Eetspiratie » Hoofdgerecht » Pagina 28

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten voor elke avond: van Indische en Indonesische recepten tot smaakvolle vegetarische en vegan opties, slowcooker- en multicookermaaltijden, ovenschotels en voedzame salades – met een persoonlijke en eigentijdse twist.

Pasta met garnalen

Volkoren pasta met garnalen

Volkoren pasta met garnalen, een gerecht dat binnen no time op tafel staat. Snelle en simpele gerechten zijn een must om in je kookrepertoire te hebben. Pastagerechten zijn altijd lekker, vullend en vallen meestal goed in de smaak. Je hebt niet veel ingrediënten nodig voor dit recept. Handig voor een […]

Soto ajam

Soto ayam – Indonesische kippensoep

Soto ayam (Indonesische kippensoep). Dat ik gek ben op soep dat weten jullie inmiddels wel. Eén van de meest bekende soepen uit de Indonesische keuken is soto ayam. Er gaat niks boven een kom dampende hete soto. Daarnaast serveer je allerlei lekkere bijgerechtjes in kleine schaaltjes. Ik voeg er graag […]

Vis met een krokant korstje

Vis met een krokant korstje

Vis met een krokant korstje, hoe maak je dat? Het lijkt zo eenvoudig, vis paneren en bakken. Voordat dit mij lukte heb ik heel wat manieren uitgeprobeerd. Het is bij mij regelmatig mislukt. Uiteindelijk na een hoop testen heb ik een manier gevonden waarop het wel werkt. Ik leg het […]

Rendang van rundvlees

Rendang van rundvlees uit de slowcooker

Rendang van rundvlees wie kent het niet? Als je aan de Indonesische keuken denkt is dit misschien wel het eerste gerecht wat in je opkomt. Dit gerecht is heel belangrijk in de Indische en Indonesische keuken. Er zijn verschillende manieren om rendang te bereiden. Ik heb een slowcooker en dat […]

Sambal kip (ajam rica rica)

Sambal kip (ajam rica rica)

Sambal kip (ajam rica rica), een gerecht voor mensen die (net zoals ik) van pittig eten houden. Van deze hete kip springen de tranen je in de ogen. Niet omdat je er verdrietig van wordt. Integendeel! Het is wel aan te raden een zakdoekje bij de hand houden. Voor mij […]

Gado gado

Gado Gado

Gado gado een salade uit de Indonesische keuken met groenten met pindasaus. Een heerlijk gerecht waar ik goede herinneringen aan heb. Het doet mij denken aan de warme zomers toen ik nog thuis woonde. Op de heetste zomerse dagen maakte mijn moeder een bord vol groenten, rijst (soms met een […]

Honing soja kip

Honing soja kip

Honing soja kip, een heerlijk gerecht met zoete en zoute smaken. Dit kipgerecht kun je perfect bereiden in de slowcooker. De kip wordt mals en zacht en de smaken kunnen er goed intrekken. Serveer deze zoetige kip op een knapperig broodje, in een wrap, met frietjes en een salade of […]

Pulled pork bbq

Pulled pork bbq uit de slowcooker

Pulled pork bbq uit de slowcooker is een vleesgerecht dat uren heeft gegaard. Je brengt het vlees op smaak met een dry rub, laat het low and slow garen en trekt het daarna met twee vorken uit elkaar. Deze dunne reepjes vlees serveer je meestal op een broodje met een […]

Kalkoen uit de slowcooker

Thaise kalkoen uit de slowcooker

Thaise kalkoen uit de slowcooker. Als je voor het eerst je slowcooker gaat gebruiken dan is dit een heel lekker en simpel gerecht om mee te beginnen. Je kunt dit gerecht maken met kalkoen of kip en dit hoeft ook niet zo lang in de slowcooker. Een uurtje of 3 […]

Basis tomatensaus voor pasta

Basis tomatensaus voor pasta

Basis tomatensaus voor pasta, hoe maak je dat? Je hoeft helemaal geen kant en klare tomatensaus te kopen. Je maakt deze heel eenvoudig zelf met verse ingrediënten en de lekkerste gepureerde tomaten die je kunt vinden. Dit recept is een basis, dus ben creatief en maak deze saus naar je […]

Hasselback aardappel

Aardappel uit de oven (Hasselback aardappel)

Aardappel uit de oven (Hasselback aardappel). Gebakken aardappels, wie is er niet gek op? Deze Zweedse Hasselback aardappel is een plaatje. Op je bord ziet het er spectaculair uit en het is ook nog eens erg lekker. Deze chique aardappel doet het altijd goed tijdens een etentje, maar kan ook […]

Visburger

Visburger

Visburger, iets wat je zelf heel eenvoudig kunt maken. Vaak koop je een visburger kant en klaar in bevroren toestand. Dat is makkelijk en je hoeft ze alleen nog maar te bakken. Deze visburger is makkelijk te maken. Eerder vond ik dit altijd een gedoe omdat ik voor dit soort […]

Wrap met Oosterse vulling

Aziatische wrap met kip

Aziatische wrap met kip, een handig gerecht voor drukke doordeweekse dagen. Als ik aan een snel gerecht denk dan kom ik vaak uit bij tortilla wraps. Hier kun je namelijk heel goed je creativiteit op los laten. Het is ook een ideaal gerecht om je restjes mee op te maken. […]

Griekse salade

Griekse salade

Griekse salade, een salade die ik elke dag wel zou kunnen eten. Deze versie is niet helemaal ’traditioneel’, ik heb er een paar extra ingrediënten aan toegevoegd. Als ik een salade maak, kijk ik vaak of ik nog iets in huis heb wat op moet. Een salade is ideaal om […]