Eetspiratie » Pasta met rucolapesto
Pasta met rucolapesto

Pasta met rucolapesto

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Pasta met rucolapesto, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd (en zin) hebt om te koken. De pesto voor bij de pasta maak je heel eenvoudig zelf, dit is binnen 5 minuten gepiept. Voor dit gerecht heb je ook niet heel veel ingrediënten nodig. Een handig en lekker recept om in je kookrepertoire te hebben.

Voor dit recept kun je in principe elke pestosoort gebruiken. Een potje pesto uit de supermarkt werkt prima. Maar een zelfgemaakte pesto van basilicum, kemangi of rucola is nog veel lekkerder. Voor deze pasta gebruikte ik mijn rucolapesto. Dit kun je heel makkelijk zelf maken en ook goed ‘mealpreppen’. Als je de pesto al klaar hebt dan hoef je alleen nog maar pasta te koken. Het eten staat dan heel snel op tafel.

Pasta met zelfgemaakte pesto


Onmisbaar voor dit recept
JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

Hak moeiteloos alles van groenten tot ijs met de JAP Multi Chop Hakmolen – 400W kracht, 1.2L glazen kom en zesbladig titanium mes. Veilig, veelzijdig en vaatwasserbestendig voor ultiem gebruiksgemak!

Met dit gerecht kun je alle kanten op. Je maakt als eerste de rucolapesto. Kies vervolgens je favoriete pastasoort. Volkorenpasta of spaghetti is lekker stevig en smaakt ook een beetje nootachtig wat ook weer heerlijk is in combinatie met de pesto. Wat betreft het vlees, braadworstjes of saucijzen zijn hier erg lekker bij. Je kunt deze op verschillende manieren bij dit gerecht serveren. Je kunt ze bakken of grillen en ernaast serveren. Of je snijdt de worstjes open, haalt het vlees eruit en maakt er ‘plukjes’ van. Bak deze een beetje crispy in een droge koekenpan en meng ze op het laatst door de pasta. Het geeft de pasta een lekkere bite.

Pasta met rucolapesto

Pasta met rucolapesto

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 3 stemmen
Niveau: makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

25

minuten

Maak binnen een half uurtje een lekkere pasta met zelfgemaakte rucolapesto. Serveer met gebakken worstjes of saucijzen, extra Parmezaanse kaas en garneer royaal met versgemalen zwarte peper.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 4-5 braadworstjes

  • 350 gram volkorenpasta

  • 2 eetlepels geschaafde Parmezaanse kaas

  • 1 handje rucola

  • zout en peper

  • voor de pesto
  • 85-100 gram rucola

  • 30 gram pijnboompitten

  • 50 milliliter olijfolie

  • 2 tenen knoflook

  • 50 gram Parmezaanse kaas

  • halve theelepel zout

  • kneepje citroensap

BEREIDING

  • Begin met het maken van de pesto. Rooster 30 gram pijnboompitten in een droge koekenpan. Verkruimel 50 gram Parmezaanse kaas in een hakmolentje. Voeg hieraan 85 tot 100 gram rucola, 50 milliliter olijfolie, een halve theelepel zout, 2 tenen knoflook en de geroosterde pijnboompitten toe. Blend dit tot een pesto. Voeg indien nodig extra olijfolie toe en breng op smaak met citroensap. Zet de pesto apart tot gebruik.
  • Grill of bak 4 tot 5 worstjes of snijd ze open en haal het vlees eruit. Bak ze rondom bruin of bak de stukjes krokant.
  • Kook ruim water met een flinke snuf zout en gaar 350 gram pasta zoals aangegeven op de verpakking. Schep een kopje kookwater uit de pan en bewaar dit voor later.
  • Giet de pasta af en doe deze direct terug in de pan. Schep de pesto door de warme pasta en schenk een beetje van het achtergehouden kookwater erbij. Doe er een handje verse rucola bij en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de worstjes ernaast of meng de stukjes worst door de pasta. Doe de pasta op de borden en schaaf er Parmezaanse kaas overheen. Garneer royaal met versgemalen zwarte peper.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!