Eetspiratie » Salade met vis en Thaise zoete dressing
Salade met vis en Thaise zoete dressing

Salade met vis en Thaise zoete dressing

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Salade met vis en Thaise zoete dressing. Regelmatig maak ik in het weekend een grote salade om restjes uit de groentelade op te maken. Het enige wat ik nodig heb, zijn kleurrijke knapperige groenten en een superlekkere dressing. Ook had ik nog en stukje vis liggen die perfect bij deze salade paste. Het bleek een heerlijke frisse combinatie te zijn. Deze salade is een blijvertje.

Voor deze salade heb ik een stukje witte vis gebruikt. In principe kun je elke stevige witte vis gebruiken die je lekker vindt. De vis hoeft niet perse heel te blijven voor deze salade. Het is ook lekker om stukjes vis er een beetje over te verdelen. Als je vis uit de diepvries gebruikt, laat deze dan eerst ontdooien en dep hem voor het bakken heel goed droog met keukenpapier.

Salade met vis en Thaise zoete dressing

De basis voor deze salade is sla, babyspinazie of een combinatie daarvan. Neem een grote schaal en begin met een flinke laag sla en verdeel daarop laagjes van de gesneden groenten die je lekker vindt. Groenten zoals radijs, reepjes wortel en komkommer, ringetjes bosui en rode ui passen hier prima bij. Besprenkel dit lichtjes met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Meng het goed door elkaar. De vis komt er later bovenop samen met de dressing.


Een fijne schaal voor grote salades
UBITE bio-based saladeschaal / serveerschaal XL 

UBITE bio-based saladeschaal / serveerschaal XL 

Duurzaam – 27cm – gemaakt van 100% hernieuwbare plantaardige bronnen.

Salade met vis en Thaise zoete dressing

Salade met vis en Thaise zoete dressing

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.3 van 4 stemmen
Categorie: Lunch, HoofdgerechtKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

35

minuten

Maak van je groenterestjes een heerlijke salade. Combineer dit met een lekkere dressing en bijvoorbeeld een stukje vis, kip of tofu en je hebt binnen no-time een gezonde en kleurrijke maaltijd op tafel staan.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 4 stukken witte vis

  • 10 cherrytomaatjes

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 2 theelepels Thaise vissaus

  • 1 theelepel Dijon mosterd

  • 1 teentje knoflook

  • 1 eetlepel honing

  • halve theelepel vers gemalen zwarte peper

  • 1 eetlepel boter

  • 250 gram sla of babyspinazie

  • halve komkommer

  • 1 bosuitje

  • 1 wortel

BEREIDING

  • Snijd 10 cherrytomaatjes in kleine stukjes en rasp de teen knoflook. Doe dit samen met 2 eetlepels olijfolie, een halve theelepel zwarte peper, 1 eetlepel honing, 2 theelepels Thaise vissaus en 1 theelepel Dijon mosterd in een kom en roer het tot een dressing.
  • Doe 250 gram sla of babyspinazie in een grote kom en bestrooi dit met zout en peper. Snijd de halve komkommer en de wortel julienne, en de bosui in ringetjes. Meng de gesneden groenten erdoor.
  • Verwarm een eetlepel boter in een grote koekenpan en de vis droog met keukenpapier. Bak de vis aan beide kanten bruin.
  • Als de vis bruin is, doe je een eetlepel van de dressing over de vis in de pan. Verwarm dit kort.
  • Verdeel de salade over een groot bord en leg de gebakken vis op de salade. Verdeel de dressing over de salade. Garneer met ringetjes bosui.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!