Zoet pittige garnalensalade, een frisse kleurrijke salade met gebakken garnalen en een heerlijke Aziatische dressing. Het is de perfecte salade voor een zomerse dag. De zoete dressing met mango is geïnspireerd op een recept van Ottolenghi. Serveer deze salade met fluffy couscous of bulgur.
Dit recept is prima als maaltijdsalade. Je kunt er een grote hoeveelheid van maken, ideaal als je eters krijgt of als je een lekker bijgerecht zoekt voor bij de barbecue. Het is heerlijk met knapperig brood, couscous of bulgur.
Zomerse garnalensalade
De dressing is echt de smaakmaker van deze salade. Hij is fris, zuur, zout en heeft een beetje pit. Er zijn geen vaste ingrediënten voor de salade en je kunt een beetje spelen met de hoeveelheden van de groenten. Kijk wat je in huis hebt. Groenten zoals radijs, wortel, bosui en komkommer passen hier perfect bij. Een knapperige slasoort zoals kropsla of Romaine sla geeft extra crunch aan deze salade.
Voor deze salade kun je verschillende soorten garnalen gebruiken. Van kleine Hollandse garnaaltjes tot grotere garnalen. Verse garnalen gebruik ik het liefst zo snel mogelijk, op de dag van aankoop. Omdat garnalen best prijzig zijn heb ik meestal diepvriesgarnalen in huis. Deze zijn meteen na het vangen gekookt en ingevroren, dus terwijl ze op zijn ‘verst’ zijn. Voor een gerecht zoals deze waarin garnalen worden gewokt vind ik diepvries garnalen het meeste geschikt. Je kunt ze snel ontdooien door ze even in koud water te leggen. Hierna zijn ze meteen klaar voor gebruik.