Eetspiratie » Tacosalade
Mexicaanse tacosalade

Tacosalade

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Tacosalade, de smaken van een taco maar dan in de vorm van een salade. Geen zin om uitgebreid te koken? Deze salade is je redder in nood! Simpele ingrediënten, hoeveelheden maken niet zoveel uit en het staat snel op tafel. Omdat het zo’n eenvoudig recept is valt het bij veel mensen goed in de smaak.

In dit recept gebruik ik een Mexicaanse kruidenmix die ik zelf heb samengesteld met kruiden en specerijen uit mijn voorraadkast. Heb je deze mix niet op voorraad? In de supermarkt verkopen ze zakjes met tacokruiden, deze zijn altijd handig om in huis te hebben.


Deegschraper Hendi - RVS - 150 x 110mm - Deegsteker

Deegschraper Hendi – RVS – 150 x 110mm – Deegsteker

Een deegschraper is niet alleen handig bij bakrecepten, maar ook om grote hoeveelheden gesneden groenten in één keer op te scheppen.

Makkelijk recept voor tacosalade

Deze salade is heel makkelijk te maken. Je neemt een diep bord of een mooie bowl en hierin leg je sla, komkommer, tomaatjes en rode ui. Hierop komt een mengsel van (kip)gehakt of plantaardig gehakt, ui en paprika. Dit mengsel breng je op smaak met tacokruiden. Terwijl het gehakt bakt snijd je alle verse groenten. Het gehaktmengsel leg je als topping bovenop de salade. Verkruimel er tortillachips overheen en eventueel geraspte kaas als je dat lekker vindt. Een beetje pittige salsa of guacamole erbij is een aanrader.

Tacosalade

Tacosalade

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 2 stemmen
Categorie: Lunch, HoofdgerechtKeuken: FusionNiveau: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

30

minuten

Een simpele salade met gehakt, tacokruiden en lekkere toppings. Staat snel op tafel, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is makkelijk aan te passen naar een vegan variant door het gehakt te ‘swappen’ voor fijne sojastukjes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 1 krop ijsbergsla in reepjes gesneden

  • 1 rode ui in halve maantjes

  • 10 cherrytomaatjes, in stukjes gesneden

  • 2-3 eetlepels tacokruiden

  • 500 gram (kip)gehakt

  • halve komkommer, in blokjes gesneden

  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden

  • 1 eetlepel olie

  • tortillachips/geraspte kaas (optioneel)

  • salsa of guacamole

BEREIDING

  • Snijd 1 krop ijsbergsla in dunne repen, de halve komkommer in blokjes en 10 cherry tomaatjes in stukjes. De ui snijd je in halve maantjes en 1 rode paprika in blokjes. Zet de groenten apart tot gebruik.
  • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur 500 gram kipgehakt bruin en gaar. Voeg dan 2 tot 3 eetlepels tacokruiden, de gesneden paprika en de helft van de ui toe. Bak deze kort mee tot de paprika een beetje zacht is geworden.
  • Verdeel de gesneden ijsbergsla, blokjes komkommer, tomaatjes en ui over diepe borden. Schep het gehaktmengsel erop. Garneer met verkruimelde tortillachips en eventueel geraspte kaas.
  • Serveer er pittige salsa of guacamole bij.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!