Deze snelle (lunch) salade met kip eet ik regelmatig. Een salade is (naast soep) mijn favoriete lunch. Een stukje gekruide kip erbij maakt het nog lekkerder. Ik heb altijd een potje met zelfgemaakte kipkruiden op voorraad zodat ik deze salade heel snel op tafel kan zetten. Met mijn handige tips bak je ook heel eenvoudig een heerlijke sappig stukje kipfilet.
Doordat ik vanuit huis werk, heb ik de mogelijkheid om tussen de middag de keuken in te duiken om mijn lunch te maken. De kip voor deze salade kun je ook makkelijk ‘preppen’. Je kunt aan het begin van de week de kip bakken en bewaren in de koelkast. Op deze manier is het een paar dagen houdbaar. Koud smaakt de kip ook prima. Het is daardoor ook een prima lunch om mee te nemen naar je werk.
Ik gebruik in dit recept mijn eigen kipkruiden. Lees hier het recept. Als je een goedgevulde kruidenlade hebt kun je deze mix heel makkelijk zelf maken. De mixen uit de supermarkt zijn vaak erg zout en als je je eigen kruidenmix samenstelt kun je ook bepalen hoeveel zout erin gaat.
Snelle (lunch) salade met kip
Kipfilet bakken is heel eenvoudig. Met een paar kleine tips bak je een lekkere sappige kipfilet. Als eerste knip je alle ‘flubbertjes’ van de filet af. Daarna neem je een vel bakpapier en leg je de filets op één helft. Bestrooi de filets met (kip)kruiden en sla de andere helft van het vel over de kip. Vervolgens sla je de kip gelijkmatig plat met een deegroller en een steelpannetje. Hierdoor wordt de filet iets platter en dunner en gaart hij snel en gelijkmatig. Herhaal dit ook aan de andere kant zodat beide kanten goed gekruid zijn. Bak de kipfilets in olie of boter bruin en gaar aan beide zijden. Haal ze uit de pan en laat ze een paar minuten rusten en snijd ze daarna in dunne reepjes.