
  • Het is een dik en lobbig beslag. Verhit een halve eetlepel olie in een koekenpan en schep 1 lepel beslag in de pan. Bak beide kanten bruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Houd de pannenkoekjes warm op een afgedekt bord.
  • Serveer de pannenkoekjes met ahornsiroop of honing.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!