Snelle makreelsalade met mayo citroendressing, een heerlijke en makkelijke frisse salade die binnen 15 minuten op tafel staat. Met een blikje vis, in dit geval makreel kun je allerlei recepten maken. Met een paar groenten uit je groentenlade, mayonaise en citroensap maak je binnen no time deze salade.
Mijn moeder maakte vroeger op woensdag altijd een vissalade voor op brood. Vaak maakte ze het met makreel of tonijn. Een lekkere salade op basis van mayonaise, ui en augurk. Ik maakte een soortgelijke salade maar dan met artisjokken, ook heerlijk voor op brood of toast.
Makreelsalade
Deze salade is gebaseerd op die van mijn moeder maar dan gemaakt met groenten. Ik ben gek op sla, rode ui, komkommer en augurk en citroen. Dus ik maakte er een groene salade van. Deze is heerlijk als lunch of lichte avondmaaltijd. Wil je er een maaltijdsalade van maken voeg dan bonen toe. Witte bonen, canellini bonen of lima bonen passen prima bij deze salade en voegen extra eiwitten toe. Blokjes avocado zijn ook een lekkere toevoeging. Een stuk knapperig brood is er ook heerlijk bij.

Een onmisbaar item bij het maken van een salade is een slacentrifuge. Het is belangrijk om sla altijd goed te wassen. De beste manier om sla te ‘drogen’ is met behulp van een slacentrifuge. Deze kun je niet alleen gebruiken voor sla maar ook voor kool, spinazie en andere groene bladgroenten.