Vegetarische recepten

Ontdek smakelijke vegetarische recepten bij Eetspiratie! Zonder vlees en vis, maar vol heerlijke groenten, peulvruchten en vleesvervangers zoals paddenstoelen, noten en creatieve plantaardige ingrediënten. Perfect voor voedzame en smaakvolle maaltijden.

Soep met gegrilde paprika

Gegrilde paprikasoep

Gegrilde paprikasoep, lekker, simpel en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Mijn soep mag normaal gesproken wel een beetje structuur hebben. Maar bij deze paprikasoep is het juist lekker om hem te blenden. Als extra toevoeging doe ik er na het blenden (gekookte) kidneybonen bij. Dit zorgt voor een beetje […]

Aquafaba

Plantaardige mousse van aquafaba

Plantaardige mousse van aquafaba oftewel bonenwater. Door het vocht van een blik kikkererwten of bonen op te kloppen ontstaat er een schuim of mousse die lijkt op eiwitschuim. Aquafaba kun je gebruiken zoals je ‘echt’ eiwit zou gebruiken. Je kunt ermee bakken, gebruiken om mee te paneren of er desserts […]

Groentebouillon

Groentebouillon maken in de slowcooker

Groentebouillon maken in de slowcooker, dé manier om alles uit je groenten te halen. Ken je dat, dat je schillen van groenten zoals wortels, uien en bleekselderij of topjes en kontjes van bosuien steeds weggooit? Gooi ze niet meer weg maar spaar ze op in een grote zak. Deze zak […]

Witte bonen in tomatensaus

Witte bonen in tomatensaus

Witte bonen in tomatensaus, wie is er niet gek op? Ik ben geen fan van zoet, maar deze bonen lust ik dan weer wel. Mijn moeder strooide er altijd gesnipperde ui overheen en dat doe ik nu ook nog steeds. Misschien een vreemde combinatie, maar wel lekker. Ik koop deze […]

Zelf tortilla's maken

Tortilla’s maken

Tortilla’s maken, met maar 5 ingrediënten. Een makkelijk recept dat niet kan mislukken. Heerlijke zelfgemaakte tortillawraps of platbroodjes die je kunt vullen, beleggen of je gebruikt ze om mee te dippen. Met een beetje bloem, olie en bakpoeder maak je heel eenvoudig een stapel tortilla’s. Je kunt ze zelfs invriezen.

Roerei met tomaat en kaas

Roerei met tomaat en kaas

Roerei met tomaat en kaas, een eiwitrijk en makkelijk te maken ontbijt of lunch. Wil je een keer iets anders dan yoghurt of boterhammen voor ontbijt of lunch? Maak dan dit eiwitrijke en kleurrijke gerecht. De eiwitten zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en dus niet snel […]

Pastinaakfrietjes uit de oven met pittige mayonaise

Pastinaakfrietjes uit de oven met pittige mayonaise

Pastinaakfrietjes uit de oven met pittige mayonaise. Ik ben gek op friet, (zoete) aardappelfriet, tempeh frietjes maar ook groente friet. Een frietje is uiteindelijk niet meer dan een staafjes van ‘iets’. Dus in principe kun je van veel dingen een frietje maken. Pastinaak is een lekkere stevige groente die je […]

Krokante pita chips

Pita chips

Pita chips, dit kan ik elke dag wel eten! Van zoiets simpels (en goedkoops) als een pita broodje kun je een heerlijke snack, bijgerecht of borrelhapje maken. Heb je in je voorraadkast nog een verdwaald pak pitabroodjes liggen? Ga ze er meteen uithalen en maak deze chips! De chips kun […]

Falafel

Falafel

Falafel, heerlijke krokant gefrituurde of gebakken balletjes van kikkererwten, kruiden en specerijen. Serveer falafel met couscous en een salade, of in een pita met een frisse yoghurtsaus. Falafel is heel eenvoudig zelf te maken, en dan bij voorkeur met kikkererwten die je zelf geweekt hebt. Het enige dat je daarvoor […]

Mexicaanse rijstsalade met bonen

Mexicaanse rijstsalade met bonen

Mexicaanse rijstsalade met bonen, een kleurrijke zomerse salade. Lekker bij de barbecue, picknick of om restjes rijst mee op te maken. Met couscous, bulgur of quinoa kun je heerlijke salades maken. Maar met rijst kun je dat ook. Met een paar ingrediënten tover je een restje rijst om in deze heerlijke […]

Vegan linzencurry met zoete aardappel

Vegan linzencurry met zoete aardappel

Vegan linzencurry met zoete aardappel, een lekker recept voor doordeweekse dagen. Niets is makkelijker dan het maken van een curry. Een gerecht bomvol specerijen en eiwitrijke linzen. Serveer deze romige curry met rijst, naan en een frisse pickle van rode ui mag natuurlijk niet ontbreken.

Griekse salade met pitachips

Griekse salade met pitachips

Griekse salade met pitachips een 2.0 versie van een traditionele Griekse boerensalade. Je kunt er een grote hoeveelheid van maken en daarom is deze zomerse salade erg lekker bij de barbecue of ook geschikt als maaltijdsalade. Het is ook een ideaal gerecht om restjes uit je groentelade op te maken.

Olie met peterselie en knoflook

Olie met peterselie en knoflook

Olie met peterselie en knoflook, oftewel Aceite de Ajo y Perejil. Een smaakvolle en aromatische olie die veel gebruikt wordt in de mediterrane keuken. Je kunt deze olie op verschillende manieren gebruiken. Ik ontdekte deze heerlijke smaakmaker tijdens een vakantie naar Ibiza. Daar werd deze olie standaard bij elke maaltijd […]

Zoete aardappelfriet

Zoete aardappelfriet

Zoete aardappelfriet, een van mijn favorieten! Maar hoe maak je nu de lekkerste frietjes van zoete aardappel? Nou, eigenlijk is het heel eenvoudig. Ik heb heel wat uitgeprobeerd, maar op deze manier vind ik ze het lekkerst. Net zo knapperig als een ‘gewone’ aardappel zullen ze niet helemaal worden, maar […]