Eetspiratie » Hoofdgerecht » Pagina 22

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten voor elke avond: van Indische en Indonesische recepten tot smaakvolle vegetarische en vegan opties, slowcooker- en multicookermaaltijden, ovenschotels en voedzame salades – met een persoonlijke en eigentijdse twist.

Ketjap bami

Ketjap bami

Ketjap bami, bami goreng, Surinaamse bami of Javaanse bami, het is allemaal lekker. Deze ketjap bami is wat ik vroeger thuis het meest at. Ik was (en ben nog steeds) meer team nasi goreng maar een keer wat afwisseling is ook niet verkeerd. Dit gerecht is heel simpel te maken […]

Oosterse pulled chicken salade

Oosterse pulled chicken salade

Oosterse pulled chicken salade, malse kip uit de slowcooker met Thaise smaken. Pulled chicken kun je voor veel verschillende gerechten gebruiken. Het is lekker op of in een broodje, een wrap maar ook een goede aanvulling op een salade. De kip voor deze lekker kipsalade bereid ik in de slowcooker. […]

De lekkerste plantaardige burger - de linzenburger

De lekkerste plantaardige burger – de linzenburger

Linzenburger, een lekkere stevige plantaardige burger die heerlijk is op een broodje. Linzen hebben een beetje een oubollig imago. Als ik vroeger aan linzen dacht dan zag ik de mevrouw uit onze lokale natuurvoedingswinkel voor me. Een hele aardige, lieve mevrouw met een hoge grijze knot en sandalen aan. Tegenwoordig […]

Sambal goreng kentang kering

Sambal goreng kentang kering

Sambal goreng kentang kering, pittige krokant gebakken (aardappel)frietjes. Vroeger aten wij altijd op vrijdag friet. Mijn moeder maakte de friet altijd vers. Ze sneed ze met de hand, bakte ze voor en net voor het eten bakte ze de friet nog lekker bruin en krokant. Dat waren de lekkerste frietjes […]

Indische rijsttafel maken

Indische gerechten voor een rijsttafel

Indische gerechten voor een rijsttafel. Je kent de term Indische rijsttafel vast wel. Een rijsttafel is een tafel vol met heerlijke Indische/Indonesische gerechten waaronder rijst. Maar waar bestaat zo’n heerlijke tafel nu eigenlijk uit? Er zijn zoveel verschillende soorten gerechten dat je soms niet weet waar je moet beginnen. Wil […]

Pastei tutup (Indische pastei)

Pastei tutup (Indische pastei)

Pastei tutup (Indische pastei). Tutup mulut (mondje dicht) dat riep mijn moeder vroeger regelmatig tegen mij! Pastei tutup is een ovenschotel die afgedekt (gesloten) is, dus dicht (tutup). Deze schotel heeft iets weg heeft van een Sheperds pie. Er zitten hele eenvoudige ingrediënten in waarbij je je misschien afvraagt, is […]

Sambal goreng tahoe

Sambal goreng tahoe

Sambal goreng tahoe, een Indonesisch gerecht van gebakken blokjes tahoe in een pittige sambalsaus. Tahoe, ook wel bekend als tofu wordt in de Indonesische keuken veel gebruikt. Dit recept is eenvoudig en staat snel op tafel. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Serveer met rijst en groenten en een frisse […]

Sate ajam ketjap

Sate ajam ketjap

Saté ajam ketjap, malse kip op een stokje geserveerd met een lekkere ketjapsaus. Bij saté hoef je natuurlijk niet altijd ‘satésaus’ te serveren. Bijvoorbeeld bij saté kambing (geitenvlees) wordt traditioneel ketjapsaus geserveerd. Maar het het kan ook allebei natuurlijk! Marineer je sateetjes en serveer er verschillende sauzen bij, zo kan […]

Pittige kool met kipgehaktballetjes

Pittige kool met kipgehaktballetjes

Pittige kool met kipgehaktballetjes, een gerecht dat mijn moeder vroeger altijd maakte. Mijn moeder kan van iets simpels iets heel lekkers maken. Zo toverde ze spitskool om in iets wat bijna iedereen wel zou lusten, namelijk pittige kool met gehaktballetjes. Je serveert dit gerecht met rijst en als fris accentje […]

Pittige speklapjes

Pittige speklapjes

Pittige speklapjes, Indisch gekruid en lekker uit de pan of van de BBQ. Vroeger waren de speklapjes het laatste wat er werd gegrild. De barbecue was dan nog lekker warm en iedereen keek uit naar de afsluiter van de BBQ, het pittige spek. Krokant, pittig en lekker gemarineerd. De marinade […]

Indische hachee uit de slowcooker

Indische hachee uit de slowcooker

Indische hachee uit de slowcooker. Als je aan stoofvlees denkt, dan denk je misschien wel aan hachee. Er is ook een Indische hachee variant. Maar wat is hier nu Indisch aan? Door lekker royaal specerijen te gebruiken en door ketjap toe te voegen krijgt deze hachee een Indische touch. Ook […]

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus). Heb je geen Eetspiratie, wil je een dagje geen vlees eten of zoek je nog een makkelijk Indisch gerecht? Zorg dan dat je dit recept in je kookrepertoire hebt. De meeste Indische gerechten hebben redelijk wat tijd nodig en hebben soms een lange ingrediëntenlijst. Dit […]

Snelle zoet zure komkommersalade

Snelle zoetzure komkommersalade

Snelle zoetzure komkommersalade, zo snel heb je het nog nooit gemaakt! Mijn moeder doet dit al zolang ik me kan herinneren. Het is haar eigen bedenksel. Ze gebruikt het overgebleven augurkennat en doet daar plakjes komkommer in. Zo heb je binnen no time een lekkere pickle van komkommer gemaakt die […]

Vindaloo (slowcooker)

Vindaloo uit de slowcooker

Vindaloo uit de slowcooker, een pittige Indiase curry met kip of varkensvlees. Het is een kruidig gerecht (met lekker veel knoflook) wat je perfect kunt bereiden in de slowcooker. Je bepaalt zelf hoe pittig je het wilt maken en ook welk soort vlees je het liefst wilt gebruiken. Je kunt […]