Eetspiratie » Kwee kering kastengel, kaaskoekjes uit het Toko Lo Indisch bakboek
Kwee kering kastengel

Kwee kering kastengel, kaaskoekjes uit het Toko Lo Indisch bakboek

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Kwee kering kastengel, kaaskoekjes uit het Toko Lo Indisch bakboek. Kastengel is een verbastering van het Nederlandse woord kaasstengel. Ze worden veel gegeten tijdens speciale gelegenheden of de familie brengt ze mee tijdens een bezoek. Aangezien bakken niet mijn specialiteit is – maar wel die van Lola – wilde ik graag haar recept voor deze koekjes uitproberen.

Ik ken Lola al een tijdje en toen ze vertelde dat ze een boek ging uitbrengen, was ik meteen enthousiast. Een boek vol met Indische zoetigheden was er nog niet. Daarnaast deelt ze recepten voor hartige snacks, haar geheime (familie) recepten en mooie verhalen. Ik heb regelmatig van haar baksels mogen proeven. Deze kun je eenvoudig kunt bestellen via haar website: Toko Lo. Af en toe koop ik een lekker pakket voor een jarige, Valentijnsdag of gewoon zomaar om iemand te verassen. Dit soort cadeautjes vallen altijd goed in de smaak!


Toko Lo - Indisch bakboek

Toko Lo – Indisch bakboek

Toko Lo – Indisch Bakboek: Lola van Ruler neemt je mee op een reis door de Indische keuken, met een mix van recepten voor zoet en hartig gebak. Van spekkoek tot sponscake en pangsit tot pastei, dit boek combineert de rijke geschiedenis van Nederlands-Indië met moderne invloeden, en brengt de Indische roots van Lola en de 350.000 Indische Nederlanders tot leven.

Kwee kering kastengel, kaaskoekjes uit het Toko Lo Indisch bakboek – Lola van Ruler

Het boek is echt een mooie aanvulling op je kookboekencollectie. Als je gek bent op de Indische keuken én van bakken houdt dan zit je wel goed met dit boek. Naast zoetigheden zoals spekkoekcake, klapperkoekjes en gateau African staan er ook recepten in voor hartige snacks. Indische aardappelkroketjes, martabak telor, loempia Lo en heerlijke zalmballetjes. Eerder deelde ik ook al een recept van haar namelijk: semoor labu (gestoofde pompoen).

De foto’s in het boek zien er zo lekker uit dat je meteen zin krijgt om de keuken in te duiken. En het is allemaal zo beschreven dat het iedereen het kan. Ik had met aanwijzingen van familieleden al eerder een poging gedaan om deze koekjes te bakken. Maar aangezien Indische tantes nooit hoeveelheden delen, was mijn poging compleet mislukt. Daarom ben ik blij met het recept van Lola. De kaaskoekjes zijn namelijk prima gelukt met behulp van dit boek.

Keukenbenodigdheden:

  • zeef
  • deegroller
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • bakkwast

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Kwee kering kastengel Toko Lo Indisch bakboek
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Kwee kering kastengel, kaaskoekjes uit het Toko Lo Indisch bakboek - Lola van Ruler

Kwee kering kastengel, kaaskoekjes uit het Toko Lo Indisch bakboek – Lola van Ruler

Recept van Simone | Eetspiratie
4.7 van 6 stemmen
Categorie: Snack, BorrelhapjeKeuken: IndischNiveau: Gemiddeld
Porties

35

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

0

minuten
Rusttijd

15

minuten
Baktijd

20

minuten
Totale tijd

50

minuten

Kwee kering kastengel, brosse hartige kaaskoekjes uit de Indische keuken. Een lekkere snack voor feestelijke gelegenheden.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 5 eidooiers (losgeklopt)

  • 5 gram komijnpoeder

  • 5 gram kurkumapoeder

  • 5 gram gemalen witte peper

  • 185 gram gezouten boter in blokjes

  • 300 gram oude kaas (geraspt)

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd) + extra om te bestuiven

BEREIDING

  • Kneed met je vingertoppen driekwart van de eidooiers, 5 gram komijnpoeder, 5 gram kurkuma en 5 gram witte peper door de boter. Voeg de helft (150 gram) van de geraspte kaas en het zelfrijzend bakmeel toe. Kneed met de hand tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1,5 centimeter dik. Rol het deeg om de deegroller en rol het weer uit op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Bestrijk het deeg met de resterende eidooier. Bak de koek 15 minuten. Neem de bakplaat uit de oven en snijd de koek in kleine koekjes van 5 bij 2 centimeter en bestrooi met de resterende 150 gram kaas. Bak de koekjes in 5 minuten verder gaar.
  • Neem de bakplaat uit de oven en laat de koekjes minimaal 15 minuten afkoelen en uitharden.

AANTEKENINGEN

  • Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Overamstel uitgevers heeft mij een recensie exemplaar van dit boek toegestuurd.