Pasta met rucolapesto, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd (en zin) hebt om te koken. De pesto voor bij de pasta maak je heel eenvoudig zelf, dit is binnen 5 minuten gepiept. Voor dit gerecht heb je ook niet heel veel ingrediënten nodig. Een handig en lekker recept om in je kookrepertoire te hebben.
Voor dit recept kun je in principe elke pestosoort gebruiken. Een potje pesto uit de supermarkt werkt prima. Maar een zelfgemaakte pesto van basilicum, kemangi of rucola is nog veel lekkerder. Voor deze pasta gebruikte ik mijn rucolapesto. Dit kun je heel makkelijk zelf maken en ook goed ‘mealpreppen’. Als je de pesto al klaar hebt dan hoef je alleen nog maar pasta te koken. Het eten staat dan heel snel op tafel.
Pasta met zelfgemaakte pesto

Met dit gerecht kun je alle kanten op. Je maakt als eerste de rucolapesto. Kies vervolgens je favoriete pastasoort. Volkorenpasta of spaghetti is lekker stevig en smaakt ook een beetje nootachtig wat ook weer heerlijk is in combinatie met de pesto. Wat betreft het vlees, braadworstjes of saucijzen zijn hier erg lekker bij. Je kunt deze op verschillende manieren bij dit gerecht serveren. Je kunt ze bakken of grillen en ernaast serveren. Of je snijdt de worstjes open, haalt het vlees eruit en maakt er ‘plukjes’ van. Bak deze een beetje crispy in een droge koekenpan en meng ze op het laatst door de pasta. Het geeft de pasta een lekkere bite.