Eetspiratie » Snelle (lunch) salade met kip
Snelle (lunch) salade met kip

Snelle (lunch) salade met kip

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Deze snelle (lunch) salade met kip eet ik regelmatig. Een salade is (naast soep) mijn favoriete lunch. Een stukje gekruide kip erbij maakt het nog lekkerder. Ik heb altijd een potje met zelfgemaakte kipkruiden op voorraad zodat ik deze salade heel snel op tafel kan zetten. Met mijn handige tips bak je ook heel eenvoudig een heerlijke sappig stukje kipfilet.

Doordat ik vanuit huis werk, heb ik de mogelijkheid om tussen de middag de keuken in te duiken om mijn lunch te maken. De kip voor deze salade kun je ook makkelijk ‘preppen’. Je kunt aan het begin van de week de kip bakken en bewaren in de koelkast. Op deze manier is het een paar dagen houdbaar. Koud smaakt de kip ook prima. Het is daardoor ook een prima lunch om mee te nemen naar je werk.

Ik gebruik in dit recept mijn eigen kipkruiden. Lees hier het recept. Als je een goedgevulde kruidenlade hebt kun je deze mix heel makkelijk zelf maken. De mixen uit de supermarkt zijn vaak erg zout en als je je eigen kruidenmix samenstelt kun je ook bepalen hoeveel zout erin gaat.


Tokyo Design Studio - Nippon White - Goude Rand Kom 21x6.3cm 1100ml

Tokyo Design Studio – Nippon White – Goude Rand Kom 21×6.3cm 1100ml

Serveer stijlvol met de Tokyo Design Studio Nippon White kom – 21×6.3 cm, 1100 ml. Perfect voor soto of salade, met wit sterdesign en elegante gouden rand.

Snelle (lunch) salade met kip

Kipfilet bakken is heel eenvoudig. Met een paar kleine tips bak je een lekkere sappige kipfilet. Als eerste knip je alle ‘flubbertjes’ van de filet af. Daarna neem je een vel bakpapier en leg je de filets op één helft. Bestrooi de filets met (kip)kruiden en sla de andere helft van het vel over de kip. Vervolgens sla je de kip gelijkmatig plat met een deegroller en een steelpannetje. Hierdoor wordt de filet iets platter en dunner en gaart hij snel en gelijkmatig. Herhaal dit ook aan de andere kant zodat beide kanten goed gekruid zijn. Bak de kipfilets in olie of boter bruin en gaar aan beide zijden. Haal ze uit de pan en laat ze een paar minuten rusten en snijd ze daarna in dunne reepjes.

Snelle (lunch) salade met kip

Snelle (lunch) salade met kip

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.3 van 12 stemmen
Categorie: LunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

2

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Totale tijd

30

minuten

Zet binnen no time een lekkere snelle salade met kip op tafel. Breng de kip op smaak met kipkruiden en bak de kip mooi bruin en gaar met mijn handige kooktips. Een koolhydraatarme eiwitrijke salade met groenten en een topping van geitenkaas.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 2 kipfilets, heel

  • 4 theelepels (zelfgemaakte) kipkruiden

  • 1 rode ui, in halve maantjes gesneden

  • 1 zak gemengde sla (150 gram)

  • halve komkommer, in blokjes gesneden

  • 6-8 cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 1 rode puntpaprika, in stukjes gesneden

  • 2 schijfjes geitenkaas, verkruimeld

  • 1 eetlepel gemengde zaden en pitten

  • 2 eetlepels olijfolie

  • zout en peper naar smaak

BEREIDING

  • Maak de 2 kipfilets schoon door alle flubbertjes die er niet aan horen eraf te knippen. Leg de kipfilets tussen een vel bakpapier en bestrooi ze met één theelepel van de kipkruiden per kant. Sla ze met een deegroller of de achterkant van een steelpannetje aan beide kanten een beetje plat. Zo garen ze sneller en gelijkmatiger.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets aan beide kanten bruin en gaar. Snijd ondertussen de paprika in blokjes en leg deze even apart. De paprika bak je straks even kort aan in dezelfde pan.
  • Snijd de rode ui in halve maantjes, de halve komkommer in blokjes en halveer 6 tot 8 cherrytomaatjes.
  • Doe 150 gram gemengde sla in twee kommen of diepe borden en verdeel de gesneden ui, blokjes komkommer en de gesneden tomaatjes erover. Besprenkel met een halve eetlepel olijfolie per bord en breng op smaak met een snufje zout en peper. Meng de salade met je handen door elkaar.
  • Haal de kipfilet uit de pan en doe de paprikablokjes erin. Bak deze op hoog vuur tot ze een beetje zacht en mooi glanzend zijn. Snijd de kip ondertussen in repen en schik de deze op de salade.Snelle lunchsalade met kip
  • Schep de warme paprika over de salade, verkruimel er per bord een schijfje geitenkaas overheen en garneer met de zaden en pitten. Als laatste druppel je nog een klein beetje olijfolie op de kip en bestrooi je deze nog met een klein snufje vers gemalen zwarte peper.Snelle (lunch) salade met kip

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!