Eetspiratie » Hoofdgerecht » Pagina 13

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten voor elke avond: van Indische en Indonesische recepten tot smaakvolle vegetarische en vegan opties, slowcooker- en multicookermaaltijden, ovenschotels en voedzame salades – met een persoonlijke en eigentijdse twist.

Kippensoep met Chinese kool en gember

Kippensoep met Chinese kool en gember

Kippensoep met Chinese kool en gember. Het idee voor deze soep ontstond na een avondje ‘hotpotten’ (Oosterse bouillonfondue). Chinese kool gegaard in bouillon is namelijk heel erg lekker. Deze soep heeft Thaise invloeden. De smaken zijn geïnspireerd op een gerecht genaamd, Thai pork & omelette soup. Een simpele soep met […]

Krokante aardappeltjes uit de oven (crispy smashed potatoes)

Krokante aardappels uit de oven (crispy smashed potatoes)

Krokante aardappels uit de oven (crispy smashed potatoes). Je kunt niet genoeg aardappelrecepten hebben toch? Dit zijn niet zomaar aardappels, dit zijn geplette (of gesmashte) krieltjes met knoflook, boter en Parmezaanse kaas. Of in het Engels, crispy smashed garlic potatoes. Dit wil je eten!

Bulgur koken in de Crock-Pot Express

Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker

Bulgur koken in de Crock-Pot Express multicooker, de perfecte pan voor het koken van verschillende soorten granen. Rijst koken gaat heel handig in deze multicooker, maar wist je dat je ook heerlijk bulgur kunt bereiden in deze pan. Geen gedoe meer met een pannetje, het afwegen en afmeten maar gewoon […]

Groente tempura

Groente tempura

Groente tempura, een gerecht voor als je restjes groente wilt opmaken. Tempura is een gerecht en tevens een bereidingswijze. Groente, fruit of garnalen worden door een simpel beslag gehaald en vervolgens gefrituurd tot er een lekker krokant korstje ontstaat. Deze krokante groente dip je in sojasaus of een chilidip.

Pangsit met kip en garnaal

Pangsit goreng met kip en garnaal

Pangsit goreng met kip en garnaal, een heerlijke gefrituurde Indische snack met een verrassende vulling. Deze feestelijke hapjes zijn altijd een succes. Serveer ze met een lekkere dipsaus bij de borrel, een feestje of de rijsttafel.

Hotpot Oosterse bouillonfondue

Hotpot (Oosterse bouillonfondue)

Hotpot (Oosterse bouillonfondue). Mijn moeder had een paar interessante zeefjes in haar keukenla liggen en ik was erg benieuwd waar ze die voor gebruikte. Dit bleken fonduenetjes te zijn die ze had gekregen van haar zus. Ze zijn bedoeld voor een bouillonfondue of hotpot. De hotpot zelf had ze jammer […]

Snelle Hainanese chicken rice uit de CrockPot Express

Hainanese chicken rice (simpele versie)

Hainanese chicken rice (simpele versie). Doordeweeks wil ik lekker eten en gerechten koken die redelijk snel klaar zijn. Nu is een van mijn meest favoriete gerechten (en van het hele gezin) Hainanese chicken rice. Gepocheerde kip in bouillon met geurige rijst geserveerd met scallion oil. Dit van oorsprong Chinese gerecht […]

Chili met bonen en kipgehakt

Chili met bonen en kipgehakt uit de slowcooker

Chili met bonen en kipgehakt. Als je aan chili con carne denkt, denk je aan een gerecht met bonen. Chili lijkt door de ingrediënten een Mexicaans gerecht, maar eigenlijk ligt de oorsprong in Texas. In de Texas chili zitten eigenlijk niet eens bonen of tomaat maar het gerecht bestaat uit […]

Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express

Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express multicooker (en oven)

Hasselback aardappels uit de Crock-Pot Express multicooker (en oven). Dit was een experiment wat heel goed heeft uitgepakt! Ik had al eerder aardappels bereid in de Crock-Pot Express en toen dacht ik ineens aan deze lekkere Hasselback aardappels. Het lijkt een simpel gerechtje, een aardappel met wat sneetjes erin, even […]

Geroosterde spruitjes met chilidressing

Geroosterde spruitjes met chilidressing

Geroosterde spruitjes met chilidressing, op deze manier kun je de grootste spruitjeshater, spruitjes laten eten. Ik krijg regelmatig de vraag, hoe kun je iemand spruitjes laten eten? Of hoe maak je spruitjes lekker? Eigenlijk is dat helemaal niet moeilijk. Met een paar simpele ingrediënten kan iedereen spruitjes lekker(der) maken. Op […]

Tahoe in pindasaus

Tahoe in pindasaus

Tahoe in pindasaus, een perfecte combinatie! Ik ben gek op gado gado en dan vooral op de blokjes gebakken tahoe die ik er standaard bij serveer. Maar soms heb ik geen tijd om een uitgebreide maaltijd op tafel te zetten dus maak ik iets wat er een beetje op lijkt […]

Erwtensoep uit de Crock-Pot Express

Erwtensoep uit de Crock-Pot Express multicooker

Erwtensoep uit de Crock-Pot Express multicooker. Dit moest ik natuurlijk uitproberen. Inmiddels heb ik 3 verschillende manieren gevonden om erwtensoep te maken. Gewoon eenvoudig in 1 uurtje in een ‘normale’ pan, 8 uurtjes low en slow in de slowcooker en nu ook 30 minuten onder hoge druk in de Crock-Pot […]