Eetspiratie » Snelle makreelsalade met mayo citroendressing
makreelsalade

Snelle makreelsalade met mayo citroendressing

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Snelle makreelsalade met mayo citroendressing, een heerlijke en makkelijke frisse salade die binnen 15 minuten op tafel staat. Met een blikje vis, in dit geval makreel kun je allerlei recepten maken. Met een paar groenten uit je groentenlade, mayonaise en citroensap maak je binnen no time deze salade.

Mijn moeder maakte vroeger op woensdag altijd een vissalade voor op brood. Vaak maakte ze het met makreel of tonijn. Een lekkere salade op basis van mayonaise, ui en augurk. Ik maakte een soortgelijke salade maar dan met artisjokken, ook heerlijk voor op brood of toast.

Makreelsalade

Deze salade is gebaseerd op die van mijn moeder maar dan gemaakt met groenten. Ik ben gek op sla, rode ui, komkommer en augurk en citroen. Dus ik maakte er een groene salade van. Deze is heerlijk als lunch of lichte avondmaaltijd. Wil je er een maaltijdsalade van maken voeg dan bonen toe. Witte bonen, canellini bonen of lima bonen passen prima bij deze salade en voegen extra eiwitten toe. Blokjes avocado zijn ook een lekkere toevoeging. Een stuk knapperig brood is er ook heerlijk bij.


Een slacentrifuge waar je duizelig van wordt
OXO - Slacentrifuge

OXO – Slacentrifuge

Met een handige drukknop om de centrifuge te laten draaien!

Een onmisbaar item bij het maken van een salade is een slacentrifuge. Het is belangrijk om sla altijd goed te wassen. De beste manier om sla te ‘drogen’ is met behulp van een slacentrifuge. Deze kun je niet alleen gebruiken voor sla maar ook voor kool, spinazie en andere groene bladgroenten.

Snelle makreelsalade met mayo citroendressing

Snelle makreelsalade met mayo citroendressing

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Categorie: Lunch, HoofdgerechtKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

2

porties
Bereiding

15

minuten
Totale tijd

15

minuten

Een snelle en makkelijke salade met makreel die binnen 15 minuten op tafel staat.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 150 gram gemengde sla

  • 1 blikje makreel in olie

  • 1 rode ui, in halve maantjes gesneden

  • 2 augurken, in plakjes gesneden

  • 1 eetlepel kappertjes

  • halve komkommer, in blokjes gesneden

  • 6 cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 1 eetlepel verse dille

  • 1 eetlepel mayonaise

  • halve biologische citroen (sap en rasp)

  • zout en peper

BEREIDING

  • Was 150 gram sla en draai deze droog in een slacentrifuge. Verdeel de sla over twee borden.
  • Snijd de rode ui in halve maantjes, de halve komkommer in blokjes, halveer 6 cherrytomaatjes en snijd 2 augurken in plakjes. Verdeel de groenten over de sla.
  • Laat de makreel uitlekken en verdeel deze over de groenten.
  • Maak een dressing van 1 eetlepel mayonaise, het sap en rasp van een halve citroen, zout en peper. Drizzle dit over de salade. Garneer de salade met een paar plukjes verse dille en versgemalen zwarte peper.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!